NB I

Tavaszköszöntő bombagól

A Puskás Akadémia 1-0-ra győzött a Paks ellen az idei naptári év első élvonalbeli mérkőzésén, Székesfehérváron.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Puskás Akadémia – MVM Paks 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 300 néző. Játékvezető: Erdős
Puskás FC: Hajdúch – Nagy Zs., Vaszicsku, Vaskó, Tamás M. – Polonkai (Tóth I Balázs, 85.), Tóth II Balázs – Gallardo (Denkovics, 73.), Czvitkovics, Szakály D. (Tischler, 93.) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Paks: Csernyánszki – Heffler, Éger, Horváth G., Szabó J. – Kecskés (Bori, 87.), Windecker, Tóth Bence – Bartha (Kiss T., 85.), Délczeg, Simon A. (Lázok, 85.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerző: Tóth I B. (80.)
Kiállítva: Bori (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az épphogy bennmaradást érő pozícióban telelő csapatok, vagyis a Puskás Akadémia és a Paks székesfehérvári meccsével vette kezdetét a futballtavasz az élvonalban. A találkozót a helyszínen tekintette meg Pintér Attila szövetségi kapitány is.

A 13. percben Bartha 19 méterről lőtt, de közben elcsúszott, így a labda elment keresztben a kapu előtt. Két perccel később Kecskés a tizenhatoson belül gyengén lőtt, ezért Hajduch könnyedén felszedte a labdát. A 22. percben Szakály Dénes lövése pattogott el keresztben a kapu előtt. A harmincadik perc hozta az első igazán nagy helyzetet: egy felcsúti szögletet követően, Lencse lövése után Kecskés a gólvonalról mentett. A 38. percben a Puskás szabadrúgása után a bevetődő Vaskó csúsztathatta volna a kapuba a labdát, de néhány centivel lemaradt róla.

A szünet után Nagy Zsolt lövését Csernyánszki vetődve szögletre ütötte. A hatvanadik percben Bartha beadásáról Délczeg lemaradt a kapu előtt, Simon Attilát pedig lerántották, de a bíró nem ítélt büntetőt. A másik oldalon Lencse került lövőhelyzetbe, de elcsúszott a vizes füvön. A 64. percben Czvitkovics szabadrúgását mentette szögletre a Paks kapusa. Sajnos a második félidőben sem emelkedett a színvonal, sőt egyre több szabálytalanság tördelte a játékot.

A legtöbben talán már elkönyvelték a szezon első gól nélküli döntetlenjét, amikor a nyolcvanadik percben a Videotonból kölcsönbe érkezett Tóth II Balázs gyönyörű távoli bombája a hálóba vágódott (1-0). Négy perccel később Lencse egyedül törhetett kapura, de jól helyezett lövését nagy bravúrral védte Csernyánszki. A 91. percben a bíró kiállította a négy perccel korábban beállt Bori Gábort, mert szerinte megütötte Szakály Dénest.

Reméljük, ennél csak jobb mérkőzéseket hoz az élvonal tavaszi idénye, mert erről a találkozóról csak a Tóth II Balázs bombagólja marad emlékezetes. Sikerükkel a felcsútiak megelőzték riválisukat a tabellán, tehát fontos három pontot szereztek. A paksiak nyeretlenségi sorozata immár 11 bajnoki meccs óta tart, és a jelek szerint az új edző, Csertői Aurél sem volt képes csodát tenni.

– Tipikus egygólos mérkőzés volt, amelynek az első félidejében látszott mindkét csapat játékán, hogy kellemetlen érintené őket, ha veszítenének. Az ő helyzetükben ez érthető is, és látszott, hogy biztonsági játékot nyújtottak. A második felvonásban enyhe mezőnyfölénybe került a Puskás Akadémia, amely eleinte csak rögzített helyzetekből veszélyeztetett, majd egy nagyszerű átlövésből megszerezte a győztes gólt. A felcsútiak sikere megérdemelt, mert a második félidőben többe tettek érte – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik