NB I

„Puhaságnak nincs helye”

A Loki legendás játékosa, a 46. alapozását végző Dombi Tibor szerint a számokkal nem nagyon lehet vitatkozni...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC-TEVA csapata február 3-án indul a törökországi edzőtáborba, ahol 11 nap alatt öt mérkőzést játszik. A felkészülésről természetesen nem hiányozhat a gárda legrutinosabb játékosa, Dombi Tibor sem, aki kiszámolta, hogy már karrierje 46. alapozását kezdte meg.

A Rangadó.hu megkeresésére az egykori harmincötszörös válogatott szélső középpályás elmondta, hogy a mai napig szeret edzeni, de kitért arra is, hogy már nagyon várja, hogy pályára léphessen az új Nagyerdei Stadionban.

– Számolja, hogy hányadik alapozását csinálja? Tudnak még újat mutatni önnek?
– Mindig van újdonság, de egy alapozásnál nem kell túlkomplikálni a dolgokat. Ilyenkor csak futni kell, a labdát pedig jó helyre passzolni. Ilyenkor puhaságnak nincs helye. A felnőtt csapatban eddig huszonhárom téli és huszonhárom nyári alapozásom volt, de nagyon vártam már a kemény munkát. Most van egy kis sérülésem – remélem, tényleg kicsi –, mert a szerdai edzésen elvitte a térdemet egy labda. Most nagyon fáj, de remélem, nem lesz vele semmi gond – mondta Dombi Tibor.

– Szűcs Lajos azt mondta, hogy ő negyven év felett már másfajta munkát végez, és nem tud annyit edzeni, mint a fiatalok. Önt is kímélik Debrecenben?
– Sokszor mondják, hogy nem kell annyit, és próbálnak visszafogni, de úgy érzem, minél többet edzem, annál jobban érzem magam. Nekem erre van szükségem, de minden ember más. Viszont nagyon sok olyan dolgot kell csinálnom – gondolok itt a nyújtásokra, vagy más izomcsoportok bemelegítésére –, amivel régebben kevesebbet kellett foglalkoznom.

– A következő szezont a Loki már az új stadionban kezdi meg. Várja már, hogy pályára léphessen benne?
– Nagyon jó lenne pályára lépni benne, de nem én vagyok a fontos, hanem az, hogy végre megépüljön egy szép stadion, mert a mostani állapota már nem a legszebb. Biztos, hogy büszkeség lesz a városnak az a létesítmény. Nagyon várom, hogy kész legyen, és teljes pompájában ragyogjon.

– Amiben akár regnáló bajnokként is debütálhatnak nyáron… Mekkora esélyt lát a bajnokság megnyerésére?
– Az első négy csapatnak szerintem egyforma esélye van, mert nem húztunk el senkitől, így bármi megtörténhet. A tavaszi szezon elején sok rangadónk lesz, így azon is sok múlhat, hogy milyen eredményeket érünk el azokon a találkozókon, és hogy mennyire marad friss a gárda. Persze nem csak a rangadók a fontosak, mert egy gyengébb csapat ellen is el lehet szórni a pontokat, így fontos, hogy végig koncentráltak legyünk.

– A Magyar Kupában az NB II-es Nyíregyháza lesz a Debrecen ellenfele a negyeddöntőben. Mondhatjuk, hogy a legjobb sorsolást kapták?
– Nem lesz egyszerű mérkőzés, bár a Ligakupában meg a Győrt kaptuk, ami viszont pokolian kemény összecsapásnak ígérkezik. Nyilván a prioritás a bajnokság, majd a Magyar Kupa, és végül a Ligakupa, így ebből a szempontból jó, hogy egy NB II-es csapatot kaptunk, de nem szabad félvállról venni a Szparit. A Ligakupában is egy csoportban voltunk velük, és megmutatták, hogy nagyon masszív társaság, ráadásul a Magyar Kupából kiejtették a Haladást, ami mindent elárul a csapat erejéről.

– Nyilván sokan felteszik a kérdést, hogy gondol-e a visszavonulásra. Látja már magát a DVSC szakmai stábjában Sándor Tamás és Kondás Elemér mellett a kispadon?
– Gondolok a visszavonulásra, mert mégiscsak elmúltam negyvenéves, és a számokkal nem nagyon lehet vitatkozni. Túl sok már biztos nincs hátra, de szeretném húzni, mert még jól érzem magam. Mondjuk a sérülésem miatt most pont nem, de egyébként szeretem, amit csinálok. Hogy az edzői stábhoz csatlakozzak? Mindenképpen szeretnék a foci közelében maradni, de nem érzem magamat vezetőegyéniségnek. Majd meglátjuk, mit hoz az élet.

Nem utazik Törökországba?

Bár a Rangadó.hu-nak adott interjúban Dombi Tibor optimista volt a sérülésével és az edzőtáborban való részvételével kapcsolatban, a klub honlapjának cikke szerint nagy valószínűséggel nem utazik hétfőn Törökországba. A játékosra vizsgálatok várnak, hamarosan ultrahangra és MRI-re kell mennie, ezt követően derül ki, mennyire súlyos az eset.

Olvasói sztorik