NB I

„Még nem maradtunk benn”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pápa – Debrecen 1-5

Tóth Bálint, Pápa: – Néhány perc alatt elintéztük magunkat. Teljességgel összeestünk, ilyen szinten nem lehet ilyen gólokat kapni. Ilyen egyéni hibákat nem lehet csinálni, ezt nem tudom hova tenni. Az arány fájó, ugyanakkor a szünetben ez nem így nézett ki az öltözőben. A DVSC eredménykényszerben van, ami azt eredményezheti, hogy a második félidőben fellazulhatnak hátul, ennek ellenére a semmiből segítünk az ellenfélnek két gólt rúgni. Nem értem ezt a gondolkodást. Ha egy csapat bekerül egy gödörbe, akkor nagyon nehéz onnan kievickélni. Én folyamatosan figyelmeztetem őket, hogy még nem maradtunk benn. Még az is benne van, hogy az utolsó fordulóban játszunk az Újpest ellen egy ki-ki meccset. Lehet azt mondani, hogy pesszimista vagyok, de csak előre gondolkodok.

Kondás Elemér, DVSC: – Az első félidőben is mi voltunk ott az ellenfél kapujánál. Lőttünk is egy gólt, aztán egy szögletnél elzárták a Sidibét, így a Griffiths tisztán tudott fejelni. Aztán jól jöttünk ki a második félidőre, gólokat rúgtunk, és lőhettünk volna többet is. A kiállítás után persze még könnyebb dolgunk volt, de mindent elmond a meccsről, hogy a kapusunknak alig kellett védenie. Minden mérkőzést eredménykényszerben játszunk évek óta, úgyhogy hozzá vagyunk szokva, hogy mindig győzni kell. Volt egy kis feszültség a játékosokban, ez természetes dolog, de azt gondolom, hogy végig higgadtak voltak, és megoldották azokat a feladatokat, amelyeket kértünk tőlük.


Diósgyőr – Haladás 1-1

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Ha valamikor megérdemeltük a győzelmet, az ma volt. Jól játszottunk, de ezek az emberek nem hagyták, hogy nyerjünk. Ez nem véletlen, mert mindenki nagyon jól tudja, hogy ez az eredmény kinek a legjobb. Gratulálok a saját csapatomnak. Nem akarok többet mondani, de annyira látványos volt, és ez nem először fordult elő Miskolcon. Akkor mondják meg, hogy hányadiknak kell lennünk, és legalább nem izgulunk. Tényleg nem akarok a játékvezetőkről többet mondani, mert utána meg engem büntetnek. Nagy sorozatban vagyunk, kemény meccseket játszottunk, és ma is tudtunk egy jó mérkőzést játszani egy jó ellenféllel szemben, de van ez a hiányérzetem.

Artner Tamás, Haladás: – Jól kezdtük a mérkőzést, akkor kaptuk a gólt, amikor uraltuk a meccset. Kapufát lőttünk, és ott voltak a lehetőségeink. A Diósgyőr úgy rúgott gólt, hogy nem is volt helyzete. A második félidőben lehetett látni, hogy a hazaiaknak a kispadon olyan minőségű játékosai vannak, amilyenek nekünk nincsenek. Sokat kellett meccselnünk, sokszor kellett átszerveznünk és felállási formát váltanunk. A hozzáállásunk miatt megérdemelten viszünk haza egy pontot. Vannak ilyen meccsek, amikor egy kicsit többet kell segítenünk a csapatnak. Le a kalappal a fiúk előtt, hiszen meghatározó játékosaink is hiányoztak, és egy értékes pontot viszünk haza.


