NB I

A bírót kritizálta a „kis hülyegyerek”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

MVM Paks – Lombard Pápa 4-0

Csertői Aurél, Paks: – Nem tudhatjuk, de nem is igazán érdekel, hogy mi lett volna, ha nincs a kiállítás, és tíz a tíz ellen folyt volna a játék. Kihasználtuk azt a lehetőséget, hogy ellenfelünk megfogyatkozott. Számtalan helyzetet dolgoztunk ki, okosan tartottuk a labdát, és kivártuk a helyzeteket. Rúgtunk négy gólt, és éltünk a lehetőséggel. Ehhez különösebben mást nem kívánok hozzáfűzni. Még továbbra sem a következő szezonra, hanem a következő mérkőzésre koncentrálunk. A Fradi hazai pályán nagyon nehéz ellenfél lesz. Jól fel kell készülnünk az utolsó mérkőzésre a szezonból.

Nagy Mihály, Pápa: – Úgy láttam, lényegesen jobb képet mutattunk, mint legutóbb Kecskeméten. A kiállítás előtt nem volt különösebb problémánk, nem volt benne a mérkőzésben, hogy négy góllal kapunk ki. Nem értettem a játékvezető döntését, eleve foghíjasan álltunk fel, többen is kényszerből szerepeltek egyes posztokon, és ez így együtt már túl sok volt. A játékosok tették a dolgukat, de csak ennyire tellett. Király Botondot öt éve nevelem, ezúttal azt kértem tőle, figyeljen jobban a védekezésre. Teátrális mozdulatokat tett, kifelé mutogatott, márpedig ez nem engedhető meg.


Mezőkövesd – Videoton 1-1

Tóth László, Mezőkövesd: – Sajnos nem itt dőlt el igazán a sorsunk, bár mondhatjuk, hogy óriási lehetőséget szalasztottunk el. Olyan szituációkban, amikor ötven-ötven százalék volt, akkor a bátor játékvezető mindig ellenünk tévedett. A gól előtti szituációnál Juhász Rolandnak sokkal kevesebb testi kontaktra megadta a faultot, mint nálunk. Mindig mondják, hogy ne foglalkozzunk a játékvezetőkkel, de hogyne foglalkoznánk, főállású játékvezetőkről van szó. Ha én gyáva, meg rossz edző lennék, akkor biztosan nem főállású edző lennék. Ezt a kritikát azért mondom el, mert nem tudom magamban tartani, ez a bíró nem először téved a kárunkra. Majd kielemeznek minket, aztán megmondják, hogy ez a kis hülyegyerek egy hete van itt, és már a bírókkal foglalkozik. Megfigyeltem, hogy tíz bírói döntésből kilencszer jól látom, és a legtöbb edző is jól látja, ezért nem véletlen a rengeteg kritika. Én leszek az első, aki nyíltan elnézést kér, ha ebben a testhelyzetben nem kellett volna kifelé szabadrúgást ítélni. Sajnálom a csapatomat, mindent elkövettek, készülünk a következő hetekre. Nem lesz könnyű motiválni a csapatot, de a jövő heti programunkba beiktattam egy Ferencváros elleni mérkőzést péntekre, hiszen ha ki is estünk, de a Fradi ellen játszani egy motivációs tényező. Ha nem is velem, nem tudom, de a vezetők elkezdik a jövőt építeni, erre van egy bő hónap. Kívülállóként, és most belülről is úgy értékelem, hogy ez a csapat megérdemli az NB I-et.

José Gomes, Videoton: – Jól kezdtük a mérkőzést, volt három-négy komoly helyzetünk, ahol megszerezhettük volna a vezetést. Sajnos ezeket kihagytuk, a második félidőben aztán nagyon kiegyenlített lett a játék, a Mezőkövesdnek volt két-három nagyon veszélyes kontrája. Nekünk is megvoltak ugyanúgy a helyzeteink, de kihagytuk őket. Ha a Mezőkövesd így játszott volna a szezonban, akkor bőven bennmaradhattak volna az első osztályban. Az első játékrészben voltak olyan momentumok, amikor próbáltuk az ellenfelet nyomás alatt tartani, és ezáltal kicsit nagyobb területet engedtünk nekik, de a második félidőben abszolút nem volt ez jellemző.


