NB I

„Látványosan fújkált össze-vissza”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 1-1

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Igazi spártai katonák voltak a játékosaim, gratulálok a csapatomnak. Megtettek mindent, de azt gondolom, hogy nem egyforma elbírálásban részesült a két csapat. Egyre látványosabb itt Miskolcon, hogy aki jön, az fújkál össze-vissza. Ez az ötven-ötven dolog mindig az ellenfélnek kedvez. Ez kicsit most már kezd furcsa lenni. Viszont próbálunk saját magunkkal foglalkozni. Azt gondolom, jó választ adtunk; egy pont tíz játékossal a listavezető ellen nem rossz. Az első félidőben kaptunk egy gólt. Persze, minden gólt hiba előz meg, mi is a félpályán veszítettünk labdát, ami nem volt ránk jellemző idáig. Szerencsére gyorsan tudtunk egyenlíteni. Utána egyenlő volt a játék. Kontrákra akartunk berendezkedni, nem akartunk a középpályán, a mély talajon játszani, ezt ki akartuk kerülni, és egyből veszélyt jelenteni a kapura. Azt gondolom, hogy ez sikerült. A piros lap tényleg szerencsétlen volt. Tudtam, hogy Abdouramannak már volt egy sárgája, de azt hittem, kibír még egy percet a pályán, nem akartan a negyvennegyedik percben cserélni. A második félidőben mindenki több, mint száz százalékot tett oda. Még egyszer, gratulálok a csapatomnak! Tíz játékossal nem minden csapat bír ki egy félidőt a Debrecen ellen. Minden pont számít, megyünk tovább.

Kondás Elemér, DVSC: – A második félidőben egyetlen egy dolog hiányzott, a gól. Végig mi birtokoltuk a labdát, uraltuk a mérkőzést. Nem úgy sikerültek a beadások, a lövések. Nem mindig úgy adtuk be a centerlabdát, ahogy azt kellett volna. Ez hiányzott igazából. Ott voltak a lehetőségek, de igazán nagy gólhelyzetünk nem volt. A hazai csapat tíz emberrel egyértelműen beállt védekezni, kontrára próbáltak játszani. Azt sajnos a pálya talaja nem engedte meg, hogy még gyorsabban és pontosabban tudjunk játszani. Ebből adódott, hogy a lövéseknél megpattant a labda, nem úgy sikerült eltalálni a játékszert. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk nyerni, ez egy nagy lehetőség volt. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon szépen dolgoztak a srácok, egyszerűen a gól hiányzott a második félidőből. Egyenlő létszámban a Diósgyőr is felvállalta a támadófutballt. Lüktető volt a játék, itt is volt helyzet, ott is volt helyzet. A második félidőben viszont beálltak védekezni, és abból nagyon ritkán jöttek ki. Folyamatosan ott voltunk az ellenfél kapuja előtt idegenben. Azt mondom, egy pici koncentráció kellett volna ahhoz, hogy gólt tudjunk szerezni, és akkor most győztesen távozhattunk volna a diósgyőri stadionból. De nem tudom elmarasztalni a srácokat, az utolsó utáni percben is mentek előre, egyértelműen győzelemre játszottunk.


Ferencváros – Győri ETO FC 1-1

Thomas Doll, Ferencváros: – Sokat hallottam már a ferencvárosi szurkolókról. Nem könnyű egy ilyen nagy stadionban hangulatot csinálni, de nagyon jó volt a szurkolás. Az első félidőben nem voltam elégedett a játékkal, viszont a második játékrészben feltámadt a csapat. Egy-null után meg kellett volna szerezni a második gólunkat is, de sajnos elhibáztuk a tizenegyest. Hiányzott a kellő nyugalom, az okosság, de a következő meccseken már meg lesz ez is.

