NB I

Csak a fiatalok pörögtek

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pécsi MFC – Bp. Honvéd 1-0

Lőrincz Emil, Pécs: – A fiúkban görcsösség volt. Hiányoltuk, hogy nem mertek futballozni, nem adták ki azt a futballtudást, ami bennük van. Ez annak is az eredménye, hogy öt meccse nyeretlenek voltunk. Küzdelemből tízesre vizsgázott a csapat. Görcsösen ragaszkodtunk az egy-nullhoz, ezért nem mertük megtartani a labdákat, és elszórtuk őket. Nem tudtuk végigvinni a kontrákat úgy, ahogy szerettük volna. Elveszett labdák után visszahúzódtunk a tizenhatosra, nem maradtunk fenn embernél, de szerencsére nem lett ebből probléma.

Marco Rossi, Honvéd: – Harcoltunk a harmadik helyért, de amikor elveszett ennek a lehetősége, onnantól kezdve összeestünk. Nagyon sok játékosnak kikapcsolt az agya, és nem úgy küzdöttek, mintha a dogóért lennénk harcba. A fiatalok pörögtek csak a pályán, és ha a helyzeteket nem rúgjuk be, akkor nem lehet eredményt elérni. Több olasz játékos sem utazott el a kerettel, de ez nem azt jelenti, hogy ők a hibásak a korábbi dolgokért. Vesztettünk már magyarokkal, külföldiekkel, fiatalokkal, idősekkel, úgyhogy nem ezen múlik. Nekünk már azt kell néznünk, hogy kik azok a játékosok, akikre a jövőben számíthatunk.


Győri ETO – Újpest 1-0

Horváth Ferenc, Győr: – Kicsit tompábbak voltunk, langyos volt ez az egész. Olyan volt, mint amikor leülök Forma-egyet nézni egy jó kávé mellett, és szépen-lassan elalszom rajta. Ennél mi gyorsabban szoktunk játszani, és frissebbek szoktunk lenni. Gondoltam, hogy ezt a mai meccset csak egy ilyen klasszis megoldás döntheti el. Nem voltunk élesek, de kétség sem fért ahhoz, hogy ezt a meccset megnyerjük. Az Újpestnek egy kapura lövése volt az utolsó percekben, azon kívül végig kontrolláltuk a meccset. Nincsen semmi bajom, csak a magunk által felállított mércéhez képest egy kicsit lassabban játszottunk, de azon kívül mindent megcsináltunk. Reálisnak tartom, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat, de csoda kategória lenne. Azonban bízni kell, hiszen a futball olyan nagyszerű játék, hogy bármi megtörténhet.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az előző meccseken is probléma volt, hogy kevés helyzetet alakítunk ki. Most is csak egyet lőttünk kapura a kilencven perc alatt. Rengeteg hibát vétettünk a középpályán, és nem igazán játszottunk csapatként. Teljesen reális és megérdemelt az ETO egy-nullás győzelme. A szünetben lévő kettős cserétől azt vártam, hogy jobban reagál rá a csapat, de semmi változás nem történt. Úgy láttam, hogy a győriek motiváltabbak nálunk, hiszen a bajnoki címért küzdenek. Ez azonban nem lehet kifogás, nekünk is ugyanúgy kellett volna küzdenünk. A Győr jobb csapat nálunk, jobb kvalitású játékosokkal rendelkezik, és ez meg is látszott a végeredményen.


MTK – Lombard Pápa

Garami József, MTK: – Örülök, hogy jól kezdtük a találkozót, támadólag léptünk fel, helyzeteket alakítottunk ki, és két gólt is szereztünk. Ez megnyugtatta a csapatot. Többször előfordult, hogy ilyen előny birtokában sem tudtunk győzni, éreztem a játékosokon a szünetben, hogy ez eszükbe jutott, és nem szeretnének hasonló hibába esni. Ennek megfelelő volt a folytatás. Stabilan, szervezetten futballoztunk. Mindkét oldalon volt helyzet, Hegedüsnek is akadt komoly védeni valója, de úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk. Már a mérkőzés előtt is hangsúlyoztam, hogy a Pápa remek támadókkal rendelkezik, és ezt most is bizonyította. Védekezésben keményen küzdöttünk, szerencsére ezúttal jól koncentráltunk, örömteli, hogy sikerült kapott gól nélkül zárnunk a találkozót. Nagyon fontos győzelmet arattunk. Négy forduló van hátra, egyes csapatok a dobogóért, mások a kiesés elkerüléséért vívnak kemény csatát, és ez a motiváció sokszor felülírja az erőviszonyokat, borulhat a papírforma, mint ahogy ezen a hétvégén is volt meglepetés, Diósgyőrben. Arra kell törekednünk, hogy saját meccseinkre koncentrálva jól jöjjünk ki ebből az időszakból.