Puskás Akadémia – Győri ETO 0-1

Benczés Miklós, Puskás FC: – Mi hoztuk össze a Győrnek a gólt, nem kellett sokat tennie érte. Azt persze elismerem, szép találat volt. Azonban Vaszicsku Gergőnek, aki amúgy sokat fejlődött ebben az idényben, volt egy hibája, ez eldöntötte a meccset. Szép karrier áll előtte, de az ilyen hibákat ki kell zárnunk a játékából. Nem tudok elmenni szó nélkül a tizenegyesgyanús szituáció mellett sem – a Videotonnak múlt héten befújtak egy ilyen helyzetet ellenünk idehaza, mi most ugyanezt nem kaptuk meg. Németh Ádám játékvezető Diósgyőrben is fújt ellenünk két büntetőt, szerintem most sem kellett volna mérlegelni, ez kezezés volt. A Győr egy nagyon jó csapat, ezt mindenki tudja. Nem azért játszottunk defenzívebben, mert ez a játékunk. Azonban a taktikánk majdnem sikerre vezetett, ha nincs a hiba, akkor egy pontot szerzünk. Ebben a szituációban jó lett volna egy döntetlen, de ez most nem csak rajtunk múlt.

Horváth Ferenc, Győr: – Ez a meccs nem az ETO miatt lett egy-null. Borzasztóan meglepett a Puskás játéka, hogy ennyire zártan védekezett. Minden meccsüket végignéztem, egyiken sem játszottak így korábban. Nagyon meglepett, hogy ezt az utat választották. Ezen a talajon nem volt könnyű ellenük játszani, de a játékosok mentek előre, csinálták a dolgukat, és ennek meglett az eredménye. Egy kicsit másfajta stílusban kellett játszanunk, hiszen ez a talaj nem kedvezett a rövidpasszos taktikánknak, de végül tudtunk nyerni. Ezen a módon is próbálunk üzenni a Debrecennek: hogyha csak egy éjszakán keresztül is, de most ugyanannyi pontunk van nekünk is.


Mezőkövesd – Ferencváros 0-1

Véber György, Mezőkövesd: – Köszönöm az utolsó három mérkőzésre szóló jókívánságokat. Úgy érzem magam, mint az óvodás gyerek, aki ügyeskedik és megsimogatják a fejét. Enyhe mezőnyfölényben futballozott a Ferencváros az első félidőben, és ez volt a realitás. Megint rögzített szituáció után kaptunk gólt, ez ellen tehetetlenek vagyunk. A második félidő helyenként kiegyenlítettebb volt, helyzetünk nem nagyon akadt, csupán lehetőségecskéink voltak. Tettük a dolgunkat, de ez a realitás, és egyébként a döntetlennel sem mentünk volna semmire. Kritikus helyzetbe kerültünk.

Thomas Doll, FTC: – Nagyon nagy dolog az újabb három pont. Az a szép és jó érzés ebben, hogy zsinórban hatodik győzelmünket szereztük meg a bajnokságban. Előre tudtuk, hogy nehéz lesz a mérkőzés, hiszen ellenfelünk NB I-es létéért küzd. Hátul jól álltuk a sarat, a Mezőkövesdnek kevés helyzete volt, ezért ebből a szempontból elégedett vagyok. Kontrajátékunkkal már nem, mert az utolsó passzok valahogyan nem mentek. Az egész kilencven perc alapján megérdemelten nyertünk. Sajnálom a kiállítást, mert Pavlovicsot meglökték, beszéltem vele, ő nem csinált semmit.

(forrás: boon.hu)

Kaposvár – Pécsi MFC 0-2

Selymes Tibor, Kaposvár: – Elsősorban gratulálok a Pécsnek, sikerült minden szempontból felülmúlniuk minket. Sajnos a Fradi meccs után feladtuk fejben, ez a mai meccsen is látszott. Minden hiányzott ma, mintha nem is lettünk volna a pályán. Szerintem ilyen gyenge mérkőzést még nem produkált ez a csapat. Nagyon sajnálom, de kiestünk, jövőre vár ránk a másodosztály.

Lőrincz Emil, Pécs: – A mai meccsen rengeteg helyzetet, illetve gólszerzési lehetőséget tudtunk kialakítani. Az első félidőben jó pár olyan lövésünk volt, amiknek köszönhetően gólokkal vezethettünk volna. Szerintem elmaradt egy büntető, de ez most már mindegy is. A második félidőben megszereztük a vezetést, a kiállítás után pedig abszolút megpecsételődött a hazaiak sorsa. Emberelőnyben játszottunk, ráadásul 2-0-ra vezettünk ekkor. Összességében magabiztos győzelmet arattunk. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, valamint, hogy ilyen nagy számban elkísértek minket és végig buzdították a csapatot. A győzelem mellett plusz örömöt nyújtottak nekünk a folyamatos támogatásukkal.

