NB I

Pintér felszabadult játékot vár

A magyar U20-válogatott szerdán Moldova korosztályos csapatát fogadja Nyíregyházán, tévés meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U20-válogatott szerdán 15 órától Moldova korosztályos csapatával játszik Nyíregyházán, a Sóstói Stadionban.

Pintér Attila áprilisban két edzőtáborozást tartott a keretnek, a harmadik összetartáson pedig már nemzetközi mérkőzés is szerepel a programban. A találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti.

A szakmai stáb 21 fős keretet hívott össze, a csapat tagjai hétfőn Telkiben találkoztak, és egy edzést követően elutaztak Nyíregyházára. Kedden már a szabolcsi megyeszékhelyen folytatódik a felkészülés, majd Pintér szerdán élesben is megnézheti, játékosai hogyan tudják visszaadni a pályán az edzéseken elsajátított taktikai variációkat.

Az U20-as, vagyis az 1994-es születésű játékosokból álló korosztály utoljára 2012 őszén játszott tétmeccseket, és legközelebb – kiegészülve az 1995-ös születésű labdarúgókkal – a 2015-ben kezdődő Európa-bajnoki kvalifikáció során léphet pályára ismét selejtezőkön.

– Nagyon kíváncsi vagyok a játékosok teljesítményére, hiszen az eddigi összetartások során fegyelmezetten, odaadóan, nagy lelkesedéssel tették a dolgukat, maximálisan próbálták végrehajtani a feladatokat, amiket kértünk tőlük – mondta Pintér Attila az MLSZ honlapján. – Kíváncsi vagyok, hogy nemzetközi szinten, Moldova ellen is meg tudják-e valósítani azt, amit begyakoroltunk, és amit jól megoldottak az eddig lejátszott két edzőmérkőzésen. Bátor, felszabadult játékot várok tőlük szerdán, bízom benne, hogy ez jó eredménnyel is párosul majd.

Az edzőtáborozás kerete

Kapusok: Banai Dávid (Újpest), Rusák Edvárd (Kaposvár)

Védők: Angyal Zsolt (Haladás), Botka Endre (Honvéd), Dulló Martin (Csákvár), Zsirai Martin (Haladás), Jagodics Bence (Pápa), Kocsis Gergő (Augsburg, német), Hangya Szilveszter (MTK), Csemer Gyula (Honvéd)

Középpályások: Prosser Dániel (Honvéd), Szedlár Zoltán (Vasas), Márkvárt Dávid (Pécs), Holdampf Gergő (ZTE), Pintér András (MTK), Cseke Benjámin (Vasas), Berki István (Puskás)

Támadók: Szécsi Márk (KTE), Király Botond (Pápa), Novák Csanád (Győri ETO), Bese Barnabás (MTK)