(forrás: mtkhungaria.hu)

Tóth Bálint, Pápa: – Nem szívesen mondok ilyet, de ezen a mérkőzésen csak papíron volt az én csapatom a Pápa. Amit a pályán bemutattak a játékosaim, minősíthetetlennek tartom, és nem is szeretnék több szót vesztegetni rá. Nem szeretnék bővebben beszélni róla, mert nem akarok senkit sem megbántani. Legyen elég annyi, hogy a futballt egyebek mellett pénzért is játsszák. Ma egyszerűen csak edzőmeccset játszott velünk az MTK, nincs miről beszélni.


Diósgyőr – Paks 0-4

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Az életben, a futballban és a karrierben vannak nehéz napok. Nekem ez a mai az egyik legnehezebb. Szeretném tudni mi történt, mert az első félidőben nem hasonlítottunk önmagunkra. A Paks tizennyolc meccs óta nem tudott nyerni, de ma minden bejött neki. Bárhonnan lőttek a kapura, az gól lett, nekünk semmi nem sikerült. Az első félidőben a hozzáállás sem volt olyan, mint amilyen egy profi csapattól elvárható. A második félidőre nem lehet panasz. Küzdöttünk, hajtottunk, de nulla három után kicsit nehéz. A meccs elején nem volt bennünk tűz, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Mindig félúton voltunk és ezt a Paks kihasználta. Ha csak a kapunkra gondoltak, már gól volt. A mérkőzésben nem volt benne a fordítás. Picit fáradtak is vagyunk, és ez kijön a csapatom. Ma semmi nem sikerült. A Paks megérdemelte a győzelmet. Holnap új nap jön, szerdán meccs lesz és lesz javítási lehetőség előttünk. A rutinos edzők azt mondják, hogy inkább egyszer kapjunk ki négy nullára, mint négyszer egy nullára. Most én is ezt mondom.

Csertői Aurél, Paks: – Ez a mai eredmény eddig nem volt benne a játékunkban, játszottunk már olyan meccset, amit meg kellett volna nyernünk. Ma minden bejött, szenzációsan futballoztunk. A Diósgyőr otthonában négy gólt rúgni szenzációs teljesítmény. A játékosok a második gól után mentálisan felszabadultak. A srácok minden mérkőzésre kemény készültek. Hála istennek ez a győzelem még időben jött.


Debrecen – Kecskemét 5-0

Kondás Elemér, DVSC: – Az volt a fő szempont, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük. Ahhoz külön gratulálok a fiúknak, hogy ilyen remekül sikerült. Első perctől kezdve akarattal, alázattal futballoztak, jöttek a szebbnél szebb gólok, és amikor már megvolt a biztos vezetés, onnantól kezdve parádéztak. Mindenki koncentráltan, jól futballozott. Fontos győzelmet arattunk, egyrészt, hogy tartsuk a pozíciónkat, másrészt utoljára játszottunk az Oláh Gábor utcai stadionban. A szépszámú közönség végig biztatta a csapatot, ha a játékosok ilyen erőt éreznek maguk mögött, akkor extrát is tudnak nyújtani, és ez látszott a mai meccsen is.

(forrás: dvsc.hu)

Bekő Balázs, KTE: – Vártam sajnos, hogy előbb-utóbb becsúszik egy vereség, mert amit eddig a játékosok mutattak, az több mint száz százalék. Felelősségem talán annyi lehet, hogy nem álltunk be sokkal jobban a kapunk elé védekezőbb stílusban. Az első félidőben ennek ellenére még nem működött rosszul a játékunk, de a második félidőben már nem bírtuk el öt ember hiányát, nehezen is tudtam belenyúlni a meccsbe. A kiállítás után már értékelhetetlen volt a meccs. Első ránézésre úgy tűnik, hogy Simon András sajnos súlyos térdsérülést szenvedett.

