NB I

A hajrában fordítottak a fiatalok

A magyar U19-válogatott ezúttal is egy góllal győzött Ciprus korosztályos csapata ellen.

Kapcsolódó cikkek

U19 nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország – Ciprus 2-1 (0-1)
Telki
Magyarország: Székely – Medgyes, Asztalos, Lenzsér, Forgács – Csábi (Nagy D., a szünetben), Kalmár (Berecz, a szünetben), Németh M. (Mervó, a szünetben) – Farkas Z., Vida (Talabér, 73.), Varga Sz. Szövetségi edző: Mészöly Géza.
Gólszerzők: Farkas Z. (72.), Varga Sz. (92.), illetve Kosma (15.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazai rendezésű Európa-bajnoki döntőre készülő U19-válogatott a keddi 1-0-s győzelem után ismét megmérkőzött a ciprusiak korosztályos együttesével. A keddi keretből Kővári Róbert, Lorentz Márton, Balogh Norbert, Szántó Gergő és Bobál Dávid sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, ott volt viszont a keretben Kalmár Zsolt, aki két napja az A-válogatottal játszott edzőmeccset – számol be az MLSZ honlapja.

Kissé álmosan kezdtük a találkozót, és ez meg is bosszulta magát: a 15. percben vezetés szerzett a ciprusi csapat, egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgás után Loizos Kosma fejelt a kapu bal oldalába (0-1). A gól után sem tudtunk élni labdabirtoklási fölényünkkel, a ciprusiak harcos, agresszív játéka nem feküdt a mieinknek, kevés volt a helyzettel végződő magyar akció.

A második félidőben sebességet váltott a válogatott, jóval nagyobb lett az iram. Egy nagy Vida Krisztofer-helyzettel kezdődött a játékrész, és a folytatásban is veszélyesebben futballoztunk, mint a szünet előtt. A védekezésre beálló ciprusiak azonban nem hagytak területet a támadásainkhoz, ezzel alaposan megnehezítették a dolgunkat.

A 72. percben kiegyenlítettünk, Farkas Zoltán a jobbösszekötő helyéről, a tizenhatos vonalától csavart mesterien a kapu jobb oldalába (1-1). A gól után is maradt a magyar nyomás, a 75. percben Nagy Dominik tévesztett kevéssel célt. A hajrában jelentős erőket mozgósítottunk a győztes találat megszerzéséért, és végül sikerre vezetett a küzdeni tudás: a 92. percben Mervó Bencét buktatták a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt tizenegyesből Varga Szabolcs a jobb alsó sarokba lőtt (2-1), beállítva a végeredményt.

Olvasói sztorik