Horváth Ferenc, Győr: – Abszolút megérdemelt volt az egy pont. Igazságtalanság lett volna, ha ezt a meccset a Fradi nyeri. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, várható volt, hogy aki berúgja, az el tudja dönteni a mérkőzést. Örülök, hogy végül nem egy egygólos meccs lett, tíz emberrel is vissza tudtunk jönni a meccsbe. Azt gondolom, ez a csapat erejét minősíti. Egy nagyon jó mérkőzés volt, a semleges nézők biztosan jól szórakoztak. A bajnokság színvonalának nagyon jót tenne, ha még sok ilyen találkozó lenne. Nagyon sok dolog ült abból, amit próbáltunk gyakorolni. Volt benne némi pontatlanság, egy-kétszer az utolsó passzokba hiba csúszott, de visszaköszönt elég sok dolog, amit szerettem volna látni. A második félidő elején nagyon magunkra húztuk a Fradit, ránk tudták kényszeríteni az akaratukat. Akkor úgy éreztem, kicsit holtponton van a csapat, de aztán sikerült ebből felállnunk.


Mezőkövesd – Kecskeméti TE 0-1

Véber György, Mezőkövesd: – Nem tettünk meg mindent a győzelemért. Egy olyan helyzetben lévő csapat számára, mint a miénk, minden egyes pontnak iszonyú jelentősége van. Nem játszhatunk így hazai pályán. Különösen az első félidőben lélektelen játékot mutattunk be. Ezt irtani szoktam, és nem is tudom hova tenni. Vagy nem tudunk kétnaponta jó teljesítményt nyújtani, vagy a szerdai mérkőzés elhitette a játékosokkal, azt, amit még nem tudnak. Ezt a mérkőzést a Kecskemét jogosan nyerte meg. A második félidőben volt egy tizenöt-húsz perc, amikor előnyt szerezhettünk volna, és akkor talán megvan a mérkőzés. Az összképet tekintve ez egy nagyon-nagyon gyenge, mentálisan nulla teljesítmény volt a csapatom részéről. Úgy gondolom, csak ha száztíz százalékkal koncentrálunk minden egyes labdaérintésre, akkor tudunk olyan játékot nyújtani, ami benne van a csapatban. De ma mentálisan csődöt mondtunk. A gól előtti szituáció is mutatta, hogy ma mennyire gyengék voltunk fejben.

Bekő Balázs, Kecskemét: – Nagyon boldog vagyok, méghozzá azért, mert rendkívüli módon csapatként funkcionáltunk. Nagyon sokat tettek egymásért a játékosaim, és mindemellett mertünk futballozni, voltak lehetőségeink. A mérkőzés kulcsa az volt, hogy nem engedtük kibontakozni a mezőkövesdieket. Nem tudtak minket túljátszani, ugyanakkor a kontráinkban volt bőven lehetőség. A kihagyott tizenegyes nagyon megfogott minket. Próbáltam biztatni a játékosokat, hogy lesz még lehetőségünk a második félidőben, és ezzel élni is kell. Volt egy negyedórás szakasz, amikor elbizonytalanodtunk, de a gól óriásit lendített rajtunk. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Azt nem tudom, miért küldtek el a kispadtól, nem mondtam semmi csúnyát szerintem, de ez nem is érdekes.


Pécsi MFC – Videoton 1-1

Lőrincz Emil, Pécs: – Az első félidőben a kelleténél jobban tiszteltük a Vidit. Nem mertük az elején vállalni azt a bátor focit, amit a második félidőben bemutattunk. A Videoton a szabadrúgáson kívül semmilyen veszélyt nem jelentett a kapunkra. A második félidőben azt játszottuk, amit tudunk és egy nagyon jó meccs alakult ki a végére. A helyzetek alapján a három pontot is megszerezhettük volna. A meccs előtt aláírtam volna az egy pontot, de így utólag már nem biztos.

