NB I

Feczesin Róbert hazatért

A 28 éves válogatott támadó hazatérését immár hivatalosan is bejelentette a fehérvári klub.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton színeiben folytatja pályafutását Feczesin Róbert, aki Olaszországból tért haza – jelentették be a székesfehérvári klub honlapján.

A 28 éves Feczesin utánpótlás-játékosként sorrendben a Dabas, a Vasas és az Újpest csapataiban szerepelt, első profi klubja is az Újpest volt, majd Sopronban játszott. Később (2007 és 2012 között) az olasz Brescia alkalmazta. Ezt az ötéves ciklust kétszer szakította meg, először a Debrecen, majd az Ascoli együtteseinél focizott kölcsönben, utóbbi klub le is igazolta 2012-ben. Az előző szezont a másodosztályú Padovánál töltötte, onnan érkezett Székesfehérvárra. A magyar válogatottban eddig 11 meccsen jutott szóhoz és négy gólt szerzett.

– Feczesin Róbert a legjobb labdarúgókorban van, aki Magyarországon nevelkedett, de hosszú évek óta Olaszországban játszott, tehát megfelelő nemzetközi rutinnal is rendelkezik. Gólérzékeny, rendkívül jó a fejjátéka, ő az a csatár, aki Nikolics mellett a Vidi erőssége lehet a támadójátékban – mondta Burcsa Győző klubigazgató.

– Bár négy évvel ezelőtt rövid ideig játszottam Debrecenben, összességében nyolc év után térek vissza Magyarországra. Nem akartam már mindenáron külföldön játszani, gondolkodtam a hazatérésen, a Videoton FC pedig megkeresett, komolyan érdeklődött irántam és megegyeztünk. Az egyik legjobb barátom Sándor György, akivel annak idején együtt mutatkoztunk be az Újpest felnőtt csapatában, úgyhogy közeli ismerőst is üdvözölhetek az öltözőben. Folyamatosan követtem a magyar bajnokságot, tudom, hogy a Vidi tavaly nem az őt megillető helyen végzett, azon leszek, hogy ez idén megváltozzon. Minden adott a jó munkához a klubnál, remélem, hogy a játékommal a csapat segítségére tudok lenni – nyilatkozta a vidi.hu-nak Feczesin Róbert, aki a kilences számú mezben szerepel majd.

Olvasói sztorik