NB I

Elutasították a Mezőkövesd fellebbezését

Az MLSZ sem menti meg a kiesésről az újoncot? Már csak a létszámemelésben bízhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten a Rangadó.hu írta meg először, hogy az NB I-től jobb kiesőként búcsúzó újonc Mezőkövesd-Zsóry óvást nyújtott be az Újpest néhány mérkőzésével kapcsolatban.

Most a Blikk foglalkozott a témával, és kiderítette, hogy a borsodi klub az Újpest–Kecskemét (6-1) találkozót óvta meg, mert úgy véli, a lila-fehérektől Jonathan Heris, Elhadji Sidibe és Zamostny Balázs jogosulatlanul lépett pályára. A három labdarúgó, valamint Nebojsa Koszovics, Nagy János és Lansana Sagna a mezőkövesdiek szerint egy fociéven belül három társaságnál szerepelt (miután az Újpest FC Kft. márciusban átruházta az indulási jogot az Újpest 1885 Futball Kft-re), ami szabályellenes.

A szövetség szerint az említett labdarúgók azért kaptak játékengedélyt, mert a lilák csak működési formát váltottak.

– Az MLSZ pénteki válaszában elutasította óvásunkat, mondván, az nem megalapozott, de mi fellebbezni fogunk. Nem kérünk mást, csak azonos feltételeket. Az Újpest hat játékosa harmadik klubjában futballozott március óta, ha életbe lépnének a jogos pontlevonások, akkor most bennmaradnánk – szögezte le Tállai András, a mezőkövesdi klubelnök, a belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

A Mezőkövesd az újabb elutasítás ellenére akkor folytathatná az élvonalban, ha az MLSZ elnöksége keddi ülésén jóváhagyná, hogy 16-ról 18 csapatosra bővítsék az első osztály létszámát. A múlt héten szintén a Rangadó.hu közölte elsőként, hogy a mezőkövesdiek ezt is kezdeményezték, de a napilap most azt írja, erre kevés az esély.

Olvasói sztorik