NB I

Bundázó fiatalokat hallgattak ki

Újabb öt gyanúsítottja van a fogadási csalási ügynek, ezúttal két U19-es bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Központi Nyomozó Főügyészség a fogadási csalási ügyben folytatott nyomozás során szerdán újabb öt gyanúsítottat hallgatott ki, két U19-es bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban elkövetett számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény bűntette miatt, mint bűnsegédeket.

A két mérkőzés a 2013. május 18-án lejátszott Győr–Kecskemét (4-1), valamint a 2013. május 26-án lejátszott Debrecen–Pécs (3-0) volt.

A most kihallgatott gyanúsítottak közül ketten (S. László és I. Gábor) a Kecskemét U19-es csapatának, ketten (Cs. Tamás és K. Csaba) pedig a Debrecen U19-es csapatának voltak a játékosai, míg az ötödik gyanúsított, T. Dániel magánszemély – a debreceni játékosok korábbi ismerőse –, aki közvetítőként és jeladóként működött közre.

A gyanúsítás ellen a gyanúsítottak nem éltek panasszal, és valamennyien megtagadták a vallomástételt. Ezzel az ügyben a gyanúsítottak száma 26 főre, míg a manipulációval érintett mérkőzések száma 16-ra emelkedett – tájékoztatta a Rangadó.hu-t írásban Dr. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Olvasói sztorik