NB I

Belgiumban emlékezik az MTK

A kék-fehérek kereken ötven éve játszottak KEK-döntőt a portugál Sporting ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK és a portugál Sporting Lisboa vezetői, valamint korábbi játékosai Belgiumban, a Kupagyőztesek Európa Kupája ötven évvel ezelőtti döntőjének helyszínén találkoznak egymással csütörtökön.

Az első mérkőzés hosszabbítás után 3-3-ra végződött Brüsszelben, míg a megismételt találkozón Antwerpenben a portugálok 1-0-ra nyertek.

A Sporting vezetői gondoltak egyet, és az évfordulóra meghívták az MTK egykori játékosait és a klub jelenlegi vezetőit. Lehet ez baráti gesztus, de lehet a dicső múlt felidézése is. Mindenesetre megszervezték a találkozót azoknak, akik akkor pályán voltak, így május 15-én, napra pontosan akkor, amikor a megismételt meccsen a portugálok elhódították a trófeát, elindul Budapestről az a küldöttség, amelynek tagjai az egykori magyar hősök.

Egészségügyi okokból, illetve más elfoglaltságok miatt a kék-fehéreket öten képviselik: Bödör László, Jenei István, Danszky József, Vasas Mihály és Laczkó Mihály. A portugál klub képviseletében Hilário da Conceicao, Manuel Pedro Gomes, Alexandre Baptista, Joaquim Carvalho, Mário Lino, José Carlos, Ernesto Figueiredo, és José Pérides vesz részt az ünnepségen.

Olvasói sztorik