NB I

Kiütötték Orbán csapatát

A Bp. Honvéd 4-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen, Székesfehérváron; bemutatkozott a miniszterelnök fia.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 19. forduló
Puskás Akadémia – Bp. Honvéd 0-4 (0-2)
Székesfehérvár, 300 néző. Játékvezető: Farkas
Puskás FC: Hajdúch – Nagy Zs., Vaszicsku, Vaskó, Tamás – Polonkai (Orbán, 78.), Tóth II B. – Gallardo (Denkovics, 62.), Czvitkovics, Szakály D. (Tischler, a szünetben.) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ikenne-King, Diarra, Baráth – Job (Mancini, 80.), Ignjatovics, Vécsei. Zsivanovics – Daud (Prosser, 75.), Bonazzoli (Holender, 69.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Vécsei (13.), Ignjatovics (39.), Lovrics (59.), Prosser (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délután a 12. helyen álló Puskás Akadémia a hetedik Honvéd együttesét fogadta az NB I 19. fordulójában. A felcsútiak az előző fordulóban 1-0-ra megverték a Paks gárdáját, míg a vendégek hazai pályán 3-2-re győztek az Újpest ellen.

A mérkőzés első komoly helyzete a vendégek előtt adódott, amikor a hetedik percben egy beívelés után Lovrics esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 13. percben megszerezte a vezetés a Budapest Honvéd. Bonazzoli kapott egy keresztlabdát a baloldalon, beadását Vécsei Bálint lőtte ballal a jobb alsó sarokba (0-1). A 15. percben Czvitkovics szabadrúgására érkezett Vaskó, de fejese elkerülte Kemenes kapuját. A 26. percben a vendégek végezhettek el szabadrúgást. Daud baloldalról belőtt labdáját Vécsei csúsztatta kapu mellé.

A 39. percben Marco Rossi csapata növelte az előnyét. Egy jobb oldalai szögletre a Honvéd légiósa, Ignjatovics érkezett jó ütemben, akinek mértani pontosságú fejese Gallardo feje fölött a hazai kapuba hullott (0-2).

Az első félidőben a Honvéd a megszokott, jól szervezett játékát játszotta, ami ismét remek helyzetkihasználással párosult.

A második félidőben támadólag lépett fel a Puskás Akadémia. Az 54. percben Czvitkovics próbálta kiugratni a 16-os vonalán helyezkedő Gallarodt, de passzát lefülelték a kispesti védők. Az 56. percben ismét Czvitkovics volt a főszereplő, aki harminc méterről végezhetett el szabadrúgás, azonban senki nem tudott beleérni a középre tett labdába, így a játékszer elment a Honvéd kapuja mellett.

Az 59. percben Daud végzett el húsz méterről szabadrúgást, amit Hajdúch tornázott szögletre. A sarokrúgás után Bonazzoli fejelte le a labdát, amit Lovrics lőtt közvetlen közelről a felcsúti csapat kapujába (0-3). A hatvanadik percben Lencse László játszotta tisztára magát, majd 17 méterről lövésre szánta el magát, de a labda centikkel elkerülte a kispesti kaput.

A 66. percben Tóth II Balázs beívelését 14 méterről fejelte kapura Vaskó Tamás. Kemenes Szabolcs azonban a helyén volt, és hárítani tudott. A 69. percben Lencse éles szögből jól tekert kapura jobbal, alig pár centivel ment mellé. A 76. percben Lencse Polonkai elé tette vissza a labdát, aki 15 méterről fölé lőtt. A 77. percben a Honvéd kiütötte a Puskás Akadémiát. A csereként beállt Prosser Dániel éles szögből, húsz méterről lőtt a jobb felső sarokba (0-4).

A 78. percben Benczés Miklós lehetőséget adott Orbán Gáspárnak, a miniszterelnök fiának, aki élete első NB I-es mérkőzését játszotta. A felcsúti szurkolók számára talán ez lesz a mérkőzés legemlékezetesebb pillanata. Az eredmény már nem változott, így a Honvéd az Újpest után a Puskás Akadémiát is megszórta. Marco Rossi együttese a Ferencváros vereségének köszönhetően megelőzte a budapesti zöld-fehéreket, és feljött az ötödik helyre a bajnokságban – tudósított a pfla.hu.

– A mérkőzés alakulása olyan volt, mintha a Honvéd írta volna a forgatókönyvét. A vendégek korán vezetést szereztek, és egy fegyelmezett csapat ellen – mint a kispesti – nagyon nehéz játszani, ha előnyben van. A szünet előtt jött az újabb gól, a fordulás után pedig egy figyelmetlenséget, és egy jól eltalált lövést követően alakult ki a végeredmény. Megérdemelten nyertek a kispestiek, de a gólkülönbség nem mutatja reálisan a játék képét. Voltak lehetőségei a Puskás Akadémiának is a második félidőben, de túlságosan monoton volt a játéka ahhoz, hogy gólokat tudjon rúgni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik