NB I

Kellemes húsvétot, Rudolfnak is

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mezőkövesd – Diósgyőr 0-1

Véber György, Mezőkövesd: – Gratulálok a második félidőben nyújtott játékunkhoz is, ott is nagyon szépen futballoztunk. Ha nem volnánk ilyen helyzetben, akkor emelt fővel is viselhetnénk ezt a vereséget, mert mindent megtettünk, és nem szolgáltunk rá a vereségbe. Egy pont mindenképp járt volna, de talán nem járok messze, ha a győzelmi esélyünkről is beszélek. Nagyon csalódott vagyok, de azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy emelt fővel kell viselni ezt a vereséget annak ellenére is, hogy nehéz helyzetben vagyunk. Borzasztó igazságtalan tud lenni néha a futball, mert úgy érzem, hogy ma nem szolgáltunk rá a vereségre. Nem volt fordulópont a mérkőzésben, úgy érzem, hogy egy jó színvonalú, hullámzó meccset játszottunk. Nagyon sokat birtokoltuk a labdát, de az volt a nüánsz, hogy az első félidőben háromszor voltunk kapussal szemben, és mégis null-nullal vonultunk a szünetre. Nem tudtunk előnyre szert tenni, ennél nagyobb ziccereket pedig nem lehet kidolgozni. A sors fintora, hogy a kilencvenedik percben ilyen teljesen szerencsétlen, lecsorgó gólt kaptunk egy pontrúgásból. Ezt már nehezen tudjuk feldolgozni a kispadon.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – A mérkőzés előtt is mondtam, hogy hasonlóan nehéz meccs vár ránk, mint a Kaposvár ellen, hiszen ezek a csapatok a bennmaradásért küzdenek. Ilyenkor nagyon nehéz játszani, és nem is a szépség a fontos. Örülök, és úgy gondolom, hogy összességében nézve megérdemelten nyertünk. Hajtottunk, küzdöttünk, Bacsa Patrik régóta nem rúgott gólt, és abban is bíztunk, hogy a Murphy-törvény is életbe lép. Jelen pillanatban nagyon boldog vagyok, és ezt a győzelmet nem tudtuk volna kiharcolni a fantasztikus közönségünk nélkül. Ezt a győzelmet nekik ajándékozzuk, mert az utolsó percig buzdítottak minket, és tényleg nagy öröm ilyen szurkolótábor előtt játszani. Köszönjük nekik! Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, főleg a stúdióban ülő szakértőknek, vendégeknek, és Rudolf Gergelynek is! Tisztelem és szeretem Rudit.


Bp. Honvéd – Ferencváros 0-2

Marco Rossi, Honvéd: – A Ferencváros játékosai technikailag jobbak, mint a mieink, de nem elfogadható, hogy két ilyen rögzített szituációból a két robosztus belső védőnk mellett gólt szerezzen az ellenfél. Az első félidőben letámadott minket a Fradi, a másodikban pedig azt várták, hogy mi jöjjünk ki jobban. Ez volt a különbség a két félidő között. Biztattam a játékosokat, hogy betartsák a megbeszélt dolgokat, és hogy emelt fővel jöhessenek le a pályáról. Ezért is kiabáltam, hogy megfeleljünk a Honvéd színeinek, címerének, és tűzben tartsam a játékosokat.

Thomas Doll, FTC: – Az első félidővel elégedett vagyok. Jó volt a labdabirtoklásunk, megfelelő türelemmel játszottunk, és a gólok is jó ütemben jöttek. Nem csak a két belső védővel, hanem az egész védelemmel elégedett vagyok. Nehéz ilyen jó felépítésű csatár ellen játszani, mint Bonazzoli. A két belsővédőnk ráadásul elől is megállta a helyét. Volt egy beszélgetésem a Fradi korábbi legendáival, akik meséltek nekem a korábbi sikerekről. Akkor ajándékoztak meg ezzel a sapkával. A Pápa elleni meccsen viseltem először, azóta mindig hordom. Jól érzem magam ilyen kényelmes szerelésben, ráadásul a csapat is nyer.


Kaposvári Rákóczi – Sz. Haladás 2-0

Selymes Tibor, Kaposvár: – Nagyon fontos volt ez a három pont, hiszen így még mindig van némi esélyünk a bennmaradásra. Tudtuk, hogy Magyarország egyik legjobb formában lévő csapatával játszunk, ezt a pályán is érzékeltük. Emiatt is örülök a három pontnak. Még a kilencvenedik percben sem éreztem, hogy megvan a győzelem. Tudom, hogy a Haladás egy nagyon veszélyes csapat, ezért is tartottam tőlük a lefújásig. Jó meccseket játszott az ellenfelünk az elmúlt fordulókban, mivel hagyták játszani. Mi ma nem engedtük játszani a szombathelyieket; feltoltuk a védekezésünket, próbáltunk az ellenfél térfelén labdát szerezni, ebből kontrát vezetni, és ez be is jött. Kiemelni senkit sem szeretnék, a mai győzelem csapatmunka volt.

Artner Tamás, Haladás: – Nehéz mérkőzés volt, szembetalálkoztunk egy jó Kaposvárral, amely nagyon akarta a győzelmet. Kaptunk egy szerencsétlen gólt az elején, az meghatározta az első félidőt. A második játékrészben a fordulópont az volt, hogy nem kaptuk meg a tizenegyest. Ha azt befújják, akkor egy-egyről, az utolsó harminc percet látva szerintem bedaráltuk volna a Kaposvárt. Viszont sajnos ellenünk befújtak egy büntetőt, melyet követően már csak futottunk az eredmény után. Akkor már semmi nem sikerült. Azonban a csapat akkor is a mienk, ha győz és akkor is, ha veszít. Nem vagyunk hullámvölgyben. A csapat ment, dinamikus volt, megvoltak a lehetőségeink. Sajnos mindig elpattantak a labdák; rossz átvételek jellemeztek minket, rossz döntéseket hoztunk. Ez benne van a futballban. Mi is és a Kaposvár is jó mentalitásban játszottunk, de nekik sikerült gólt rúgni két pontrúgásból.


Újpest – Videoton 1-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Gratulálok a Videotonnak, megérdemelte a győzelmet! A meccs előtt említettem, hogy az egyik fő problémánk, hogy kevés gólt szerzünk. Korábban veszélyesebbek voltak a pontrúgásaink, és a középpályásaink gólerősebben játszottak, most ez hiányzik. A támadók között sajnos nincs annyi minőségi játékosom, amennyire szükség lenne. Zé Luis és Nikolics játéka döntő volt ma. Sajnálom a szurkolókat, mert nem ezt érdemlik. Az eredményt látva talán sokan azt gondolják, hogy ez egy szoros meccs volt, de ez nem így van, a Vidi megérdemelten nyert. Dolgozunk tovább és próbálunk eredményesebben szerepelni.

José Gomes, Videoton: – Mentálisan nagyon fontos három pontot szereztünk, a csapat megérdemelte ezt a sikert. Jó volt látni, hogy a szurkolók teljes mellszélességgel a csapat mellett álltak, nagy szerepük volt ebben a győzelemben. Nagyon szervezett csapat ellen játszottunk, nehéz mérkőzésen nyertünk. Megmutatták a játékosok, milyen alázattal tudnak játszani. Remélem, ez a mai siker elég motivációt ad a továbbiakra mindenkinek! Természetesen hallom, hogy mikről írnak az újságok a csapattal és velem kapcsolatban, de ezeket a dolgokat kizárom, és száz százalékban a munkámra koncentrálok. Minden napra megvannak a feladataink, amit el kell végeznünk, csak ezzel foglalkozunk.

(forrás: vidi.hu)


Paks – Debrecen 0-0

Csertői Aurél, Paks: – Jó meccset játszottunk a bajnokesélyes csapattal. Igazságos döntetlen született.

Kondás Elemér, DVSC: – Küzdelmes mérkőzésre számítottam, a Pakssal mindig szoros eredmény születik. A pálya talaja nem engedte, hogy folyamatos játék kialakuljon. Inkább a rúgd előre és fuss stílus dominált. Győzelemre játszottunk. Elégedetlen vagyok, győzni szerettünk volna. Az első félidőben Bódinak akadt gólszerzési lehetősége. A második félidőben többször kettő-kettő ellen vittük a labdát, ám a végén a rossz megoldást választották a játékosok. Lövések pedig vagy a kapu fölé mentek, vagy elakadtak a védőkben. A mérkőzést rengeteg párharc jellemezte, ezért sem alakult ki folyamatos játék.

(forrás: haon.hu)


Kecskemét – MTK 3-0

Bekő Balázs, KTE: – Az első harminc percre agresszív, határozott játékot kértem, ezt sikerült megvalósítanunk. Kicsit talán túl is futottuk magunkat, ez az utolsó negyedórában volt érezhető. Benne volt a második félidőben, hogy az MTK lábra kaphat, de természetesen nem azt kértem, hogy ennyire álljunk vissza. Egy jól összerakott csapatról van szó, akik ránk tudták kényszeríteni akaratukat, szerencsére a befejezéseik nem sikerültek, vagy éppen mi mentettünk önfeláldozóan. Hetek óta hősiesen harcol és játszik a csapat, ehhez szervezettség párosul, talán ezért is pukkadtunk ki picit a második félidőben.

Garami József, MTK: – Az első félidő első felében határozottan, keményen lépett fel a Kecskemét, ennek köszönhetően két gólt is szereztek. Utána azt éreztem, hogy innen akár még meg tudjuk fordítani a szekerünket, és a második félidei játékunk alapján ez sikerült is. Voltak helyzeteink, szép támadásokat vezettünk, de Polekszics nagyon jól védett. A harmadik gól az már a nevetséges kategóriába tartozott. Aki nem látta a meccset, annak simának tűnhet, de a második félidő közepétől bennünk volt a feltámadás lehetősége. Ettől függetlenül a KTE megérdemelten nyert, mert szervezettek voltak és kitűnően védekeztek. Gratulálok!

(forrás: kecskemetite.hu)


Lombard Pápa – Győri ETO 1-2

Tóth Bálint, Pápa: – A küzdőszellemet nem érheti kritika, de sajnos ma a szerencse nem állt mellettünk, pedig a fiúk nagyon keményen dolgoztak a második félidőben. Azt hiszem, elhitték, hogy ez nem egy megnyert mérkőzés az ellenfél részéről. Nagyon jó volt a hozzáállásunk a második félidőben. Remélem, a következő mérkőzésen szerencsésebbek leszünk. Azért vagyok csak csalódott, mert két olyan hibát követtünk el az első félidőben, amit ezen a szinten nem szabadna. Ennek volt a következménye az, hogy kettő nem ide hátránnyal mentünk a szünetre. A hibákat természetesen ki kell javítani, de ami ennél lényegesebb, hogy ez a csapat nem adta meg magát, nem öt a vége, ez nagyon fontos a következő mérkőzés szempontjából.

Horváth Ferenc, Győr: – Kicsit olyan volt ez, mint egy kéthetes balatoni vakáció: az első héten süt a nap, az ember pedig azt gondolja, hogy a második héten is remek idő lesz. Nem volt olyan jó idő a második félidőben. Kicsit érthetetlen az számomra, hogy már a második mérkőzésünkön ijedünk meg az eredménytől a biztos vezetés tudatában. Gondolom ez annak is betudható, hogy megyünk a Debrecen után, féltjük a megszerzett előnyt. Talán ezért volt a második félidő lényegesen gyengébb, mint az első. Abszolút nem volt tudatos a visszaállás, nem ezt beszéltük meg a félidőben, de így alakult. Nehéz teher alatt játszani; a Debrecennek sem lesz könnyű dolga Pakson.


Puskás FC – Pécsi MFC 1-1

Benczés Miklós, Puskás FC: – Az első félidőben jól kezdtük a találkozót, megszereztük a vezető gólt, sok helyzetünk volt. Úgy éreztem, kicsit hagytuk magára találni a pécsi csapatot a második félidőben. Nem gondolom, hogy elfáradtunk volna, elég csak Gallardóra gondolni, aki nagyon sokat cselezett az ellenfél térfelén. Inkább mindkét csapatra ráült az, hogy eléggé lüktetett a játék, egyik majd másik kapu előtt is adódtak helyzetek. Egy-egy szituációba fáradtak bele a játékosok, de utána mindig volt idő a felfrissülésre, így újabb helyzetek voltak mind a két kapu előtt. Igazságosnak találom a döntetlent, hiszen jól kezdtük a meccset, de a második félidőben a Pécsnek is megvoltak a lehetőségei. Valljuk be, a Pécs jól helytállt nálunk.

Lőrincz Emil, Pécs: – Az első félidőben nem játszottunk jól, szerencsénk volt. A Puskás FC-nek több ziccere volt. A második félidőre rendeztük a sorainkat, akkor már sokkal jobban futballoztunk. Volt egy ajtó-ablak ziccerünk, illetve volt egy tizenegyesgyanús szituáció, ami a kispadról büntetőnek tűnt. Még mindig nem vagyunk jó passzban. A második félidőben már csillogtattunk olyan dolgokat, ami jellemző volt a csapatra a bajnokság első szakaszában. Remélem, hogy lassan kikecmergünk a gödörből.

Olvasói sztorik