NB I

Hrepka Ádám hamarosan dönt

Dvorschák Gábor és Gyürü László érkezett, Radó András, Németh Márió és Medgyes Zoltán pedig hosszabbított.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Szombathelyi Haladás, amelyen a vezetőség hivatalosan is bejelentette a két új igazolást, három játékos pedig meghosszabbította a szerződését. Elsőként a vezetőedző mutatta be az új játékosokat.

– Tavaly év végén megsérült Mursits Roland, és mivel nyáron elment Gőcze Gergő, mindenképpen szükségünk volt egy második számú kapusra – kezdte Artner Tamás. – A döntést egyértelműen Jakab Csaba kapusedzőre bíztuk, szerencsére elég hamar megtaláltuk Gyürü Lacit, akit örömmel fogadtuk. Fiatal, győri nevelésű játékos, aki megfordult Sopronban és Szlovákiában is. A másik sarkalatos pont a belsővédő poszt volt, mivel korábban csak Guzmics, Fehér és Devecseri állt rendelkezésünkre, ráadásul közülük Ricsi jövője még mindig nem dőlt el, nyáron le is jár a szerződése. Remélem, hogy Dvorschák személyében rátaláltunk a megfelelő megoldásra. Kivittük őt a törökországi edzőtáborba, ahol emberileg és szakmailag is meggyőzött minket.

A tulajdonosok nevében Illés Béla elmondta, a hétvégén eldől Hrepka Ádám sorsa is.

– Bízom benne, hogy hamarosan tarthatunk még egy sajtótájékoztatót, hiszen folyamatosan tárgyalunk a játékosokkal, mindenképp azon leszünk, hogy együtt tartsuk a csapatot. Ezen kívül próbálunk igazolni új játékost is, Hrepka Ádám képben van, a menedzsere azt mondta, a hét végéig eldöntik, hogy milyen választ adnak. Bízom benne, hogy hétfőn ezzel kapcsolatban is pozitív bejelentést fogunk tudni tenni – mondta Illés Béla.

Tóth Miklós ügyvezető megerősítette, hogy Németh Márió iránt konkrét ajánlatot kapott a klub, de a tulajdonosok és a játékos közös döntése volt, hogy marad Szombathelyen, és 2018. június 30-ig szerződést hosszabbított. Radó András 2016. december 31-ig írt alá, de megfelelő ajánlat esetén bármikor távozhat.

Gyürü László 2015. december 31-ig, Dvorschák Gábor 2015. június 30-ig, Medgyes Zoltán pedig 2016. december 31-ig írt alá – tudósít a haladasfc.hu.

Olvasói sztorik