NB I

Új ruhában a játékvezetők

A pénteki Újpest–Fradi rangadón viselik először a hazai focibírók az új adidas felszerelést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kassai Viktor FIFA-bíró az MLSZ csütörtöki sajtóbeszélgetésén elmondta, hogy Farkas Ádám segítőivel együtt abban a szerelésben fut majd ki a Szusza Ferenc Stadion gyepére, amelyet a nyári, brazíliai világbajnokság játékvezetői is viselni fognak. A hétvégén már nemcsak az NB I-ben, hanem az NB II-ben és az NB III-ban, valamint a futsal-bajnokság legfelső két osztályában is ugyanezt a szerelést húzzák magukra a bírók.

Az új szerelésben a játékvezetők nadrágja és sportszára egységesen tengerészkék lesz, fölül pedig négyféle színárnyalatú – a tengerészkék mellett égszínkék, élénk citromsárga, valamint téglavörös – mez közül választhatnak. Kassai szerint azt még nem lehet tudni, hogy a fővárosi derbi játékvezetői pontosan melyiket használják.

– Ez attól függ, hogy az Újpest és a Ferencváros mezőnyjátékosai és a két kapus milyen mezt viselnek majd. A lényeg, hogy a játékvezetők jól megkülönböztethetőek legyenek a játékosoktól – jelentette ki a legismertebb magyar játékvezető, aki hozzátette: a hétvégétől már több mint kétszáz aktív játékvezető viseli majd az új szerelést, a távlati cél pedig az, hogy a megyei osztályokban közreműködő bírókkal együtt mind a 3500 játékvezetője is ebben az egységes szerelésben vezessen majd.

Császári Attila, az adidas Budapest Kft. marketing igazgatója elmondta, hogy a magyar labdarúgó-válogatott az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön is az ő szerelésükben játszik. Ennek megfelelően Pintér Attila szövetségi kapitány csapata a hazai mérkőzéseken meggypiros mezben és nadrágban, valamint zöld sportszárban, idegenben pedig tiszta fehérben lép pályára.

Pfeifer Katalin, az MLSZ marketingvezetője kiemelte, hogy a szövetségnek 2016 végéig szóló megállapodása van az adidasszal, amelynek értelmében minden korosztályú válogatott a világvezető sportszergyártó cég termékeit viseli. Hozzátette: nagy hiányt pótoltak azzal, amikor külföldi mintára tavaly bevezették a magyar válogatott hivatalos szurkolói mezét. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szurkolói mez a kívánt játékos nevével feliratozva 7990, a válogatott tagjai által viselt eredeti felső pedig 19.900 forintért vásárolható meg a sportszergyártó cég üzleteiben, valamint az MLSZ webshopjában.

Olvasói sztorik