NB I

Támadott a Pápa, nyert a Győr

A címvédő ETO 2-1-re győzött a Lombard otthonában az élvonal 25. fordulójában.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Győri ETO FC 1-2 (0-2)
Pápa, 2000 néző. Játékvezető: Iványi
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhar, Présinger (Király B., 62.), Németh M. – Griffiths (Kulcsár K., 25.), Csizmadia, Sekour, Nagy T., Arszics – Marics (Eszlátyi, 72.). Edző: Tóth Bálint
Győr: Kamenar – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kalmár (Trajkovics, 59.), Kamber, Strestík (Andrics, 71.), Pátkai – Rudolf G. (Kronaveter), Varga R. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Eszlátyi (81.), illetve Kamber (40.), Strestík (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A listavezető debrecenieket üldöző Győri ETO-nak a Pápa otthonában kellett begyűjtenie a három pontot, hogy megmaradjon az esélye a címvédésre. A hazaiak Kenesei Krisztián és Orosz Márk játékára nem számíthattak, a vendégeknél Burgos, Koltai, Völgyi, Takács Ákos, Martínez és Svec játékára nem számíthattak.

Esőben kezdődött a meccs, de ennél sokkal nagyobb meglepetést jelentett, hogy eleinte a pápaiak domináltak, a játék szinte kizárólag az ETO térfelén zajlott. A hatodik percben Marics lövését védte Kamenár. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a győrieknek is adódtak lehetőségeik. A 19. percben Wolfe veszélyes beadását Szűcs Lajos kivetődve hárította. A túloldalon Nagy Tamás lövését fogta Kamenár. A 23. percben Marics beadása után Nagy Tamás lőhetett volna, de inkább cselezett, így pedig odalett a kecsegtető lehetőség.

A 31. percben Varga Roland éles szögből leadott, veszélyes lövése elpattogott a kapufa mellett. Öt perccel később Rudolf Gergely lőtt a kapu mellé. Elállt az első, és egyre veszélyesebbé váltak a bajnokcsapat támadásai. A 39. percben egy ellenakció végén Varga Roland lőtt, de Tóth Gábor blokkolt. A szöglet után Szűcs Lajos nem lépett ki a kapujából, Kamber az ötösön felugrott, és a hálóba fejelt (0-1). A 42. percben Strestík kapott indítást a saját térfeléről, a menteni igyekvő Présinger elcsúszott, ezért a vendégek cseh légiósa egyes-egyedül vezethette a labdát a kapura, de közeli lövését Szűcs bravúrral védte.

Strestík még a szünet előtt javított: ismét remek indítást kapott, és ezúttal egy pontos, higgadt mozdulattal átemelte a labdát a kapus fölött (0-2). A hosszabbítás pillanataiban Csizmadia Csaba szabadrúgását Kamenár szögletre ütötte.

A fordulás után a Pápa lépett fel támadólag, két lehetősége is volt, de szépítenie nem sikerült. A 67. percben egy szöglet után Csizmadia fejelt a kapu mellé. A győriek türelmesen, taktikusan futballoztak, hiszen nekik kétgólos előnyben semmi nem volt sürgős. A 72. percben egy nagy bedobás után a néhány másodperce beállt Eszlátyi István ollózó mozdulattal veszélyeztetett, de Kamenár ezt is védte. Két perc múlva Németh Milán bombája süvített el a keresztléc fölött. Ezután Arszics szabadrúgását a győri kapus röplabdás alkarérintéssel kiütötte. A 81. percben Kulcsár Kornél remek passzát Eszlátyi a hálóba lőtte (1-2). A hajrában Sekour az ötös sarkáról kapásból a kapu mellé lőtt. A 91. percben Arszics fejelt mellé.

A vendégek a második félidőben gyakorlatilag egyáltalán nem támadtak – kivéve Kronaveter 92. percben eleresztett veszélyes bombáját –, egy góllal mégis nyertek.

– A második félidőben nyuszitojáson ültem, és attól féltem, hogy megreped! Meg is repedt, de nem tört össze – kezdte húsvéti értékelését a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO korábbi válogatott klasszisa. – Voltak helyzetei a Pápának, de az első igazi lehetőségre több mint hatvan percet kellett várni. Nem hiába ütöm-vágom Strestíket, hiszen fontos gólokat szerez, de a null-egy után kihagyott óriási helyzetét egy óvodás gyerek is megoldja… Jó focit játszanak a győriek, máris sok szurkolójuk van, még idegenben is. Persze, Pápa közel van, de nem volt valami rózsás az időjárás. Imádtam az ilyen meccseket, amikor csúszott a pálya, lehetett szívatni a védőket. Nem értettem, miért húzták magukra ennyire az ellenfele a győriek a második felvonásban. Lehet labdát tartani, de az ellenfél térfelén, ők viszont túlságosan magukra engedték a pápaiakat. Szerencsére a hazaiak nem törekedtek rá, hogy azonnal rágyorsítsanak és beadják a labdát. Ez most így bejött az ETO-nak, köszönhetően annak is, hogy a pápaiak nem tudták kihasználni a lehetőségeiket, mert elkapkodták azokat, rossz döntéseket hoztak.

Olvasói sztorik