NB I

Nagy góllal nyert a Pápa

Nagy Tamás találatával a házigazda Lombard 1-0-ra győzött a Pécs ellen az élvonal 23. fordulójában.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Pécsi MFC-Matias 1-0 (1-0)
Pápa, 900 néző. Játékvezető: Fábián
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Csizmadia, Struhar, Németh M. – Tóth G., Kulcsár K. (Marics, 72.), Nagy T., Arszics (Tajthy, 75.) – Griffiths, Kenesei K. (Eszlátyi, a szünetben). Edző: Tóth Bálint
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl – Horváth A. – Városi, Márkvárt (Wittrédi, 78.), Koller (Kővári, a szünetben), Szatmári – Pölöskey (Perics, 59.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerző: Nagy T. (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Behúzta a Pápa a számára oly fontos három pontot. Annak ellenére, hogy még nyolc forduló hátra volt, rendkívül fontos találkozó elé nézett a Lombard a Pécs ellen, hiszen a maradék szűk két hónapban talán ez ígérkezett a leginkább hozható három pontnak. Azonban ez nem látszott a hazaiak játékán, a PMFC valamivel többet birtokolta a labdát, és kisebb lehetőségei is voltak. A 29. percben váratlanul vezetést szerzett a Lombard: Arszics szabadrúgására a hosszú oldalon Nagy Tamás érkezett, és hat méterről, talppal juttatta a labdát a hálóba. A gól után sem változott a játék képe, ám sajnos történt egy sérülés: Koller Krisztián lebicegett a pályáról.

A szünetben Tóth Bálint változtatott, Kenesei Krisztián helyett Eszlátyi István érkezett. Lehet, hogy itt is sérülés miatt történt a csere, ám hogy egyértelmű minőségromlás következett be, az biztos. Nagyon keveset tudta megtartani a labdát a Pápa, szinte az egész második félidő során a hazaiak térfelén zajlott a játék, a legnagyobb helyzet mégis Gőcze Gergő kapuja előtt adódott: az 57. percben egy jó kényszerítő után Griffiths passzát Nagy Tamás belsőzte kapura, de Nagy József kikotorta a gólba tartó labdát. Ha már a Nagyoktól van szó: az ő testvércsatájukat a pápai Nagy Sándor nyerte, a hazai szurkolók a meccs végén „le is akarták igazolni” a pécsi védőt.

Tóth Bálint együttese nyolc nyeretlen meccs után győzött ismét a bajnokságban, így talán már megnyugtató távolságra van a kiesőzónától.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Győri János, a PMFC korábbi kiváló játékosa elemezte:

Az első negyedórában utaltuk a játékot, az ellenfél mögé kerültünk, a tizenhatoson belülre, de a gól elmaradt. A félidő közepén kiegyenlítetté vált a játék, és az egyetlen helyzetéből megszerezte a vezetést a Pápa, ehhez kellett a mi szerencsétlenkedésünk is. Nem hozott túlságosan élvezetes focit az első felvonás.

A második részben sokkal ügyesebben játszottak a pécsiek, de továbbra is hiányzott a gól. Ezúttal is többször kerültünk a védők mögé, ordító helyzetek nem adódtak, de Szűcs Lajosnak azért volt dolga. Nekik is volt egy nagy lehetőségük, amit Nagy József hatástalanított a gólvonalon. Nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de a gól nem volt benne a csapatban, pedig ez egy nyerhető meccs volt. Nem a játékra törekedő csapat nyert, de gratulálunk a Pápának.

Az Újpest elleni mérkőzésen Márkvárt és Mohl öt sárga lap miatt nem játszhat, Koller Krisztiánnak pedig az első diagnózis szerint bokaszalag-szakadása van. Az ő kiesésük érzékenyen érinti a csapatot, amelyben azonban eddig is megvolt a tartás.

Olvasói sztorik