NB I

Taktikai fegyelmezettség és futás

A Rangadó.hu szakértője szerint a magyar válogatott csütörtöki, dánok elleni teljesítménye Albánia ellen is kevés lesz.

Kapcsolódó cikkek

Folytatás a következik
A szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt a magyar válogatott június 4-én az albán, három nappal később pedig a kazah csapattal találkozik a Puskás Ferenc Stadionban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott 2-2-es döntetlent játszott Dániával a debreceni Nagyerdei Stadionban csütörtökön rendezett barátságos mérkőzésen. Ez volt Pintér Attila második találkozója a nemzeti csapat kispadján, nyernie még nem sikerült.

A találkozót a helyszínen tekintette egy szakértőnk, Kovács Bálint, az AFCK menedzsere. Az alábbiakban az ő elemzését olvashatják:

A magyar válogatott újfent felforgatott rendszerben állt fel, ahogy még soha, és tele volt NB I-es játékosokkal. Megítélésem szerint ezek a labdarúgók nem európai szintűek, mert a magyar élvonal nem üti meg a dán válogatott szintjét. Nem tudják felvenni a mélységből érkező Christian Eriksent és Lasse Schönét. Nem véletlen, hogy kilencven percen keresztül játszották az aktív szélsőjátékot, rézsútpasszokat, réspasszokat, és nem tudunk kihelyezkedni öt métert a szélre. Nem vették észre, hogy a keresztlabdáik, az íveléseik általában fűzőre mennek. A jobb bekkünk és a bal bekkünk rendszerint belülről védekezett, holott látványosan vonalszélsők vannak a dán csapatban.

Nem vették észre, hogy Krohn-Dehli látványosan visszalépett ékből árnyékékbe, és nem léptek ki rá. Pátkai Máté szűrni próbált, de semennyi haszna nem volt. Tőzsérr Dániel játéka értékelhető volt, Gyurcsó Ádámnak védekezésben nem volt haszna, Varga Roland pedig ugyanazt csinálta, mint ő. Szerzett egy szép gólt, de azon kívül… A csapat megint nagyon sok labdát eladott, és a kapura Rudolf Gergely és Nikolics révén sem volt különösebben veszélyes. Bár mondjuk, egy center ennyit tud csinálni, lemozogja, eltolódgat jobbra-balra, de ez kevés, ha nem lép fel a mögötte lévő játékos. Koman Vladimir, és aki addig játszott ott, az sem tudta ezt teljesíteni.

Nem voltak meg azok a zónabeli átmenetek, amelyek kellettek volna a védekező- és a támadózóna között, hogy képesek legyenek kontrollálni az ellenfelet. Nem egy játékosunk kocogott, ahelyett, hogy sprintben közlekedett volna, márpedig ez a védekező zónában nem működik, és nem is értem, hazai környezetben, húszezer néző előtt miért csinálták?! A szélsővédőink nem fordulékonyak, ez nem tud így működni, mert ez válogatott szinten kevés. Nem az Európa-bajnoki selejtezőn, sajnos az albánok ellen is az lesz. A 195 centi magas Lipták Zoltán nem tudta lemozogni azt, amit kellett volna, a 171 centis Krohn-Dehli rugóból túlugrotta…

Nem tudják helyettesíteni a hiányzó Leandrót, magyarul nem tudnak pótolni valakit, aki korábban öt évig hiányzott. Bodnár László óta nem tudunk felmutatni egy megfelelő jobb bekket, hiszen Varga Józsefet ma is ötször futották meg ugyanabban a szituációban, és nem tudta lemozogni, pedig csak öt méterrel kellett volna kijjebb helyezkednie. Taktikai fegyelmezettség nélkül a futball nem működik.

Olvasói sztorik