NB I

Lesz meccs Újpesten

Nem marad el a DVTK elleni bajnoki vasárnap.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egészen biztosan lesz vasárnap Újpest FC – DVTK mérkőzés. Végleges megoldás egyelőre nincs, a vagyonfelügyelő az érintett felek bevonásával, a legkörültekintőbb eljárás keretében keresi a törvényes megoldást – áll a rövid közlemény a klub honlapján.

Mint arról korábban a Rangadó.hu is beszámolt, a Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyta az újpestiek azon kérését, mely szerint átruházná NB I-es indulási jogát az UTE részére. Ennek feltétele viszont, hogy a hitelezői érdekeket védő, klubhoz kirendelt vagyonfelügyelő is jóváhagyja ezt a kérést.

Az indulási jog átruházására azért lenne szükség, mert a klub ellen több hitelezője is felszámolási eljárást kezdeményezett. Amennyiben utóbbi jogerőre emelkedne, úgy a klubot kizárják a bajnokságból, licencét pedig elveszítené.

A pénteki napon folytatódtak az egyeztetések a vezetők, az MLSZ és a vagyonfelügyelő között. Az biztos, hogy a vasárnapi, DVTK elleni bajnoki mérkőzés nincs veszélyben, de bővebb tájékoztatást nem adott a klub.

Roderick Duchatelet tulajdonos péntek hajnalban közleményt adott ki, álláspontja szerint a klub veszített az MLSZ elnökségi döntésével, a szövetség egyenesen nemet mondott az Újpest FC-nek. A belga szerint a kirendelt vagyonfelügyelő a „csaló hitelező” Bronture Ltd. érdekeit védi, az ő funkciójából adódóan jogosan.

Az ügy háttere, hogy az UTE azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez: a licencjogot átvinné a futballklubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be, mivel Roderick Duchatelet szerint a labdarúgóklub offshore-cégek hálójába került. Az érintett cégek felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben, és ha a felszámolás jogerőre emelkedik, az MLSZ szabályzata szerint az egyesület elveszíti a licencét, a csapatot kizárják a bajnokságból és csak alsóbb osztályban indulhat.

Roderick Duchatelet múlt pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, elhagyja a csapatot, ha megindítják a felszámolást az Újpest FC Kft. ellen, s az MLSZ nem járul hozzá addig az indulási jog átruházásához.

A szurkolók a hírek szerint csütörtök estig bírták türelemmel. Az mno.hu úgy tudja, több tucatnyian indultak a Szusza Ferenc Stadionhoz, hogy értesüljenek a legújabb fejleményekről. A rendőrség nagy erőkkel, legalább öt autóval érkezett a létesítményhez, és biztosította, hogy éjszaka ne történjen atrocitás. Az egyik szurkolói csoport az internetes közösségi oldalon már fizikai felelősségre vonást ígért többeknek, akik idáig juttatták szeretett klubjukat.

Olvasói sztorik