(forrás: pmfc.hu)


Újpest FC – MTK 0-4

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Mindenki nagyon csalódott most. Az MTK jobb csapat volt ma, mi rengeteget hibáztunk, főleg a második félidőben. A vendégek első támadásából gól lett, ezután nagyon idegesen játszottunk. Túl sok helyet hagytunk az MTK-nak, könnyű volt Torghellének, Kantának és Pölöskeinek kontratámadásokat vezetnie. Ismét előjött az a probléma, hogy nem alakítottunk ki elég helyzetet, nem is igazán voltunk szervezettek, gratulálok az MTK-nak mert megérdemelték a győzelmet. Mindig beszélek a csapategységről és annak fontosságáról, de ma ez hiányzott. Most nehéz időszakban vagyunk, ilyenkor válik el az, hogy ki az, aki fejben is készen áll arra, hogy Újpesten futballozzon, és ki az, aki nem bírja elviselni a nyomást. Persze a felelősségem nekem is megvan az eredményekben, kedden a kupavisszavágón egy sokkal harcosabb csapatra lesz szükség, ehhez keresem az öltözőben az embereket.

Garami József, MTK: – Jobban alakult a mérkőzés, mint ahogy terveztük. Az a helyzet, hogy az első félidőben kiegyenlített játékot láthattunk, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek – a mi belsővédőink viszont jól semlegesítették a szélről belőtt labdákat és kapusunk is jó teljesítményt nyújtott. A második félidőben jobban használtuk ki az adódó helyzeteinket, ezért sikerült nyerni. Minden szempontból nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl, szerintem megérdemelten nyertünk.

(forrás: ujpestfc.hu)


Bp. Honvéd – Videoton 0-1

Simon Miklós, Honvéd: – Úgy érzem, nem sikerült mentálisan teljesen felkészíteni a csapatot, remegtek a lábak, az érződött, hogy nem vagyunk koncentráltak, túlizguljuk ezt a meccset. Kicsit nagyobb nyomot hagyott bennünk ez a néhány hét, mint amire számítottunk. Ennek ellenére, ha van egy kis szerencsénk, akkor talán jobb eredményt is kihozhattunk volna ebből a meccsből, de nem játszottunk jól. Nem sikerült azt összehoznunk, amit terveztünk, egy kicsit bátrabb játékot vártam a fiúktól. Ez nem sikerült. Jövő héten már több időnk lesz a felkészülésre, megpróbáljuk összerakni a játékunkat.

José Gomes, Videoton: – Végig izgalmas volt a meccs, igaz, volt egy meg nem adott gólunk is, amiről most nem tudom megmondani, hogy valóban les volt-e. Ez a meccs és a győzelem nagyon fontos volt számunkra, úgy is játszottunk, hogy nyerni akarunk. Teljesen megérdemelt a győzelmünk.


Paks – Kecskemét 2-0

Csertői Aurél, Paks: – Végig azt vártam, hogy olyan jól játszunk, mint az első húsz percben, ezért fakadtam ki többször is a meccs közben. Természetesen tudom, hogy vannak a mérkőzésen hullámvölgyek, de ezeket sikerült átvészelnünk. A büntetőgyanús helyzettel nem foglalkozom, tizenegyes volt, nem adták meg, megyünk tovább. Fontos pontokat szereztünk, de nem nyugodhatunk meg. Ma öt pont az előnyünk, holnap lehet, már csak kettő lesz. Minden meccsünket be kell húzni, hogy matematikailag is bebiztosítsuk a bennmaradásunkat.

Bekő Balázs, KTE: – Arról nem volt szó, hogy az első húsz percben Csipkerózsika álmát alusszuk. Utána felpörögtünk, de az már a veszett fejsze nyele volt. Kemény menet volt az eddigi szezon, kicsit kiengedtünk a végére, de össze kell szednünk magunkat. Ezek is mi vagyunk, és azok is, akik bravúrgyőzelmeket arattak a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik