NB I

Változások a keretben

Holman Dávid és Windecker József is sérülés miatt maradt ki a skótok ellen készülő U21-csapatból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az U21-válogatott kedden reggel utazik el a skóciai Dundee-be, ahol szerdán este 20.30 órakor mérkőzik meg a házigazdák korosztályos csapatával.

A korábban a keretbe jelölt Holman Dávid és Windecker József sérülése miatt nem lehet ott a mérkőzésen, helyükre Nagy Gergő és Jagodics Márk került az együttesbe. A válogatottat megbízott vezetőedzőként Csábi József irányítja, aki korábban az A-válogatott szakmai stábjában dolgozott, így tökéletesen ismeri az U21-korosztály játékosait is.

– Megtiszteltetés számomra, hogy felkértek a válogatott irányítására, még akkor is, ha csak egyszeri megbízatásról van szól. Szakmailag nehéz feladatom van, hiszen az utolsó pillanatban kerültem a csapat mellé, de az A-válogatottnál töltött három és fél év miatt úgy éreztem, el kell vállalnom a csapat irányítását – mondta az mlsz.hu-nak Csábi József. – A saját csapatom játékosait jól ismerem, az A-válogatott stábtagjaként folyamatosan figyeltem a teljesítményüket, hiszen ez a korosztály a felnőtt nemzeti csapat előszobájának tekinthető. Az elmúlt napokban igyekeztem minél több információt begyűjteni a skótokról, megnéztem három mérkőzésüket, ezek alapján próbálunk minél jobban felkészülni a találkozóra. A skótok játékában részben felfedezhetőek a brit stílusjegyek, de a modern, technikás futballból is sok játékelemet átvettek, több olyan labdarúgójuk is van, akit angol élvonalbeli csapatnál vesznek számításba.

A skót válogatott Eb-selejtező csoportjában jelenleg a harmadik helyen áll, öt mérkőzésből két győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlege.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik