NB I

Szivics még sosem volt ilyen büszke

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újpest – Diósgyőr 1-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az első félidőben olyanok voltunk, mintha mi játszottunk volna a Krasznodar ellen, csak éppen pénteken. Nem voltam elégedett az első félidei játékkal, arra vártunk, hogy a Diósgyőr hibázzon, de a vendégek nem tették meg ezt a szívességet, hiszen jól és szervezetten játszottak. A kapott gól után javult a játékunk, de a DVTK továbbra is rengeteg problémát okozott, főleg az előrevágott labdákkal. Nem tetszett, hogy egyénieskedéseket láttam a játékosoktól, csapatként kellett volna játszanunk. Nem érdemeltünk ma győzelmet, és talán még örülhetünk ennek az eredménynek.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Azt nyilatkoztam, hogy a döntetlennel is elégedett lennék, de az ilyenben mindig van egy kis taktika. Remélem, mindenki látta, hogy a három pontért jöttünk. Az első kiállítás után is maradtunk két csatárral, de a második után már nem bírtuk. Még soha nem voltam ennyire büszke a csapatra, mert ma megmutattak mindent. A karakterüket, az akaratukat és a fegyelmezettségüket. Azt gondolom, hogy ma többet érdemeltünk az egy pontnál, de megyünk tovább, előre nézünk. A pozitív dolgokkal akarunk foglalkozni, és ebből bőven volt a mai mérkőzésen. Elek helyére csatárt küldtem be, ez is mutatja, hogy miért jöttünk. Takács jól szállt be, gólpasszt adott és remekül küzdött. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, de ezt majd biztosan visszakapjuk az élettől, én hiszek ebben. Kiváló volt a hangulat, legyen több ilyen mérkőzés, és akkor mindenki boldog lesz.


Győri ETO – Bp. Honvéd 3-1

Horváth Ferenc, Győr: – Az első félidőben is jól játszottunk, de nagyon nehéz volt megoldani a Honvédnak ezt a gyors, háromcsatáros játékát. Priskin érkezésével mi is más felállásban játszottunk a korábbiakhoz képest. Értékes győzelmet arattunk, masszív csapat ellen nyertünk, a második félidőben sok hibára kényszerítettük őket. Ezen az estén azt az ETO-t láttam, amelyet tavaly is.

Pietro Vierchowod, Honvéd: – Kemény mérkőzés volt, szívesen megnéztem volna ha tizenegy a tizenegy ellen játszottunk volna. Addig egyenrangúak voltunk, utána emberelőnyben jobban játszott az ETO.

(forrás: kisalfold.hu)


Lombard Pápa – Ferencváros 1-0

Mátyus János, Pápa: – A múlt héten rengeteg panaszkodtam arra, hogy későn állt össze a keretük és kevés időnk volt arra, hogy a támadójátékot fejlesszük. Volt egy hosszú hetünk, rengeteget edzettünk, és amiatt nyertünk, mert a csapat mentalitása fantasztikus volt. Minden játékosom topon volt mentálisan, és maximumot adta. Az első ivószünet után megváltozott a játékunk. Én soha nem kérem azt, hogy teljesen álljunk vissza, minden edzőnek a kerethez kell alkalmaznia a taktikát. Nekem most ilyen keretem van, jelen pillanatban jobb volt a csapatom a Ferencvárosnál. Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne, de a második félidőben valóban többet játszottunk már. Talán felfogtuk azt, hogy bármennyire is az ország egyik legjobb csapatával találkozunk, ha merünk bátran játszani, akkor bármi lehet. Tudom, hogy hol van a helyünk, hol van a helyem. Két lábon állok a földön, de nyertünk, és óriási boldogságot érzek. Ha mentálisan ezt tudjuk nyújtani a folytatásban is, akkor szép ősz és még szebb tavasz elé fogunk nézni.

Thomas Doll, FTC: – Nyerni szerettünk volna, de reggelig tudnám sorolni az okokat, amiért ez nem sikerült. Csalódott vagyok a mai teljesítményünk miatt, mert ki lehet kapni egy meccsen, de az nem mindegy, hogyan veszítünk. Ezt egyszerűen nem tudom elfogadni, és természetesen meg fogom beszélni a csapatommal. Offenzívan játszottunk, de ha nincs tempó a játékunkban, ha nem nyerjük meg a párharcokat, akkor kár a bajnokság megnyerésén gondolkodnunk. A Pápának gratulálok, jól csinálták, amit csináltak, de amit mi csináltunk, az így nem mehet tovább.


Kecskeméti TE – Sz. Haladás 0-1

Bekő Balázs, KTE: – Így elkezdeni egy mérkőzést, hogy egyből rúgunk egy öngólt… Utána már nagyon nehéz játszani egy ilyen szervezett csapat ellen, mint a Haladás. Feltettük azt a lehetőséget az ellenfelünknek, amit nem akartunk, és így szaladtunk az eredmény után. Sajnos nem volt elég kreativitás a csapatomban, így nem tudtunk lehetőségeket kidolgozni. Mindent elmond, hogy az egyetlen épkézláb kapura lövésünket a játékvezető hárította. Nem tudom, hogy a korai gól demoralizáló volt-e. Biztos nehezebb úgy játszani, de nem ez volt a gond. Mentünk, akartuk, csináltuk, csak semmi elképzelés nem volt a játékunkban. Számomra érthetetlen butaságokat csináltunk a támadásoknál – nem hiszem, hogy ilyen buta labdaeladásokat gyakoroltunk volna az edzéseken. Szinte tálcán kínáltuk a kontrákat a Halinak.

Artner Tamás, Haladás: – A hozzáállásunk ragyogó volt, csak úgy, mint az Újpest ellen. Azonban az első meccsen nagyon gyengén játszottunk, ezért úgy döntöttünk a szakmai stábbal, hogy változtatunk és átállunk a három belső védős játékra, hogy a támadóvonalban a kreatív játékosainkat közelebb tudjuk tenni egymáshoz. Ez maximálisan bejött; masszívak voltunk védekezésben, talán nem is volt helyzete a Kecskemétnek, míg mi rúghattunk volna négy-öt gólt. A kihagyott helyzetek ellenére gratulálok a fiúknak, hiszen helyenként jól is játszottunk, mentálisan is toppon voltunk. Ez a győzelem jó lökést adhat a továbbiakra.


Nyíregyháza – Paks 0-3

Csábi József, Nyíregyháza: – Nagyon stabil csapattal játszottunk, ráadásul újra adtunk húsz-huszonöt perc előnyt az ellenfélnek, amit a Paks ki is használt. Tudtuk, ha gólt kapunk, a folytatásban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert ellenfelünk visszazár, és nem ad teret a lehetőségeknek. Ez történt most is. Fura ilyet mondani egy ilyen vereség után, de én is úgy érzem, hogy a szünetbeli változtatások bejöttek, de ez csak ahhoz volt elég, hogy a becsületes vesztes szerepébe kerüljünk. Muszáj volt kockáztatnunk, de nem tudtunk visszajönni a meccsbe, mert kimaradtak a helyzeteink.

Csertői Aurél, Paks: – Csak a végeredmény alapján volt ez ilyen sima, mert azért menet közben akadtak nehézségeink. Végig koncentráltan futballoztunk, figyelnünk is kellett, mert a hazaiak felívelései veszélyesek voltak, igaz, komoly gólhelyzetet azokból sem tudtak kialakítani. Szünet utáni első negyedórát-húsz percet nagyon megnyomta a Nyíregyháza, de sikerült átvészelnünk ezt a kritikus időszakot, a végére pedig újra felbátorodtunk, és akár újabb gólokat is szerezhettünk volna.

(forrás: szon.hu)


Videoton – Dunaújváros PASE 3-0

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nem volt olyan sima a meccs, mint ahogy az eredményjelző mutatja. A hőség miatt nem sikerült olyan pörgősen játszanunk, ahogy azt optimális körülmények között lehetne. Két-három góllal is többet lőhettünk volna. A technikai hibák száma a hőségnek köszönhetően több volt az átlagnál. A legnagyobb ellenfél mindenképpen a hőség volt. Jó úton járunk, de nem lesz könnyű tartani a három-nullás sorozatot. Jól játszunk, megvannak a gólszerzési lehetőségek, melyeket jó lenne, ha minél jobban kihasználnánk, de ez azért nem könnyű dolog.

Dobos Barna, Dunaújváros: – A Videoton teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, ennyivel jobb csapat jelenleg nálunk. Mi mindent megpróbáltunk megtenni annak érdekében, hogy helytálljunk, pontot szerezzünk, ez a mai napon sajnos nem sikerült. Nekünk elsősorban nem a Videotont kell megverni, de szerettük volna, és a hazai visszavágón azon leszünk, hogy ez sikerüljön. Lesznek olyan mérkőzések a szezonban, amelyeket meg szeretnénk nyerni.


