NB I

Hatot lőttek Pintér fiataljai

A magyar U20-válogatott fölényes, 6-0-s sikert aratott Moldova ellen a nyíregyházi felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi U20-as felkészülési mérkőzés
Magyarország–Moldova 6-0 (2-0)
Nyíregyháza, 500 néző. Játékvezető: Kozijk (ukrán)
Magyarország: Banai – Angyal (Botka, a szünetben), Dulló (Jagodics B., 62.), Kocsis G. (Zsirai, 63.), Hangya (Csemer, 63.) – Holdampf, Márkvárt, Pintér A. (Cseke, 56.) – Szécsi (Novák Cs., 63.), Berki (Király B., a szünetben), a szünetben), Prosser (Bese, 56.). Szövetségi kapitány: Pintér Attila
Gólszerzők: Szécsi M. (16.), Prosser (33.), Márkvárt (tizenegyesből 57.), Király B. (63., 81.), Cseke (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első nemzetközi meccsét játszotta Pintér Attila szövetségi kapitány szakmai felügyeletével a megújult magyar U20-csapat. Az ellenfél az a Moldova volt, amely első alkalommal szervezett válogatottat ebből a korosztályból. A vendégek 14 órás buszozás után érkeztek Nyíregyházára.

Remekül kezdtek a mieink, és azonnal ostrom alá vették a vendégek kapuját. Az ötödik percben Prosser Dániel közeli lövését blokkolták. A 11. percben is a Honvéd fiatal játékosa veszélyeztetett, ezúttal egy pontos kiugratás után arasznyival a keresztléc fölé lőtt. Öt perccel később Prosser remek beadását Szécsi Márk becsúszva lőtte a hálóba (1-0). A vendégek első komoly lehetősége egy szabadrúgás után adódott a harmincadik percben, de Banai Dávid biztosan fogta a labdát. A túloldalon Szécsi beadását Berki lőtte kapura éles szögből, de a moldovaiak blokkoltak.

A 33. percben Berki beadását Prosser a hálóba fejelte (2-0). Két perccel később Szécsi lőtt a kapu mellé. A 43. percben a vendégek majdnem szépítettek, de a lövés a keresztlécen csattant. Lelkes, ügyes játékot mutatott a magyar csapat az első felvonásban.

A szünet után Apostolov ellökte Botka Endrét a tizenhatoson belül, ezért az ukrán játékvezető tizenegyest ítélt, amit Márkvárt Dávid értékesített (3-0). A 63. percben a pápai Király Botond szerzett labdát a moldovai tizenhatos környékén, gyorsan kapura fordult, és néhány lépés után a vetődő hálóőr alatt a kapuba lőtt (4-0). A játék képe a sorozatos magyar cserék után sem változott, a kispadról érkezett játékosok is labdabirtoklási fölényben voltak, és igyekeztek helyzeteket felépíteni. A hetvenedik percben egy ragyogó kiugratásnak köszönhetően Király egyedül vezethette a labdát, de a vendégek kapusa bravúrral védeni tudott, nem sokkal később Bese kísérletét is hatástalanította.

A 74. percben a győri Novák Csanád remek beívelését a Vasas játékosa, Cseke Benjámin levette, majd a hálóba lőtt (5-0). A hajrában szó sem volt fáradtságról, sőt fokozták a nyomást fiataljaink: a 81. percben Márkvárt beadását Király Botond közelről a hálóba fejelte (6-0).

– A csapatunk jobb volt, mint az ellenfél, és a futball minden részében, felülkerekedett, egyénileg és csapatként is nagyon jól működött. Szép gólokkal megérdemelten nyertek a magyarok – mondta a Rangadó.hu szakértője, Sándor István, az NB II-ben listavezető Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatója. – Úgy látom, jó taktikát választott Pintér Attila, mert a fiatalok a letámadást erőltették, ennek köszönhetően az ellenfelet nem hagyták kibontakozni. Két gólt is úgy szereztek, hogy a labdaszerzést követően rendezetlen volt az ellenfél védelme. Nem volt azonos súlycsoportban a két csapat, egyértelműen mi voltunk jobbak. Moldovának egy kapufája volt, egyébként nem tudott mit kezdeni a mieinkkel. Minden sikert meg kell becsülnünk!

– Mindent, amit kértünk, maximálisan próbálták megoldani a játékosok, még ha néha be is csúszott egy-egy hiba. Nagy alázattal tették a dolgukat, nagyon jól támadtak vissza az elvesztett labdákra – értékelt Pintér Attila szövetségi kapitány. – Amikor megvolt a labda, próbáltunk felállni, és a labdakihozatalok is rendben voltak. Büszke vagyok ezekre a srácokra, hiszen a mostanival együtt négyszer edzettünk csak közösen. Itt lehet látni, hogy van értelme az összetartásoknak. Remélem, ezt a nagyválogatott szintjén is el tudjuk érni. Csak gratulálni tudok a srácoknak, hiszen aki csak csereként lépett pályára, az is fegyelmezetten játszott, és maximálisan megoldotta a feladatát. Emellett látványosan, nagy akarattal futballoztak a fiúk, látványos gólokat rúgtak. Ami a mai futballban meg kell, hogy legyen, abból ma mindent visszaláthattunk. Öröm volt nézni ezeket a srácokat. Sokan azt mondják, hogy nincsenek labdarúgók Magyarországon, de én azt mondom, hogy vannak. Ezt a mai mérkőzés is megmutatta. A mi időnkben is úgy volt, és most is úgy van, hogy annyit tesznek meg a játékosok, amennyit megkövetelnek tőlük. Vannak nekünk is tehetségeink, csak fel kell őket építeni.

Olvasói sztorik