NB I

„Ez totális nonszensz, ilyen nincs”

A Bp. Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway megvédte a belga cég utánpótlás-jelentését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

George F. Hemingway, a Bp. Honvéd FC tulajdonosa a Sport TV Mai helyzet című műsorában a többi közt a belga Double Pass által végzett felméréséről és annak sajtóvisszhangjáról is beszélt.

Hemingway elmondta, a Double Pass nem jelentést tett le az asztalra, pusztán az MLSZ hároméves megbízásának első fázisában egy előzetes felmérést végzett, a jelentést a harmadik fázisban, 2016-ban készítik el.

– A Double Pass felmérésében az edzői munka, a képzés maga talán tíz-tizenöt százalékot jelent, egy pont a kilenc közül. Lehet, hogy sokakat meglep, de nem ez volt a felmérés célja. Ők egy struktúrát szeretnek felállítani, a struktúra azt jelenti, milyen igazgatótanács van, hogyan csinálják ezt, van-e pszichológus, hogyan csinálják azt… – kezdte George F. Hemingway. – Ezt a rendszert szeretnék felállítani, ez Magyarországon eddig nem volt. Láttam, megjelentek mindenféle felmérések, sőt a sajtó csámcsogott is, hogy a felcsúti akadémia csak kilencedik, vagy tizedik. Ez totális nonszensz, ilyen dolog nincs, ez egy felmérés, ami azt jelenti, hogy különböző kategóriákban kinek mit kell csinálnia.

A Honvéd tulajdonosa elmondta, hogy a kispesti Magyar Futball Akadémián is is jártak a belga Double Pass munkatársai.

– Megmondták, mik azok a dolgok strukturálisan, amit szeretnének, hogy máshogy csináljunk. A következő szezonban ezeket mi megcsináljuk, és felállítjuk azt a struktúrát, ami van Németországban, Hollandiában, Belgiumban. Hogy ez okosság vagy butaság, én nem tudom, de az biztos, hogy tíz évvel ezelőtt a német labdarúgás utánpótlásképzése ugyanott állt körülbelül, ahol a miénk, és tessék megnézni, mit csináltak a németek, a belgák, a hollandok a világbajnokságon.

Hemingway tudja, hogy ez hosszú folyamat lesz, és abban bízik, hogy itthon is csak tíz évig tart majd. Markáns véleménye van a felméréssel kapcsolatban megjelent információkról.

– Ha én orvvadász módjára, megbízhatatlan emberekből – akik elárulják a saját szervezetüket – információt próbálok kiszedni, és ilyen-olyan információt ki is szedek, arra azért ne mondjuk azt, hogy ez olyan információ, ami érdemes arra, hogy akár a bulvársajtó is megszellőztesse – mondta a klubvezető, aki nem titkolja, nagyon rossz véleménye van erről, még akkor is, ha ez a világ minden táján így működik. – Ebben az esetben ez azért rossz, mert a magyar labdarúgás az elmúlt harminc évben borzalmasan el volt hanyagolva, most három-négy évvel ezelőtt megindult egy munka, de csak azóta kap a magyar labdarúgás, az utánpótlásképzés akármilyen pénzt. Most ez a jó folyamat elindult, számon kérni az eredményeket a folyamat első ötödének a befejezésekor, az nonszensz.

Arra a kérdésre is válaszolt, hogy a sajtóban megjelenő rossz vélemények mit befolyásolnak.

– Azt, hogy a kormányzati oldal mennyire érzi fontosnak, hogy pénzt adjon, befolyásolja azt, hogy az emberek kijönnek-e a mérkőzésre, befolyásolja azt, hogy az emberek azt gondolják-e, hogy felelős, komoly szakemberek, felelős, elkötelezett emberek vannak a magyar labdarúgásban vagy pedig csirkefogók. Ezek nagyon fontos dolgok – mondta végül George F. Hemingway.

Olvasói sztorik