NB I

A tavaszi lendület hajtja az MTK-t

Hegedüs Lajos szeretné, ha Torghelle nélkül is folytatnák a jó sorozatukat a Paks elleni meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Még csak két fordulón vannak túl az NB I csapatai, de már csak három százszázalékos van a mezőnyben: a Videoton, a Paks és az MTK. A következő kör után tovább csökken ez a szám, hiszen pénteken Paks–MTK találkozót rendeznek. Úgy tűnik, a fővárosi csapat nagyon egyben van, eddig még nem kapott gólt, viszont ötször volt eredményes. Legutóbbi hét bajnoki meccsüket megnyerték, akadnak azonban hátráltató tényezők is. Torghelle Sándor, a csapat rutinos csatára sérüléssel bajlódik, Csiki Norbert és Vass Patrik is hiányzik, hazai mérkőzéseiket ráadásul nem a saját otthonukban játszhatják, hanem a Bozsik-stadionban. Ennek ellenére a tavalyi bajnok Debrecen sem tudott borsot törni az orruk alá.

Hegedüs Lajos, az MTK kapusa a Rangadó.hu megkeresésére értékelte a DVSC elleni sikert, és elmondta, a tavaszi lendület még benne van a csapatban.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk a bajnok ellen. Az előző fordulóban a Pécs ellen nem volt igazi a csapat játéka, de úgy érzem, a Debrecen ellen megérdemelt győzelmet arattunk – kezdte Hegedüs Lajos. – Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy tartalékos volt a Loki összeállítása, de szerintem a bajnokságban ez a csapat is a középmezőny elején végezne. Nem az a lényeg, ki hány gólt rúg, vagy hányat kap, a győzelem a legfontosabb. Persze, jobb a csapatnak, ha nem egy góllal, hanem többel nyer, így a közönséget is ki tudjuk szolgálni. De a mai labdarúgásban az eredmény az, ami számít.

– Hét meccses győzelmi sorozata van az MTK-nak a bajnokságban. Mi az oka a folyamatos jó szereplésnek?
– Tavaszra megerősödött a csapat, ami az átigazolásokat illeti. Az őszi pechsorozatunk is megfordult a szezon második felére. Talán még a tavaszi lendület is benne maradt a csapatban. Közrejátszik az is, hogy a mérkőzéseken is tudjuk alkalmazni azokat a figurákat, amelyeket az edzéseken gyakorolunk. Fokozatosan fejlődött a csapat, semmi drasztikus dologra nem kell gondolni.

– Az első mérkőzésüket játszották az ideiglenes otthonukban. Sikerült már megszokni?
– Tényként kezeltük ezt a helyzetet és muszáj volt elfogadnunk. Nehéz lesz, de nincs más választásunk Ha belegondolunk, hogy új stadionja lesz az MTK-nak, akkor megéri. Azért szerencsére hasonló stadion a Bozsik, mint amilyen a mienk volt. Fontos volt, hogy győzelemmel tudtunk kezdeni, így talán könnyebb lesz megszokni. Kicsit fura, hogy a hazai meccsre is korábban kell indulni, közös melegítőbe és busszal megyünk.

– A következő ellenfél a szintén százszázalékos Paks lesz. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– Nagyon izgalmas mérkőzésre számítok. Nagyon egységes csapat benyomását kelti a Paks. Hasonlóan, mint mi, a biztos védekezést helyezik előtérbe és a kontrákra építenek. Ezt már többen MTK-s fegyverténynek is nevezik. Úgy hallottuk, a pálya is alkalmas lesz egy jó mérkőzésre. Természetesen reméljük, hogy tudjuk folytatni ezt a sorozatot.

– Torghelle Sándor mikor tér vissza? Vele még erősebb lehet a támadósor…
– Pontos információm nincs erről, de olyan három-négy héten belül. Várjuk a vissza a csapatba, mint ahogy a többi sérültet is. Az ő mentalitása kivételes, egy nehezebb mérkőzésen ránk ragasztja a küzdeni akarását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik