NB I

Laczkó Zsolt megegyezett a Fradival

Kölcsönbe érkezik a klubhoz az olasz Sampdoria játékosa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az átigazolási időszak lejárta előtt a Ferencvárosi Torna Club, mind Laczkó Zsolt klubjával, mind a játékossal megállapodott, így eldőlt, hogy a válogatott labdarúgó kölcsönben a Ferencvárosnál folytatja a pályafutását – adta hírül az FTC honlapja.

Az itáliai szövetségnek péntekig van határideje elküldeni a játékengedélyt. Mivel mindez formalitás, ezért a klub hivatalosan is bejelentette a játékos kölcsönvételét.

Laczkó ezzel a Fradi negyedik téli szerzeménye Dibusz Dénes, Mateo Pavlovics és Ugrai Roland után.

Eddigi pályafutása

A szegedi születésű és nevelésű Laczkó 1999-ben, 13 évesen került a Ferencvároshoz, és öt évvel később, még a 18. születésnapja előtt bemutatkozhatott a felnőtt csapatban. A felnőtt együttest három éven keresztül erősítette, majd a görög Olympiakoszhoz szerződött.

Ezt követően előbb a szintén görög Levadiakoszhoz, majd az angol másodosztályú Leicester Cityhez került kölcsönbe.

Laczkó kétéves magyarországi hazatérés után ismét külföldre igazolt. A Bajnokok Ligájában és Európa Ligában mutatott teljesítményére az olasz élvonalbeli Sampdoria figyelt fel, és közel egymillió euróért szerződtette. A Serie A-ban kilenc bajnokin, többek között az AC Milan és az AS Roma ellen is pályára léphetett.

A Sampdoriából később a Vicenzába, majd a Padovába szerződött kölcsönben. Utóbbi együttest erősítette ebben a szezonban is, amikor alapembere volt az olasz gárdának.

Laczkó a válogatottban 22 mérkőzésen játszott, ott volt a 2012-es Európa-bajnoki és a 2014-es világbajnoki selejtezőket játszó együttes keretében.

Olvasói sztorik