NB I

Megkapta a városi kölcsönt a Rákóczi

Az önkormányzat hatvanmillió forinttal segíti az NB I-ben sereghajtó klubot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Június 30-ig hatvanmillió forintos kölcsönt kap a Rákóczi a kaposvári önkormányzattól – erről döntött csütörtöki ülésén a városi közgyűlés. A pénzt azért kapja az együttest működtető gazdasági társaság, hogy biztosított legyen az anyagi háttér, és a csapat vívja ki a bennmaradást az NB I-ben. Szita Károly polgármester kiemelte: a város 2010 óta 350 millió forint támogatást adott a Rákóczinak, a tulajdonosok viszont egy fillért sem.

A kaposvári futballbarátok nagy álma, hogy a következő szezonban is lássanak kaposvári gólokat az NB I-ben. A Rákóczi az utolsó helyről vág neki a tavaszi szezonnak, és nagy bravúr lenne a bennmaradás kiharcolása. A játékoskeretet meg kellett erősíteni, és a célok eléréshez további anyagi források is kellenek. A klubvezetés ismét az önkormányzathoz fordult segítségért, és a már korábban megítélt támogatáson felül hatvanmillió forint kölcsönt kért az önkormányzattól.

– A város egyértelmű elvárása, hogy a helyi futballcsapat megőrizze élvonalbeli tagságát, ezután lehet majd tárgyalni a kialakult helyzet rendezéséről – idézi a polgármestert a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik