NB I

Torghelle, a születésnapos örömvadász

Az MTK csatárának harcossága a vadászat során nem tükröződik; a vaddisznó után az őzbak már nem jött össze.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn, vagyis ma ünnepli 32. születésnapját Torghelle Sándor, az MTK korábbi válogatott csatára, akinek új hobbija van, mégpedig a vadászat. A SportKlub televízió Meztelenül című műsora erről az új oldaláról mutatta be a kiváló játékost.

– Sándor Gyuri megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem eljönni egy vadászatra, én pedig azt válaszoltam, hogy miért ne, nézzük meg, én még ilyenen nem voltam. Egyből nagyon megtetszett, és többször elmentem vele. Később bekapcsolódott Lencse Laci is, ma pedig már ott tartunk, hogy hárman szoktunk menni vadászni – mesélte Torghelle.

Közülük Sándor György vadászik a legrégebb óta, hiszen annak idején még édesapja, a Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatója, Sándor István szerettette meg vele ezt a miliőt. Ő igazi függőnek vallja magát, de egyáltalán nem a kiszemelt zsákmány elejtése miatt szerette meg ezt a tevékenységet.

– Ha valami kimarad a magyar vadpopulációból, amit nem ejtek el, az sem érdekel. Nekem ezek a pillanatok a fontosak, ezek a napok, amikor itt vagyok a barátaimmal és jól érzem magam – magyarázta a Videoton csapatkapitánya.

A vadászat egyébként mindig egy szakszerű eligazítással kezdődik, ilyenkor a vadászmester kiosztja a feladatokat, illetve a posztokat, az instrukciókat pedig a fiúk kötelesek betartani. Persze, a kezdeti szigor egyáltalán nem megy a hangulat rovására.

– A fiúk szerintem sikeresek lesznek, mert a kukoricavetéseinket igen nagymértékben kitúrták már a vaddisznók, és ők ezekre a vadkáros részekre ülnek ki – mondta Harangozó Tamás vadászmester.

A cél ezúttal az volt, hogy Torghelle Sándor a korábbi vaddisznó után egy újabb nagy zsákmányt tudjon elejteni. A srácok felültek a vadlesre, ám csendes elmélkedés helyett ők sajátos módon sztorizgatva várták az őzbak érkezését.

– Egy őzbakot szerettünk volna Sanyinak terítékre hozni, most nem sikerült, de nem adjuk fel, reméljük, a következő alkalommal összejön – vallotta be töredelmesen Lencse László.

A sikertelenség senkinek sem szegte kedvét, hiszen ők igazi örömvadászok.

– Egy vadászat nem arról szól, hogy mindenképpen lőjünk, Kijövünk a természetbe, nézzük a vadakat, beszélgetünk egy jót. Jó társaság van, jókat lehet dumálni, úgyhogy ez a legfontosabb – tette hozzá Torghelle.

Bár a jó hangulat a cél, azt gondolnánk, maximalizmusuk és vehemens természetük azért vadászat közben is kiütközik, ám Sándor György szerint barátai ilyenkor egyáltalán nem úgy viselkednek, ahogy a futballpályán szoktak.

– Torghelle Sanyi harcossága itt nem tükröződik, mert a vadászatban az az erény, ha valaki türelmes, viszont a biztos kéz – ugyanúgy, mint a focipályán a biztos láb – itt is előny – ecsetelte a Videoton csapatkapitánya.

Az MTK születésnapos csatárának ezúttal nem hozott szerencsét türelme és biztos keze, ám Lencse László szerint barátjára szép vadászjövő vár, ha így folytatja.

– Meg kell mondjam, Sanyi nem viccel! Egyébként nagyon jól bánik a fegyverekkel, és úgy gondolom, nagyon jó vadász lehet belőle, mivel tudja értékelni a vadat – vélekedett a Puskás Akadémia támadója.

Olvasói sztorik