MTK – Debrecen 1-0

Garami József, MTK: – A szünetben azt mondtam, hogy a kilencvenedik percben rúgunk gólt, hogyha odateszitek magatokat. Hát, véletlenül bejött… Az első félidőben jól játszott a csapat, a befejezésekkel adósak maradtunk. Egyrészt a beadások nem voltak jók, másrészt ha mégis jók voltak, akkor nem jól érkeztünk a kapu elé. A második felvonásban a Debrecen fürge játékosai megmozgattak bennünket, és volt egy rövid időszak, amikor úgy nézett ki, akár még bajunk is lehet, de aztán visszatért a csapat a helyes útra, és a végén sikerült egy szép akcióból gólt szerezni, aminek természetesen nagyon örülünk. Nyert a csapat, és már hat pontot szereztünk, ez természetesen nagyon jó indulás, szeretnénk jól folytatni, de egyelőre sok problémánk van, a sérültekre gondolok, különösen a támadószekcióra. Remélem, ezek a játékosok három-négy hét alatt rendbe jönnek.

Kondás Elemér, DVSC: – Az első félidőben az MTK-nál volt többet a labda, viszont nagyon jól jöttünk ki belőle többször is, jól kontráztunk belőle, volt is lehetőségünk. A második félidőben még többet tettünk azért, hogy nyerjünk. Úgy gondolom, végül is egy ikszes mérkőzés volt, semmiképpen nem érdemeltünk vereséget, de ilyen a futball, egy pillanatnyi kihagyás elé volt: üresen hagytuk Horváth Zsoltot, aki egyből gólt tudott szerezni. Az utolsó pillanatban alábbhagyott a koncentráció. Ott voltunk a kapu előtt, több szögletet is rúgtuk, szabadrúgást is, de ezeket pontosabban kellett volna végrehajtani. Sajnos ma nem voltak olyan százszázalékos helyzeteink, mint a korábbi mérkőzéseken, viszont ettől még lehetett volna nyerni. Mindent a helyén kell kezelni, állhatnánk most több ponttal, még van huszonnyolc mérkőzés, ez most elment, de innentől a keddi meccsre koncentrálunk.


Puskás FC – Pécsi MFC 2-2

Benczés Miklós, Puskás FC: – A meccs előtt nem lettem volna elégedett a döntetlennel, sőt az első félidő alapján is nyerhető lett volna a találkozó. Nekünk volt több helyzetünk, de mégis mi futottunk az eredmény után. Nagyon a végén rúgtuk a gólt, bár még utána is volt esélyünk az újabb gólszerzésre. Így elégedett kell, hogy legyek. Amiért leginkább elégedett vagyok az az, hogy két fiatal akadémistával tudtunk váltani, mindketten vesztes állásnál tudtak hozzátenni. Spandler és Sallai is jól játszott, utóbbi lövése ráadásul lehet, hogy egy kézen akadt el, bár ebben nem vagyok biztos. Az viszont elszomorít, hogy egy-nullás előnyben ennyire visszaveszünk a tempóból. Nem akkor kell hajtani, amikor az ellenfél vezet.

Véber György, Pécs: – Nem vagyok elégedett a döntetlennel, de a mérkőzés néhány részletével már igen. Mélyről indultunk az első forduló sokkja után, és ma is egy döbbenetes baki után hátrányba kerültünk már a hatodik percben. Onnantól kezdve viszont elég biztató hatvan percet produkált a csapat, okosan, taktikusan játszottunk, fordítottunk is. Nagyon sajnálom, hogy nem győztesen hagytuk el a pályát. Ilyen utolsó tíz percet nem szabad a jövőben produkálni. A futball ismét büntetett ezért minket: a becserélt játékosom, aki egyébként kiváló fejelő, a saját kapunkba fejelte a labdát. Ha így nézzük, akkor az eredmény igazságos. Fejlődést látok a csapatom játékában, nyilván egy-két hét még kell, hogy tökéletesítsük a játékunkat, de első lépésnek jó volt. Az eredményt sajnálom, benne volt a győzelem a játékunkban. Látok még javítási lehetőséget: saját magam is szeretném nagyobb tűzzel belevetni magam a mérkőzésbe – csak nem mindig engedik. Biztató meccs volt, de erőben, dinamikában és taktikában is fejlődnünk kell, hogy megtartsuk az egygólos előnyünket. Félig teli a pohár, mert idegenből elhoztunk egy pontot.

Olvasói sztorik