NB I

Torghelle újabb duplája

Az MTK hazai pályán 2-0-ra győzött a Lombard Pápa ellen az élvonal 26. fordulójában.
OTP Bank Liga, 26. forduló
MTK – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)
Hidegkuti-stadion, 600 néző. Játékvezető: Erdős
MTK: Hegedüs L. – Fejes A. (Poór, 61.), Vukmir, Kálnoki Kis, Nagy Tibor – Pölöskei Zs., Vass Á., Kanta J. – Horváth Zs. (Bese, 66.), Torghelle, Vass P. (Eppel, 87.). Edző: Garami József
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhar (Eszlátyi, a szünetben), Csizmadia, Présinger – Nagy Tamás, Németh M. – Arszics (Király B., 66.), Sekour, Griffiths – Marics (Kulcsár K., a szünetben). Edző: Tóth Bálint
Gólszerző: Torghelle (11., 26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bennmaradásért küzdő MTK számára volt fontosabb a szombat délutáni meccs eredménye, hiszen a pápaiakat már nem fenyegeti a kiesés.

Óvatosan teltek az első percek, leginkább a Pápa térfelén folyt a játék, majd a tizedik percben egy hazai szabadrúgás után gyors támadást vezettek a hazaiak: a tizenhatoson belül Torghelle passza után az ígéretes helyzetben lévő Kanta József tíz méterről csúnyán a kapu fölé lőtt. Egy perccel később Torghelle kapott remek kiugratást, húsz méteren keresztül egyedül vihette kapura, ugyan Szűcs Lajos kimozdult, de a rutinos támadó ziccerben nem hibázott, tíz méterről szépen rúgta el a labdát a pápaiak hálóőre mellett (1-0).

A 15. percben Vass Patrik lőtt mellé húsz méterről. A kapott gól után a vendégek sebességet váltottak, többet birtokolták a labdát, de a fővárosiak rövidpasszos adogatásával nem nagyon tudtak mit kezdeni. A 23. percben Fejes András veszélyesen lőtte be a labdát a kapu elé, de a berobbanó Torghelle hat méterről fölé bombázta. Ordító helyzet maradt ki! A 25. percben a Lombard végzett el szögletet, mégis az MTK szerzett gólt, hiszen egy gyors kontra végén Horváth Zsolt pontosan centerezett Torghelle Sándor elé, aki nyolc méterről a hálóba helyezett (2-0).

Az MTK támadásai állandóan magukban hordozták a gólveszélyt, a Pápa védekezése igencsak szellős volt. A 36. percben Horváth Zsolt közeli fejesét Szűcs Lajos nagy bravúrral szögletre tolta. A szünet előtt Pölöskei Zsolt egy szép csel után húsz méterről mellé lőtt. Az első félidőben az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Gyors, rövidpasszos játékukkal könnyen zavarba hozták a Pápa védelmét, a vendégek kapura lövéssel próbálkoztak ugyan, de ezek komoly veszélyt nem jelentettek. Torghelle két gólt rúgott, aktívan és nagy kedvvel játszik.

A szünet után Eszlátyi lőtt tíz méterről, éles szögből a kapu mellé. Az 59. percben Vass Patrik beadását középen Torghelle mintegy tíz méterről, kapásból fölé rúgta. A Pápa próbálkozott tisztességesen, ment előre, ugyanakkor az MTK kontráiban jóval több veszély volt. A 65. percben veszélyes helyről, húsz méterről végezhet el szabadrúgást a Pápa, de nem tudott élni a lehetőséggel, a labda a sorfalba csapódott.

A 69. percben Torghelle kapott jó passzt a Pápa tizenhatosán belül, túl sokat várt a lövéssel, végül elválasztották a labdától. Húsz perccel a vége előtt a vendégek ismét igyekeztek fokozni az iramot, mégis a hazaiak előtt adódott veszélyes lehetőség: egy szabadrúgás során Vukmir merészkedett előre, egyedül fejezte be a támadást, lövése húsz méterről mellé ment. A 83. percben Torghelle középről remek ütemben ugratta ki Vass Patrikot, aki ziccerben, tíz méterről fölé lőtt – tudósított az onlajnok.com.

Sikerével az MTK minden bizonnyal végleg leszámolhat a kiesés rémével.

– A közepes színvonalú mérkőzésen az MTK megérdemelten nyert. Mindez kis túlzással Torghelle Sándornak és a Pápa védelmének köszönhető, hiszen a vendégek mindkét gólhoz asszisztáltak. Az egész mérkőzés alatt jobbak voltak a hazaiak, bár a második félidő elején akadtak gyengébb pillanataik. Később több góllal is nyerhettek volna, mert százszázalékos helyzeteik voltak, de elügyetlenkedték. Motivációs különbség nem nagyon látszott, ennyivel gyengébb Pápa a. Nem lehetett tudni, mit akartak játszani. Az MTK nagy lépést tett a bennmaradás felé – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa.