NB I

„Az első négyben ott lehetünk”

A dobogó-közelbe vágyó Simon Krisztián szerint a Szuperkupa-győzelem komoly önbizalmat ad a csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I-ben több csapatnak is jelentősen megváltozott a kerete, de akadnak olyanok is, akik megtartották a legjobbjaikat. Az Újpest inkább a második kategóriába tartozik. A csapat magja egyben maradt, kiegészülve az új igazolásokkal. Nebojsa Vignjevics vezetőedző eddig nagyszerű munkát végzett, hiszen májusban a Magyar Kupát, júliusban pedig a Szuperkupát nyerték meg tizenegyesekkel.

A Debrecen elleni találkozón kívül természetesen felkészülési mérkőzéseket is játszott az Újpest – a belga Mechelen és a Videoton ellen is 1-1 lett az eredmény. A csapat szombaton, Szombathelyen kezdi meg az élvonal következő idényét.

A Rangadó.hu megkeresésére Simon Krisztián, a lila-fehérek szélső középpályásra mesélte a kupagyőzelemről, a felkészülésről, és a csapat terveiről is.

– Két edzőmérkőzésen tudtunk teljes felállásban a pályára lépni. A Mechelen és a Videoton ellen állt össze először a csapat. A belgiumi torna is a felkészülésünk része volt, ott negyvenöt-perces mérkőzéseket játszottunk. Véleményem szerint még egy csatárra szükségünk van, mert Kabát Péter sérült, így azon a poszton egy kisebb lyuk keletkezett – kezdte Simon Krisztián.

– Mennyi önbizalmat adott a Szuperkupa megnyerése a bajnokság startja előtt?
– Ennek a sikernek önbizalmat kell adnia mindenki számára. Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen utána teljesen más intenzitással edzett a csapat.

– Erősödött vagy gyengült a keretük az előző szezonhoz képest?
– Szerintem erősödött. Ha a létszámot nézzük, akkor kevesebben vagyunk, de minőségben fejlődtünk. Mint már mondtam, egy csatárra még szükségünk van, de jó a csapatunk, minőségi játékosokkal. Nagy Gábor átigazolásával sokat nyert a klub. A válogatottból ismerem, és éppen gondoltam is rá, hogy pont egy ilyen játékos kellene a keretbe. Mit ad isten, néhány héttel később leigazoltuk! Úgy gondolom, sikeres volt a beilleszkedése, sokat várok tőle és a csapattól is. Persze, én is mindent meg fogok tenni a sikerekért.

– Szombaton a Haladás otthonában kezdik a szezont, ahol eddig szinte minden csapat megszenvedett, de a szombathelyiek kerete jelentősen átalakult. Mit vár a mérkőzéstől?
– Az edzőnk kérte, hogy soha ne foglalkozzunk az ellenféllel, csak a saját játékunkra összpontosítsunk. Az előző mérkőzésünket elvesztettük a Haladás ellen. Azon a meccsen alig volt helyzetünk. A mester elmondta, hogy több helyzetet kell kidolgoznunk, mert nem fér bele olyan mérkőzés, ahol nem tudunk kialakítani ziccereket. Azért, hogy sok játékos távozott a Haladástól, még nem szabad leírni őket.

– Hogy érzi, mire lehet képes az Újpest a következő szezonban?
– Szerintem ott lehetünk az első négyben. Képesek lehetünk rá, és ezt már Szombathelyen szeretnénk bizonyítani.

Olvasói sztorik