NB I

Nem használt az edzőváltás

A Kecskemét a meccs elején szerzett tizenegyesgóllal 1-0-ra győzött a Lombard Pápa ellen.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Lombard Pápa Termál FC 1-0 (1-0)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Becséri
KTE: Polekszics – Vukaszovics, Karan, Gyagya, Forró – Eninful, Patvaros (Nagy P., 72.) – Szécsi, Szavics, Pekár (Gréczi, 53.) – N’Diaye (D. Pavicsevics, 61.). Edző: Bekő Balázs
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Csizmadia, Jagodics B., Présinger – Király B. (Kulcsár K., 81.), Sekour, Nagy T., Orosz M. (Kenesei, a szünetben) – Griffiths, Marics (Struhar, 59.). Edző: Nagy Mihály
Gólszerző: Szavics (tizenegyesből 3.)
Kiállítva: Csizmadia (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tabella alapján, tehát matematikailag tét nélküli meccset játszott a házigazda Kecskemét, valamint a Tóth Bálint keddi menesztése miatt új vezetőedzővel, Nagy Mihállyal érkező Pápa. A hazaiak közül a combját fájlaló Póti Krisztián, illetve a szintén sérült Varga Róbert és Simon András is hiányzott. A Lombard csapatában hosszú kihagyás után visszatért Orosz Márk.

Rögtön a harmadik percben büntetőhöz jutott a KTE, mert N’Diaye a földre került Jagodics Bence buktatása nyomán. Szavics állt a labda mögé, és magabiztosan a hálóba bombázott (1-0). A 11. percben N’Diaye és Pekár szépségdíjas akciója végén előbbi tört kapura, de beleléptek a lövésébe. A túloldalon Orosz Márk 17 méterről gyengén a kapu mellé lőtt. Éledeztek a vendégek, a 17. percben Marics fejelt középre Griffiths felé, aki gyengén a kapu mellé bólintott. Ezután szép kontrát vezettek a hazaiak, a végén Pekár lőtt 16 méterről, de Szűcs Lajos kibokszolta.

A 21. percben Szécsi Márk megpattanó beadására N’Diaye érkezett, a hálóba helyezett, de az asszisztens lest jelzett, ezért a gól érvénytelen volt. Három perccel később Szécsi cselezgetett, majd Patvaros elé passzolt, aki kapásból, húsz méterről fölé lőtt. A 26. percben egy újabb kecskeméti ellentámadás végén Szavics 21 méterről lőhetett, de Szűcs Lajos megfogta. A 31. percben Patvaros távoli lövését is védte a Lombard rutinos hálóőre. A 39. percben Griffiths kerülhetett volna helyzetbe, de Karan nagyot mentett. Ezután Marics lőtt távolról, a megpattanó labdát Polekszics simán fogta. A szünet előtt Vukaszovics indításával N’Diaye megelőzte Csizmadiát, de 15 méterről, kapásból fölé bombázott.

A szünet után Szavics lövése Pekár elé pattant, aki az ötös sarkáról az oldalhálóba lőtt. Az 57. percben Csizmadia Csaba szabálytalankodott, megkapta második sárga lapját, ezért a játékvezető kiállította. Az 59. percben Szavics indítása után Szécsi lövését szögletre blokkolták. Két perc elteltével Szécsi lőtt kapura egy kipattanót húsz méterről, de Szűcs Lajos hatalmas bravúrral kiütötte a labdát. A 66. percben egy labdaszerzés után Sekour lőtt húsz méterről, a labda nem sokkal ment a kapufa mellé. Két perccel később Szavics laposan megcélozta a kapu hosszú sarkát, de Szűcs résen volt. A 71. percben Gréczi lőtt 19 méterről, de Szűcs Lajos ezt is fogta.

A Pápa mélyen visszazárt, de Szécsi kiharcolt egy szabadrúgást jó helyről. Szavics ívelte Karan fejére, ő pedig a kapufára bólintott – tudósított a KTE honlapja. Az edzőváltás sem használt a bajnoki hajrára meglehetősen rossz formába kerülő, tavasszal mindössze egyszer nyerő Pápa csapatának.

– Amikor a Kecskemét itthon játszott, jó iramú, jó színvonalú, élvezhető találkozókat láthattunk, még akkor is, amikor kikapott a Mezőkövesdtől. Ez a mai meccs volt az egyetlen kivétel, mert most gyengébb, idényvégi játékot produkáltak a csapatok. A kiállításig hullámzott a játék, csak nem olyan iramban, mint korábban. A hazai győzelem a helyzetek alapján megérdemelt, mert a KTE-nek több komoly lehetősége volt. A játékosok a gyors gól után nagyon profin lehozták a meccset – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Ferencváros és a Kecskemét korábbi kiváló játékosa, a KTE utánpótlásedzője.

Olvasói sztorik