Haladás – Ferencváros 0-1

Artner Tamás, Haladás: – Gratulálok a Fradinak a győzelemhez, de nagyon gratulálok a csapatomnak, mert nehéz körülmények között nagyon jól játszottunk. A második félidő eleje volt nehéz, mert nem találtuk a ritmust. A helyzetek és a támadások alapján győzelmet érdemeltünk volna. Nem tudom kritizálni a játékosaimat, egész szezonban fantasztikusan teljesítettek. Sajnos a múlt héten lejátszottunk egy olyan meccset, amit nem szabadott volna, nagyon okosan Felcsúton az ilyet elhalasztották. Ezen a napon úgy érzem, hogy a fiúk megtettek mindent. Egy jó Ferencváros ellen több lehetőségünk volt, tudtunk dominálni, sajnos ilyen a futball, van olyan, amikor nem megy be semmi.

Thomas Doll, FTC: – Az első félidőt kicsit átaludtuk, de a másodikban megmutattuk az igazi arcunkat, akkor játszottunk jól, és volt egy rendkívül jó Dibusz Dénesünk. Böde Dánielt vissza kellett rendelnünk az utolsó nyolc percben, mert Pavlovics hiányában nem volt magas játékosunk hátul, és mindenképpen magasítanunk kellett a védelmet a hajrája.


Kaposvári Rákóczi – Győri ETO 0-5

Selymes Tibor, Kaposvár: – Ekkora különbség nem lehet két csapat között, de sajnos mi a Fradi meccs után sajnos kilenc gólt kaptunk három meccs alatt, míg előtte fele annyit sem kaptunk. Látszik, hogy feladtuk. A mai mérkőzésen hiányzott hat játékos, ez egy ilyen keretnek nagyon sok. Fiatalokkal játszottunk, akik tehetségesek, de sajnos még nem nőttek fel ehhez a feladathoz. Még sok munka vár ránk. Azt szerettem volna, ha Balázs Benjámin lövi a tizenegyest, de Firtulescu elvette a labdát. Bízott magában, de sajnos hibázott. Utána a csapat visszaesett.

Horváth Ferenc, Győr: – Nagyon jól játszottunk. Sokszor talán szórakoztató is volt a játékunk. Ebben a helyzetben engem is meglepett a felszabadult, jó játék. Örülök, hogy így sikerült és annak is, hogy érmet tudtunk szerezni. Szeretnék egy mini-Oscart csinálni ebből, mert az embernek ritkán van lehetősége megköszönni azoknak az embereknek, akik nincsenek annyit képernyőn. Szeretném megköszönni a feleségemnek és a gyerekeimnek, mert elviseltek, amikor elviselhetetlen voltam. Az elnökünknek, hogy bízott benne. Ennek a nagyszerű stábnak, akikkel együtt dolgozom, külön kiemelve Szamosi Tamást és Sütő Szilárdot. És végül szeretném megköszönni ennek a csapatnak, amely ezt a tavaszt így játszotta végig. Megtettünk mindent azért, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ha a jóisten megadja, akkor meg is fogjuk nyerni. Bár megmondom őszintén, hogy furcsának találom, hogy egyedül a magyar bajnokságban van az, hogy össze-vissza játsszák a meccseket az utolsó három fordulóban. Költői kérdés, de ha vasárnap a Mezőkövesd kikap a Videotontól, akkor a Puskás Akadémia a Debrecen elleni elmaradt meccsen milyen célokkal fog pályára lépni? Innentől kezdve, kicsit érdekes nekem a bajnokság.


Újpest FC – Kecskeméti TE 6-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A győzelem kulcsa az volt, hogy a játékosok nagyon motiváltak voltak. A meccs előtt az volt a célunk, hogy jó atmoszférát teremtsünk a kupadöntő előtt. A félidőben nagy különlegességek nem hangzottak el. Egy nagy hibánk volt, azt kihasználta az ellenfél. Azt kértem a játékosoktól, hogy sokkal agresszívebbek legyenek, és teremtsenek sok helyzetet a Kecskemét kapuja előtt. A játékosok betartották az utasításaimat. A Kecskemét számára már nem volt tétje a mérkőzésnek, mi jobb formát mutattunk. Megérdemelten nyertünk.

