Fehérváron nincs pénz Zé Luisra

Hamarosan távozik a zöld-foki szigeteki kölcsöncsatár, aki visszatér Portugáliába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ojogo.pt információja szerint a szezon végén távozik a Videoton csatára, Zé Luis, akinek vissza kell térnie portugál klubja, a Sporting Braga kötelékébe.

A 23 éves zöld-foki szigeteki José Luis Mendes de Andrade érkezését tavaly júliusban jelentették be Székesfehérváron. Akkoriban ő volt a klub legértékesebb játékosa, a becsült piaci értéke a transfermarkt.de portál szerint kétmillió euró volt, ez egy év alatt majdnem a felére, 1.100.000 euróra csökkent, így ebben az összevetésben Nemanja Nikolics és Juhász Roland mögé szorult. Ezzel együtt ő a Videoton legeredményesebb légiósa a bajnokságban (8 találattal), hiszen a házi góllövőlistán csak a magyar válogatott Nikolics előzi meg.

A portugál honlap cikke szerint hasznos tapasztalatszerzés volt Zé Luis számára a hazánkban töltött szezon, de már tudja, hogy idén nyáron vissza kell térnie Bragába, mivel a magyar klub számára komoly költséget jelentene a további kölcsönvétele. António Salvador klubelnök kijelentette, hogy csak ötmillió euróért lennének hajlandóak végleg elengedni a csatárt, tehát a jelenlegi piaci értékének több mint négyszeresét kérik érte.

Arról majd a Braga új edzője fog dönteni, hogy a zöld-foki szigeteki labdarúgó maradhat-e a keretben – ahol komoly konkurenciaharc zajlik a posztján –, vagy ismét kölcsönadják valahova.