NB I

„Senki ne várjon varázsfutballt tőlünk”

Thomas Doll, a Fradi edzője szerint a magyar futballban mindenkinek két lábbal a földön kell járnia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros kiesett az Európa Liga selejtezőjéből, miután a múlt heti, idegenbeli 1-0-s vereség után a csütörtöki, hazai visszavágón 2-1-re kikapotta horvát HNK Rijekától a második fordulóban.

A lefújás után a Fradi német vezetőedzője, Thomas Doll elmondta: csapata második félidei játékával elégedett, azt pedig nem tudja, a második horvát gól után miért indult hazafelé a szurkolók egy része.

– Figyelmetlenek voltunk a rögzített helyzeteknél, illetve két tizenegyest kaptunk, az első és a második meccsen, így természetesen nehéz volt a dolgunk – kezdte Thomas Doll. – Úgy érzem, az első tizenöt percben nagyon keményen nyomtuk a mérkőzést, azonban nem volt átütőerő a támadásainkban. Százharmincöt perc után rúgtunk először kapura, ez elég kevés volt. Sajnos nem vagyunk a Real Madrid, és emlékeztetnem kell mindenkit, hogy tavaly a Stuttgartot verte ki a Rijeka az Európa Ligából. Senki ne várjon egycsapásra varázsfutballt tőlünk. Nem nagyon emlékszem, hogy az elmúlt években magyar csapat eljutott idáig…

A bajnoki bronzérmes FTC trénere szerint azt is értékelni kell, hogy a Rijeka nem tudott több gólt lőni együttesének a Puskás-stadionban.

– Valamit szeretnénk hosszú évek alatt felépíteni a Ferencvárosnál, azonban nem tudjuk megtenni, hogy kétmillió euróért hozzunk játékosokat, de úgy érzem, jó úton járunk. Szerintem a második félidőben jól játszottunk, nem hagytuk, hogy lemészároljon minket az ellenfél, nem hagytuk, hogy a harmadik-negyedik gólját megszerezze, és végül a második félidőben rendben volt a játékunk.

Végül a hosszú távú munkára berendezkedő Thomas Doll türelemre intett mindenkit, mondván: nem fognak egycsapásra megváltozni a dolgok a Ferencvárosnál.

– Nagyon szeretném, ha itt Budapesten, és egész Magyarországon mindenki megértené, hogy két lábbal a földön kell járnunk, és nem varázsütésre, egyik hétről a másikra fognak megváltozni a dolgok. Úgy érzem, a második félidei játékunkra építhetünk, és ugye az első félidőben voltak csak füttyök. Véleményem szerint a Rijeka sokkal erősebb csapat, mint a miénk. Nem tudom, mi történt a lelátón, csak a csapatom játékára koncentráltam, nem tudom megmondani, miért mentek el a szurkolók, őket kellene megkérdezni, de természetes jobb lett volna, ha a második félidőben is támogatnak minket – mondta Thomas Doll.

Olvasói sztorik