José Gomes, Videoton: – A mérkőzés elején türelmesen próbáltunk átjutni a jól szervezett pécsi védelmen. Egy szabadrúgásból megszereztük a vezetést, nekünk pedig egy-nullás vezetésünk birtokában is ugyanolyan intenzitással kellett volna játszanunk, ugyanúgy gólra törően kellett volna futballoznunk. Ehelyett sajnos a játékosok túlságosan is visszavettek, túl sok területet engedtek át a Pécsnek, ráadásul az irányítást is jobban átengedtük a hazaiaknak a kelleténél. Mindezt a második félidőben jól használta ki a PMFC. Mi két pontot ma elveszítettünk, ennek ellenére a bajnokságot meg fogjuk nyerni.

forrás: vidi.hu


Kaposvár – Lombard Pápa 1-1

Selymes Tibor, Kaposvár: – Két nagyon értékes pontot vesztettünk. Lehet, hogy a továbbiakban ezek nagyon sokat fognak számítani. Ha három ponttal indítunk az első mérkőzésen, akkor könnyebb lett volna megcsinálni, amit elterveztünk. Ha az első félidőben berúgjuk a helyzeteinket, akkor lehet, hogy két-háromgólos előnnyel megyünk az öltözőbe. A második félidőben megint volt egy ziccerünk a kapussal szemben. Ha ezeket nem tudjuk berúgni, sajnos nem lesz három pont.

Tóth Bálint, Pápa: – Ilyen mérkőzésre számítottam, és ilyen ellenfélre. Azt kaptam, amire gondoltam, de sajnos a játékosaim az első félidőben ezt nem így vették, és nagyon gyenge játékot produkáltunk. A jó azt volt – és ez a szerencse oldalára írandó –, hogy nem kétgólos hátránnyal mentünk be a szünetben. Akkor nagyon nehéz lett volna, illetve nem is tudom megmondani, mi következett volna. A szünetben megkapták a fejmosást, és azt mondtam, ha a mentalitásukon nem változtatnak, akkor mínusz kettő-hárommal fogjuk befejezni a mérkőzést. Szerencsére volt egy-két vezérünk a pályán, akik kibillentették a holtpontról a csapatot, és nagyon értékes egy pontot szereztünk. Az edző tervez, a csapat pedig eldönti, hogy az a terv jó volt-e, vagy nem. Az biztos, hogy ellenfelünk egészen más arcát mutatta, mint ezt megelőzően. Azért is voltunk nehéz helyzetben, mert nem ismertük a csapatot, és egyénileg az új játékosokat sem. A kollégám mentalitása látszott a pályán, pozitív értelemben.


Haladás – MTK 0-0

Artner Tamás, Haladás: – Nem találtuk a játék ritmusát, ám a szünet és a csere meghozta a változást, és ziccereink voltak. Az MTK szervezetten védekezett, nehéz volt ellene játszani. Visszatérő probléma, hogy a pályánk ebben az időszakban játékra alkalmatlan, két-három sebességi fokozatot mindkét csapatnak vissza kellett vennie. Várom, hogy gyepcsere történjen, akkor élvezetes meccseket tudunk majd játszani. Köszönöm a közönségünk biztatását, parádés volt az ő teljesítményük.

Garami József, MTK: – Az első félidő az elképzelésünk szerint alakult. Fordulás után elveszítettük játékunkat: megbomlott a védekezésünk, sokat támadott így a Hali, előre pedig veszélytelenek voltunk. A Haladás feljavult, több helyzetet alakított ki. Jó volt a kapusunk, kitempózta a szombathelyi helyzeteket. Ahhoz képest, hogy az utóbbi években nem sok babér termett nekünk itt, örülünk most ennek az egy pontnak.


Bp. Honvéd – Újpest FC 3-2

Marco Rossi, Honvéd: – Az első félidőben hagytuk játszani az Újpestet, engedtük, hogy kontrollálják a mérkőzést. A második játékrészben már sokkal jobban az irányításunk alá vettük a találkozót. Nagyon tartottam ettől az összecsapástól, mivel a felkészülést műfüvön, egy kisebb pályán végeztük. Sajnos az utolsó hetekben az időjárás miatt nem tudtunk átmenni a nagyobb füves pályára, emiatt féltem ettől a meccstől. A játékosoknak nem volt meg a megfelelő önbizalma az első félidőben, de a másodikban ez átfordult, és remélhetőleg át is tudjuk menteni ezt a formát a következő mérkőzésekre.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az első félidőben is megvártuk, amíg gólt lő a Honvéd, és csak utána kezdtünk el futballozni. A második félidőben a második gólra sem reagált úgy a csapat, ahogy kellett volna. Lassan játszottunk, azt éreztem, hogy úgy jöttünk ki a második félidőre, mintha az egy-egy az jó eredmény volna. Pedig ez nem volt így. A harmadik gól után kezdtünk el játszani. Nem sikerült pontot szerezni, a Honvéd megérdemelte a győzelmet. Az első mérkőzés mindig nehéz. Idegesek voltunk, sok felesleges szabálytalanságot követtünk el, amivel az ellenfélnek pontrúgásokat ajándékoztunk. Jobban kell koncentrálnunk, le kell nyugodnunk, és minden rendben lesz.


Puskás Akadémia FC – MVM Paks 1-0

Benczés Miklós, Puskás FC: – Megnyugodtam a mérkőzés után. Úgy gondolom, az elejétől kézben tartottuk a találkozót. Mi tettünk többet a győzelemért. Nem azt mondom, hogy nagyon jól futballoztunk, de sok minden visszaköszönt abból, amit gyakoroltunk. Ráadásul a félidőben kiadtam, hogy távolról lőjünk, hiszen ha egy ellenfél visszaáll, akkor ez lehet az egyik hatékony fegyver. Már volt előzménye a gólnak, hiszen Nagy Zsolt egy remek ballábas lövését Csernyánszki bravúrral védte, illetve a gól után is volt Lencsének egy veszélyes lövése, bár ha azt bepasszoljuk, akkor lehet, újabb gólt is szerzünk. Több gólszerzési lehetőségünk volt. Gratulálok a srácoknak; szerintem az a munka ki fog jönni, ami be lett fektetve a csapatba, illetve amit ők elvégeztek. Fontos volt, hogy nem kaptunk gólt. Nagyon fiatal a védelmünk. Vaskó Tamás személyével rutint szereztünk, ő igazi vezére a védelemnek. Hatékony volt a védekezésünk, ráadásul tudjuk, hogy az ellenfélnél milyen ragyogó támadók játszanak, de ezt a feladatot is sikerült hibátlanul megoldani. Nagy volt a mai mérkőzés tétje, mondtam is a csapatomnak, hogy ma az fog nyerni, aki többet fog vállalkozni, aki nem a feszültséget hozza ki magából, hanem azt a vállalkozó kedvet, ami Tóth Balázsban megvolt. Ez el is döntötte a találkozó sorsát.

Csertői Aurél, Paks: – Bátrabban kellett volna futballozni. Mezőnymunkában jól dolgoztunk, az ellenfélnek igazán sok helyzete nem volt. Egy átlövés döntött. Nem játszottunk jól. Késő volt, mikor elkezdtünk rohamozni. Ennél jobban tudunk játszani, mint amit most mutattunk. Viszont azt elég furcsának tartom, hogy egy Tóth Balázs nevezetű játékos hat sárgával végig tud játszani egy mérkőzést. De nem erre fogjuk a vereséget. A játékunk ma nem volt megfelelő ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Egy kicsit bátortalanok voltunk. Nem mertünk annyira előre menni, az utolsó tíz percben tudtuk csak bemutatni, hogy támadásban is erősek vagyunk. Ezen változtatni kell, illetve az egyéni játékon is, mivel az kevés, hogy három játékos futballozik jól egy csapatban.

Olvasói sztorik