NB I

Már szombaton útra kelt a Loki

Vasárnap délután pótolják a múlt héten elmaradt Puskás Akadémia – Debrecen meccset, amely bajnokavatást hozhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki cím szempontjából talán a legfontosabb mérkőzésére készül a DVSC-TEVA: a hajdúságiak a múlt héten elmaradt Puskás Akadémia elleni összecsapásukat pótolják Felcsúton; ha nyernek, biztosítják aranyérmüket.

A vasárnap 15 órától kezdődő meccsre már szombat délben útra kel a Loki; az estét Budapesten tölti a küldöttség, onnan érkeznek meg másnap a helyszínre.

Mint ismert: a meccset múlt péntekre tűzték ki eredetileg, de a nagy esőzés miatt a felcsúti pálya alkalmatlan volt a játékra, ezért most pótolnak a felek. A Debrecen számára tehát hatalmas a tét, ugyanakkor az elmúlt héten kiderült, hogy a Puskás FC bennmaradt az élvonalban, azaz nyugodtan focizhatnak a házigazdák.

– Ugyanolyan nehéz mérkőzésre számítok, mint amilyen a múlt héten lett volna – fogalmazott a haon.hu oldalon, Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. – Azzal nem foglalkozunk, hogy időközben a hazaiak kiharcolták a bennmaradást, mi a saját céljainkat akarjuk megvalósítani, ehhez pedig meg akarjuk nyerni a vasárnapi mérkőzést.

A tréner elmondta, nem feltétlenül előny számukra, hogy az elmaradt meccs óta felépült a Puskás FC szlovák kapusa, Lubos Hajdúch, ezért vélhetően ott lehet csapata hálója előtt a Loki ellen. Kondás azt is leszögezte, hogy bár nagyon fontos három ponttal gazdagodnának felcsúti győzelmük esetén, amíg nincs meg matematikailag a bajnokság, nem beszélnek róla.

Mindez azt is jelenti: szó sincs arról, hogy behűtött pezsgőkkel felpakolva indulnának útnak a debreceniek, és ha nyernek, akkor sem lesz nagyobb ünnep, mint máskor.

Három debreceni labdarúgó is pályára lépett a csütörtök esti, Dánia elleni barátságos válogatott mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban: Korhut Mihály, Szakály Péter, és Middlesbroguhtól kölcsönből visszatért Varga József. Előbbi két futballistának jelenése a vasárnapi bajnoki meccsen, Felcsúton, hiszen alapemberekről van szó, de szereplésük jelenleg még kérdéses. Ugyanis mind a balhátvéd Korhut, mind pedig a csapatkapitányi karszalagot viselő középpályás, Szakály kisebb sérülést szedett össze a 2-2-re végződött összecsapáson.

A vasárnap 15 órakor kezdődő meccset a Duna TV élőben közvetíti. Az előrejelzés szerint ragyogó időjárási körülmények között, és minden bizonnyal telt ház előtt játszhatnak a csapatok. Miután a legutóbbi fordulóban végleg eldőlt, hogy a Kaposvár után a Mezőkövesd is elbúcsúzik az élvonaltól, így a Puskás FC játékosainak a vállát már nem nyomasztja a teher, felszabadult játék várható tőlük.

–– Ez minden bizonnyal így igaz, a teher már nem nyomja a játékosok vállát – mondta a feol.hu oldalon Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – Viszont a debrecenieknek még igen, hiszen a Loki a bajnoki címért harcol, ezért mi felszabadultabban léphetünk pályára, mint ők. De azt gondolom, és arra számítok, hogy a DVSC nem akarja az utolsó pillanatra hagyni a dolgot, ezért mindenáron nyerni akar ellenünk, ezért lehet élvezetes az összecsapás. A heti edzéseken azt láttam a játékosainkon, hogy koncentráltan dolgoztak. Természetesen azért küzdünk majd vasárnap, hogy további pontot, vagy pontokat szerezzünk, még annak ellenére is, hogy a minimális célunkat, a bennmaradást már sikerült teljesítenünk.

Benczés csak az ötödik sárga lapja miatt eltiltott Tóth I Balázsra nem számíthat, a többiek rendelkezésre állnak.

Olvasói sztorik