NB I

Döntetlent játszott a Videoton

A fehérváriak a cseh Baumit Jablonec ellen ikszeltek (1-1).

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – FK Baumit Jablonec (cseh) 1-1 (1-0)
Stainach, Ausztria
Videoton: Calatayud (Horváth T., a szünetben) – Brachi (Szolnoki, 66), Juhász R. (Caneira, 66), Caneira (Vinícius, a szünetben), Stopira (Fejes A., 66) – Szolnoki (Sándor Gy., a szünetben), Trebotics (Szekeres A., 66) – Oliveira (Gyurcsó, a szünetben), Kovács I. (Nemanja C., 85), Kleinheisler (Oliveira, 66) – Nemanja C. (N. Nikolics, a szünetben). Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Tibotics (4.), illetve Dolezal (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második mérkőzését játszotta a Videoton csapata az ausztriai edzőtáborozás során, az ellenfél a cseh FK Baumit Jablonec volt. A pályán mutatott teljesítmény alapján két hasonló tudású együttes találkozott szerda délután, és igazságos eredmény, 1-1-es döntetlen született. A fehérváriaknál pályára lépett egy próbajátékos, akit a klub honlapja Nemanja C. néven említ, hamarosan döntenek a jövőjéről.

Már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Videoton: Szolnoki Roland nagy bedobását sikerült fejjel megcsúsztatnia Nemanja C-nek a tizenhatoson belül, Trebotics pedig 15 méterről óriási gólt ollózott – szépségdíjas találat volt (1-0).

A 18. percben hátul eladott egy labdát a magyar csapat, amelyből lövőhelyzetig juthatott volna a Jablonec, azonban az utolsó pillanatban Trebotics a tizenhatos előterében visszaszerezte. A cseheknél volt többet a labda, de helyzetet továbbra sem tudtak kialakítaniuk. A két tizenhatos között zajlott a küzdelem. Az első félidő vége előtt a cseheknek még volt egy lehetőségük, de Kopic beadását Hubnik hét méterről a kapu fölé fejelte.

Az ellenfél legveszélyesebb helyzete a 42. percben alakult ki, ekkor Cizek végzett el 23 méterről, középről egy szabadrúgást, a lövés a bal alsó sarok felé tartott, de Calatayud vetődve szépen védett.

A második felvonás nagyon kevés helyzetet és kiegyenlített játékot hozott. Az 53. percben Jun Tomas tekert a kapu fölé 19 méterről egy szabadrúgást. A 64. percben gyors kontra végén Nikolics készítette le lövésre a labdát Kovácsnak, aki 16 méterről rálőtte, egy védő lábáról azonban szögletre pattant a labda. A 72. percben a csehek Dolezal fejesével egyenlítettek (1-1). A hajrában ismét a csehek alakítottak ki gólhelyzetet a Videoton kapuja előtt, azonban Hruby hét méterről végül a kapu mellé lőtt.

A Videoton legközelebb szombaton lép pályára Ausztriában, a francia Paris Saint-Germain ellen – írja a vidi.hu.

Olvasói sztorik