NB I

Változás a Király Kupa mezőnyében

A román első osztályú Concordia Chiajna érkezik pénteken a tornára az FC Clinceni helyett.

Kapcsolódó cikkek

XI. Király Kupa

Július 4. péntek, Szombathely, Király Sportlétesítmény
14 óra: Concordia Chiajna – Szombathelyi Haladás
15.30: Kaposvári Rákóczi – Puskás Akadémia
17.30: A 3. helyért
19 óra: döntő
20.30: eredményhirdetés

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Némileg módosult a július 4-i, pénteki Király Kupa programja: a román első osztály középcsapata, a Concordia Chiajna (a 18 csapatos mezőnyben a 14. helyet érte el az előző szezonban) lesz a Haladás ellenfele a nyitómeccsen. A keddi sajtótájékoztatón Artner Tamás, a szombathelyiek edzője kiemelte: az újonnan érkezőknek a tornán lesz lehetőségük a bizonyításra. Egy új igazolást, a Paksról érkező Nagy Olivért is bemutatták.

Idén 11. alkalommal rendezi meg a Király Sportlétesítmény a Király Kupa felkészülési tornát. A címvédő Haladás mellett a kupán újonc Puskás Akadémia, a hetedik alkalommal résztvevő Kaposvári Rákóczi, és a már említett román élvonalbeli csapat küzd a serlegért. Idén Palotai Károly, a Rába ETO egykori olimpiai bajnok labdarúgója, kiváló nemzetközi játékvezető teszi tiszteletét díszvendégként a tornán.

Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezetője kiemelte: szerves része a szombathelyi sportéletnek a Király Kupa. A klub minden évben tudatosan úgy alakítja a programját, hogy ezen a tornán részt tudjon venni. Az új játékosoknak lehetőségük van a bizonyításra, így akár a legfrissebb igazolásuk, a Paksról érkezett, jobb szélen bevethető, 25 éves Nagy Olivér is pályára léphet pénteken. Továbbá megegyeztek az Újpesttel, a 22 éves csatár Zamostny Balázs kölcsönben érkezik tőlük Szombathelyre. Tóth Miklós hozzátette további három játékossal állnak tárgyalásban, de neveket egyelőre nem mondott.

A Király Kupán idén első alkalommal lesznek a mérkőzések kétszer negyven percesek. Az edzőknek korlátlan cserelehetőségük van – írja a kiralysportletesitmeny.eu.

Olvasói sztorik