NB I

Még jobb szezont futna

A Pécsről távozó Koller Krisztián a sok kihagyás után azon van, hogy visszanyerje régi formáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Koller Krisztián 29 évesen robbant be az NB I-be, ahol remek szezont futott, hiszen 12 gólt szerzett, mégis viharos körülmények között a PMFC együttesétől. Az immár 31 éves támadó középpályás azonban még korábbi bokaszalag-szakadása ellenére sem volt sokáig csapat nélkül, hiszen három héttel ezelőtt eldőlt, hogy az élvonalban újonc Nyíregyháza színeiben folytatja pályafutását. A másodosztály korábbi gólkirálya új klubjának büki edzőtáborában adott interjút a Rangadó.hu-nak.

– Több klub is kereste, miért döntött a Spartacus mellett?
– A Nyíregyháza pont egy olyan fázisban keresett meg, amikor már próbáltam eldönteni, hova szeretnék igazolni – kezdte Koller Krisztián. – Mindenképpen az NB I-ben szerettem volna játszani, és nagyon pozitív benyomások értek a nyíregyházi megkeresés által. A vezetők is nagyon pozitívan álltak hozzám, és úgy láttam, hogy a jövőben megfelelően tudunk majd együtt dolgozni, úgyhogy végül ezt az opciót választottam.

– Mennyire fájó, hogy egy remekül sikerült szezon után távoznia kellett Pécsről?
– Nem volt egy jó dolog, de én már lezártam ezt az egész történetet. Nem foglalkozom már ezzel, tovább kell lépnem, és itt kell teljesítenem.

– Teljesen új környezetbe érkezett. Hogy halad a beilleszkedéssel?
– Csak pozitívan tudok beszélni a társakról és az egész közegről. A szakmai stáb és a klubnál dolgozó emberek mindannyian nagyon kedvesen fogadtak. Még csak két hete vagyok itt, de úgy gondolom, hogy nem lesz nehéz beilleszkednem. Magamat egy kicsit utol kell érnem, mert a sérülésem után ugye nem is játszhattam, és lassan két hónapja nincs a lábamban mérkőzés. Az egy kicsit rossz, amikor az embernek egyedül kell edzenie. Egyáltalán nem ugyanolyan, amikor a társakkal együtt tréningezik. A vezetőség és a szakmai stáb is nagyon türelmes, mondták, tisztában vannak vele, hogy utol kell érnem magam. Én azon leszek teljes erőbedobással, hogy visszanyerjem a régi formámat.

– Milyen eddig a felkészülés?
– Az első két hétben az erőnléti dolgokon és az állóképességen volt a hangsúly. Most már elkezdődnek az edzőmérkőzések, ezáltal a dinamikusabb és a taktikai elemek kerülnek előtérbe. Kell egy kis idő, amíg összeszokunk, hiszen velem együtt több új játékos érkezett a csapathoz. Szerintem nagyon jól igazoltunk, és alapból is jó játékosok alkották a keretet. Bízom benne, hogy nagyon jól össze fog forrni a csapat. Az elsődleges cél az első évben a stabil NB I-es helyezés, de remélem, hogy minél előrébb tudunk végezni.

– A tavalyi NB I-es szezonban némileg ismeretlenül robbant be. Nehezebb idényre számít abból a szempontból, hogy az ellenfelek már készülnek a játékából?
– Azt egy pozitívumnak veszem, ha tudják, hogy ki vagyok, és készülnek belőlem. Tény és való, hogy nagyon jó idényt zártam. Ugyanezt szeretném folytatni, sőt még jobbat szeretnék. Mindig ki kell tűzni valamilyen célt, nem tudom, hogyan fog összejönni, de azon leszek, hogy még jobb szezont fussak, mint a tavalyi.

– Taktikai dolgokról beszélgetett már a vezetőedzővel, hogy milyen poszton számít önre?
– Igen, megbeszéltük a dolgokat. Úgy igazoltak engem ide, hogy ugyanazon a poszton szerepeljek, mint a Pécsben. A PMFC-ben játszottam védekező és támadó középpályást is, itt most inkább a támadó középpályás pozíció lesz az, ahol szerepelni fogok.

– Hogy tetszik a világbajnokság? Kinek szurkol?
– Sok meccset néztem, és kimondottan érdekes volt, hogy a dél-amerikai csapatok mennyire domináltak, volt néhány meglepetés. Szerintem ebben közrejátszott az a klíma és környezet, amiben a világbajnokság zajlik. Én már régóta argentin-, horvát- és brazil-párti vagyok, és szeretem a latin stílusú csapatokat. Most az egyik kedvencem szerencsére ott lesz a döntőben, és eddig talán a hollandok elleni elődöntőben volt a legmeggyőzőbb Argentína játéka. Bízom abban, ha már idáig eljutottak, akkor meg is nyerik a tornát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik