NB I

Bent ragadna a válogatottban

Korhut Mihály szerint vasárnap más lesz a Puskás Akadémia elleni mérkőzés, mint amilyen a múlt héten lett volna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök este a magyar válogatott 2-2-es döntetlent játszott Dánia ellen a debreceni Nagyerdei stadionban. A telt házas találkozón a válogatottban több újonc is debütált, köztük Korhut Mihály, aki hazai pályán ölthette magára először a nemzeti csapat szerelését.

A Rangadó.hu megkeresésére a DVSC-TEVA balhátvédje elmondta, hogy csodálatos érzés volt Debrecenben debütálni, és szót ejtett a kisebb sérüléséről is, ami miatt le kellett cserélni a találkozó 62. percében.

– Hogy érezte magát a pályán az első válogatott meccsén?
– Köszönöm, nagyon jól. Minden játékos álma, hogy egyszer válogatott legyen, ez most szerencsére nekem is sikerült – mondta Korhut Mihály. – A hangulat fantasztikus volt, és egy jó csapat ellen játszottunk. Próbáltuk megvalósítani, amit a szövetségi kapitány kért tőlünk, ez helyenként sikerült is. Fontos, hogy összeszokjon a csapat és a selejtezőkre minden összeálljon.

– Milyen érzés volt hazai közönség előtt debütálni?
– Nagyon jó volt hazai pályán bemutatkozni, bár nem tudom mennyi a debreceni szurkoló lehetett, hiszen egy magyar válogatott meccsről beszélünk. Az biztos, hogy örök élmény marad.

– Pintér Attila milyen feladattal küldte pályára?
– A csapatnak megvan a taktikája. Elsősorban az volt a feladatom, hogy a védekező feladatokat megvalósítsam.

– A találkozó után sokan gratuláltak?
– Nagyon sok üzenetet kaptam. A szülők és a barátaim is gratuláltak.

– Pintér Attila a mérkőzés után elmondta, hogy sérülés miatt kellett lecserélni. Mi történt?
– A combközelítőmben éreztem egy kisebb fájdalmat, és ezt jeleztem is a szünetben. Mondtam, hogy visszamegyek a második félidőre, és majd megnézzük, milyen lesz. Majd a hatvanadik perc körül jeleztem, hogy nem tudom tovább folytatni. Nem akartam, hogy komolyabb sérülés legyen a dologból.

– Tudja már, hogy mennyire komoly a sérülés?
– Reggel elmentem a debreceni edzésre, és a csapat rehabilitációs edzője megkezelte kicsit. Komoly munkát nem végeztem, csak konditeremben voltam és megnézték a lábamat.

– A Puskás Akadémia ellen pályára léphet vasárnap?
– Szerencsére nem súlyos a sérülés, de még nem lehet tudni. A csapattal biztosan elutazom.

– Milyen találkozóra számít a Pancho Arénában?
– Remélem, most jó idő lesz, nem úgy, mint a múlt héten. Szerettük volna lejátszani akkor a meccset. Sokan azt mondják, hogy a Puskás Akadémiának mindegy lesz a mérkőzés végeredménye, mert már bennmaradt. Valószínűleg teljesen más mérkőzés lesz, mint amilyen a múlt héten lett volna. Azt viszont nem lehet elfelejteni, hogy a Puskás Akadémia egy játszó csapat, amelyben remek támadók vannak. Ráadásul már felszabadultan játszhatnak. A nyomás most már rajtunk lesz, de azért utazunk, hogy megszerezzük a győzelmet.

– Debrecenben készülnek már a bajnoki ünneplésre, vagy ennyire még nem szaladnak előre?
– Még két meccsünk van, ráadásul ugyanannyi pontunk, mint a Győrnek. Még semmi nem dőlt el, kár ezzel foglalkozni. Majd ha harminc meccs után is mi leszünk elől, akkor ráérünk ünnepelni.

Olvasói sztorik