NB I

Felfüggesztett pályafutás

Biztosnak tűnik, hogy Maróti Béla egyik csapatnál sem szerepel a jelenlegi szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas, a Kaposvár, a Honvéd és a Ferencváros korábbi játékosa, Maróti Béla tavaly nyáron távozott a Lombard Pápa együttesétől, de nem talált magának új csapatot, ezért kihagyta a teljes őszi szezont. A múlt pénteken lezárult átigazolási időszakban több klubbal is szóba hozták, de szerződéskötésről végül nem érkezett hír.

Bár szabadon igazolható játékosként bármikor új klubhoz szerződhetne a 34 éves középpályás, a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy minden bizonnyal a tavaszt is kihagyja, és inkább az üzleti életben meglévő érdekeltségeivel foglalkozik.

– Nem volt olyan ajánlat, ami igazán felkeltette volna a figyelmemet. Voltak megkeresések, de valami mindig hibádzott – mesélte Maróti Béla. – Kaposváron eljött az edző, akivel szívesen dolgoztunk volna együtt, egy másik klubnál más volt az elképzelésük a játékos-igazolások tekintetében, a harmadik helyen a pénzügyi dolgok befolyásolták a megegyezést, a negyedik pedig nagyon messze lett volna Győrtől, ahol lakom. Nem mondom, hogy befejeztem a futballt, de egyelőre az üzleti élet felé fordulok, és amibe belekezdtem, az most ideköt.

A kétezres évek első felében Ausztriában szereplő, később a Honvéddal Magyar Kupát, a Ferencvárossal pedig bajnoki bronzérmet nyerő játékos nem zárta le végleg a labdarúgó-pályafutását, de egyelőre mással van elfoglalva.

– Egyik csapatnál sem leszek tavasszal, azt hiszem, ez már biztosra mondható, de nem vagyok elkeseredve, hiszen vannak üzleti érdekeltségeim, amelyekre most ráerősítek, és kecsegtető dolgok állnak előttem. Ezeknek az egyik ága a vendéglátás, a másik pedig a kereskedelem. Nem szeretnék végérvényesen búcsút mondani a labdarúgásnak, ami számomra örök szerelem. Ha a jövőben valaki úgy gondolja, biztosan megtalál – mondta végül Maróti Béla.

Újabb távozó Pápáról

Maróti Bélával egy időben került a Lombard csapatához a pozsonyi Slovan, valamint a Győri ETO korábbi játékosa, Szabó Ottó. A 33 éves középpályás jelenleg a szlovák élvonalban sereghajtó dunaszerdahelyi FK DAC 1904 együttesével készül, és a kozbeszed.sk cikke szerint minden bizonnyal oda is igazol.

Olvasói sztorik