NB I

Román csapatot vert a Diósgyőr

Tomiszlav Szivics együttese 3-1-re nyert az FC Botosani ellen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – FC Botosani (román) 3-1 (1-0)
Diósgyőr
DVTK: Rajics (Rados a szünetben) – Eperjesi (Vági, 57.), Vadász (Debreceni, 57.), Kádár, Huszics (Gohér a szünetben) – Bacsa (Alves, 57.), Kosztics (Nikházi a szünetben), Elek Á. (Boros, 57.), Marjanovics – Gosztonyi, Batioja (Barczi a szünetben). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Marjanovics (8.), Boros (59.), Barczi (82.), illetve Plamada (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap kora délután a Diósgyőr a román FC Botosani együttesével játszott felkészülési mérkőzést. Tomiszlav Szivics csapatából Abdouraman sérülés, Futács Márkó betegség miatt hiányzott – olvasható a DVTK honlapjának tudósításában.

Már a nyolcadik percben vezetéshez jutott a Diósgyőr: Huszics indult meg, a tizenhatos sarkához érve középre adott, a vendégek kapusa bár figyelt, csak kiütni tudta a labdát, éppen Marjanovics elé. A szerb próbajátékos köszönte a lehetőséget, és nyolc méterről értékesítette a helyzetet (1-0).

A 15. percben Batioja lőtte kapura a labdát az alapvonalról, a kapuson megpattanva majdnem átjutott a gólvonalon, de egy védő az utolsó pillanatban fel tudott szabadítani. Tíz perccel később jutott el először a hazai kapuig a román csapat: Vraciu lövését Rajics védte magabiztosan. A 29. percben Batioja emelte át a vendégek kapusát, de az visszalépve menteni tudott. Hat perccel később ismét Batioja tesztelte a román portást, de ezúttal is a hálóőr nyerte a párharcot.

Az első félidőben aktívabb volt a Diósgyőr, így megérdemelten vezetett a szünetben.

Az ötvenedik percben Danci vette célba a hazai kaput, de Rados magabiztosan fogta a labdát. Öt percre rá a másik oldalon Elek Ákos próbálkozott, de ő sem tudta átverni az ellenfél kapusát. Nem úgy, mint Boros az 59. percben: Gosztonyi szabadrúgását bravúrral tornázta ki a vendégek portása, de William Alves begyűjtötte a játékszert, Boros elé tálalt, aki nem hibázott (2-0).

A 77. percben egy szögletet követően a tizenhatosnál helyezkedő Plamada elé került a labda, aki élt is a tiszta lövőhelyzet adta lehetőséggel, és a kapuba bombázott (2-1). Öt percen belül válaszolt a hazai együttes: Barczi lőtte ki a jobb alsó sarkot tíz méterről (3-1).

A hajrában Rados újabb védést mutatott be, így maradt a 3-1 a Diósgyőr javára.

Olvasói sztorik