NB I

DVTK-kalandpark épül

Akadály- és kábelpálya, téli-nyári korcsolyapálya, és pánikszoba is lesz Lillafüreden.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

DVTK Kalandpark épül Miskolc-Lillafüreden: a csaknem egymilliárd forintos projekt kivitelezése a napokban indul és a tervek szerint idén nyáron már birtokba is vehetik a természetet, a sportot és a focit kedvelők az ország első futball témaparkját – hangzott el a lillafüredi Palotaszállóban csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

Sebestyén László országgyűlési képviselő elmondta, hogy az egykori lillafüredi laktanyában és környezetében alakítják ki a kalandparkot, így a volt katonai bázis új funkciót nyer és üde színfoltja lehet a környéknek. Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. – a DVTK többségi tulajdonosa – ügyvezetője kiemelte: Magyarországon egyedülálló, hogy futballklub ilyen típusú projektbe vág bele. Megjegyezte, hogy az egyes becslések szerint 100 ezer fős szurkolótáborral rendelkező DVTK labdarúgó szakosztály egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Hozzátette, hogy az ország első futball témaparkjában nagyméretű futsal pálya, labdás ügyességi és készségfejlesztő játékok várják majd a közönséget.

Horváth Patrik projektmenedzser elmondta, hogy a kalandparkban integrált akadály- és kábelpályát, kültéri-beltéri lasertag arénát, téli-nyári jégkorcsolya és görkorcsolyapályát, „pánikszobát”, Segway akadálypályát, valamint egy formabontó játszóteret is kialakítanak. A különleges kalandparkhoz jelentős infrastruktúrát építenek ki, vizesblokkok, vendéglátóegység, több mint száz férőhelyes parkoló és öltözők biztosítják majd a kényelmet.

A projektmenedzser hangsúlyozta: a ma még romos és balesetveszélyes egykori laktanya területén olyan időtálló és innovatív turisztikai látványosságot hoznak létre, amely a helyi elvárásokat és szokásokat figyelembe véve üzletileg megtérülő feltételrendszer mellett aknázza ki a térség páratlan adottságait. Úgy vélte: a kalandpark olyan országos jelentőségű attrakció lesz, amely akár több nappal is növelheti a városba látogatók tartózkodási idejét, csökkentheti a régió turisztikai szezonalitását.

A beruházó Arago Hotels Zrt. 352 millió forintos állami támogatást vesz igénybe a projekt kivitelezéséhez. A 2014 nyarán nyíló, 2 hektáros park jelentős számú állandó, ideiglenes, illetve önkéntes munkahelyet teremt, építészetileg és attrakciókínálatát tekintve pedig igyekszik tiszteletben tartani a térség tradícióit – jegyezte meg a projektmenedzser, hozzátéve, hogy a kalandparkba évi százezer látogatót várnak.

Olvasói sztorik