(forrás: kecskemetite.hu)


Haladás – Mezőkövesd 1-0

Artner Tamás, Haladás: – Gratulálok a csapatomnak, de Gyuriéknak is! Az első félidőben letámadtak minket, ennek pedig az ellenszerét nem találtuk. Az utolsó bő húsz percben voltak meg a helyzeteink. A játéka alapján egyáltalán nem kieső csapat a Mezőkövesd. Mérges voltam a játékosokra, a szünetben rájuk is pirítottam. Azért nyertünk ma, mert nálunk van legalább öt jó karakterű játékos, ma például Guzmics, Tóth, Fehér, Simon és Radó volt ilyen szinten kiemelkedő.

Véber György, Mezőkövesd: – Gratulálok a hazaiaknak, fantasztikus, hogy versenyben vannak a dobogóért. Számomra jó ideje kínszenvedés a sajtótájékoztató. Ahogy Tamás mondta: egy jó húsz perccel nyerte meg a meccset a Hali. Komoly okai vannak, hogy ma is képtelenek voltunk pontot szerezni, és megint a hajrában veszítettünk. Nem erőnléti probléma ez. Kilencven percig kellene olyan teljesítményt nyújtani, ami elegendő lenne a pontszerzéshez. Sok játékos túl sokat enged meg magának: ma például hárman a kezdőből és ketten a cserék közül, és ezt nem tudjuk elviselni.


Puskás Akadémia – Videoton 1-3

Benczés Miklós, Puskás FC: – Az egész mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Nagyon gyáván kezdtük a találkozót, végig a Videoton akarta érvényesült. A második félidőben növeltünk az intenzitáson, ott előjöttek azok a dolgok, amiket elterveztünk, de sajnos ez csak arra volt elég, hogy szépítsünk. Egy pontrúgást követően, egy figyelmetlenségből újra megszerezte a vezetést a Videoton. Majd egy kontra után eldöntette a mérkőzést. Megérdemelten nyert a Videoton, mert nem tudtunk olyan nyomást gyakorolni rá, amit elterveztünk.

José Gomes, Videoton: – Mi irányítottuk a játékot, és a mi akaratunk érvényesült. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos sokat ki is hagytunk. Ezt a három pontot a játékosok, a klub és a szurkolók is nagyon megérdemlik. Komoly céljaink vannak, és ezek felé haladunk. Ez a mai is egy nagy lépés volt.


Ferencváros – Kaposvár 1-0

Thomas Doll, FTC: – Az első félidőben húsz percig jól játszottunk, de utána már nem. Meg kellett volna szereznünk a második és a harmadik gólunkat, és akkor a játékunk teljesen másképp nézett volna ki. Úgy érzem, hogy a játékosok szerettek volna a közönségnek játszani, de ezen a szintén ez még nem megy. Szeretném, ha elérnénk azt a szintet, azt a mentalitást, hogy ha berúgjuk a második gólunkat, akkor utána megnyugodna a csapat. Ezt meg kell még tanulnunk. Nagyon örülök a három pontnak, hiszen öt meccset nyertünk egymás után és erre tíz éve nem volt példa, de nagyon sokat kell még dolgoznunk. Én emocionális, érzelmekkel túlfűtött ember vagyok, így ha kimaradnak a helyzeteink, akkor hajlamos vagyok mérgelődni egy kicsit.

Selymes Tibor, Kaposvár: – Az első félidőben sajnos átaludtuk az első húsz percet, és nagyon bátortalanul futballoztunk. A második félidőre feléledtünk. Ha mindig ezt játszottuk volna, meglett volna a bennmaradás. Nehéz helyzetben vagyunk, de amíg van matematikai esély, addig harcolni fogunk. Megijedtünk a Ferencvárostól, a stadiontól, a nézőktől. Ennek köszönhető a megilletődöttségünk. Az első félidő teljesen a Fradié volt. Rúgtak három ziccert. Viszont a második félidei játékunk alapján rászolgáltunk volna egy pontra. A második félidei volt a csapat igazi arca, erre lenne szükségünk mindig.

Olvasói sztorik