Bekő Balázs, KTE: – A játékosok ebben az évben egymillió százalékot tettek ezért a klubért, vagy még annál is többet. Olyan emberi tartásról tettek tanúbizonyságot, amit semelyik másik klub játékosai sem tettek. A mérkőzés elején az eredmény ránk nézve hízelgő volt, de utána csőstől jött ránk a baj. Öngólt is fejeltünk, kettőt is. Tizenegyesek voltak. Nem játszottak le, nem vertek agyon minket. A mezőnyjátékban nem is volt különösebb problémánk. Fejben teljesen elfáradtunk. Ennek az okait én tudom, de ez egy belső dolog, ami csak a csapatra tartozik. Minket elkönyveltek tuti kiesőnek, most viszont a kilencedik helyen áll a csapat és harminchat pontot szerzett. Ha megnézzük, hogy kinek, milyen lehetőségei vannak ebben a ligában, és arányosítunk, akkor nekünk bajnokságot kellett volna nyernünk.


Diósgyőr – Pécsi MFC 3-0

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Tudtam a meccs előtt, hogy nehéz lesz, mert kedden odatettünk száz százalékot, és emiatt fizikai, pszichikai és emocionális szempontból is kifulladtunk. Óvatosan mentünk bele a mostani meccsbe, és húsz perc után látszott, hogy néhány játékosnak szüksége van a cserére. A második játékrész már más volt, kivártunk, türelmesek voltunk, gólokat szereztünk. Gratulálok a csapatnak, teljesítettük, amit terveztünk, szépen búcsúztunk a szezontól hazai pályán. Úgy érzem, nagyon ránk fér már az a háromnapos pihenő, ami most következik.

Lőrincz Emil, PMFC: – Gratulálok a Diósgyőrnek a Ligakupa-győzelemhez, és ahhoz, hogy mai meccset megnyerte. Érdekes játék a futball, az első játékrészben jól futballoztunk, a második elején viszont beengedtük Bacsát a tizenhatoson belülre, és volt ez a megpattanó lövés, amiből gól lett. Utána futni kellett az eredmény után, de a Diósgyőr akárhányszor eljött a kapunkig, gólt rúgott. Jól játszottunk, csak éppen gólt nem tudtunk szerezni.

(forrás: boon.hu)


Bp. Honvéd – MTK 0-2

Bp. Honvéd – MTK 0-2

Simon Miklós, Honvéd: – Ezzel a meccsel kiállítottuk magunkról a bizonyítványt, ami sajnos nem görbült. Annak ellenére úgy éreztem, az első félidőben a mi akaratunk érvényesült. Mi nem tudtunk gólt rúgni, viszont ami a második félidőben a kapunkra ment, az gól volt. Az első gól után, számomra értehetetlen módon a csapat összeesett. Sajnos nálunk nincs olyan ember, aki vezér tudna lenni, vagy össze tudta volna szedni ilyen nehéz helyzetben a csapatot. Mindenki, a csapat is velem együtt hitt abban, hogy ezt a meccset meg tudjuk nyerni.

Garami József, MTK: – Az első félidőben a Honvéd nagyszerűen játszott, és lehetőségeik is voltak, ezeket megúsztuk. A második félidőben mi jobban lábra kaptunk, és feljavult a játékunk. A szabadrúgásgól, ami gyönyörű volt, felhozta a csapatot, és megérdemeltük a győzelmet. Kanta Józsi csodásan játszott, két gyönyörű gólt rúgott. Nálunk sérülés miatt sok a hiányzó, olyanok szerepeltek, akik kevesebbet játszottak, ezért is örülök ennek az eredménynek.

(forrás: honvedfc.hu)


Puskás Akadémia – Debreceni VSC elmaradt

Benczés Miklós, Puskás FC: – Jó lett volna ma futballozni, a játékosok is erre készültek, de nem tudunk mit tenni. Valamikor le kell játszani ezt a mérkőzést, úgyhogy a hétvégén is készülni fogunk.

Kondás Elemér, DVSC: – A magunk részéről sajnáljuk, hogy így alakult, elutaztunk Felcsútra Debrecenből, ami nem kis távolság, de az elemekkel nem tudunk harcolni. Várjuk a versenybizottság hétfői döntését, mást nem tehetünk.

(forrás: pfla.hu)

A Kondás Elemérrel készült interjúnk ide kattintva olvasható!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik