NB I

Győzelemmel folytatta a Diósgyőr

A másodosztályú Balmazújváros ellen 2-1-es sikert aratott Tomiszlav Szivics csapata.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (1-0)
Játékvezető: Nagy R.
DVTK: Rajics (Rados, a szünetben) – Vági, Vadász, W. Alves (Huszics, a szünetben), Gohér (Gosztonyi, a szünetben) – Kosztics, Elek Á. (Debreceni, a szünetben), Barczi, Miljanovics – Futács (Boros, 57.), Bacsa (Gosztonyi, a szünetben). Edző: Tomiszlav Szivics
Balmazújváros: Szalma – Bokros, Papp, Forgács, Németh Á., – Demjén, Kónya, Müller, Virág – Pintér N., Belényesi. Cserék: Tóth D., Privigyei, Bakos, Oláh, Sárközi, Csordás, Juhász. Edző: Híres Gábor
Gólszerzők: Barczi (41.), Gosztonyi (75.), illetve Demjén (58.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zárt kapuk mögött fogadta felkészülési mérkőzésen a Diósgyőr a másodosztályú Balmazújváros együttesét. Tomiszlav Szivics három játékosát volt kénytelen nélkülözni: Eperjesi Gábor a Vasas elleni edzőmeccsen kapott piros lapot, míg Abdouraman kisebb sérülés miatt maradt távol. A válogatott összetartásról hazatérő Kádár Tamás pedig külön edzett – tudósított a DVTK honlapja.

Balmazújvárosi helyzettel indult a találkozó: az ötödik percben egy beadást kellett hatástalanítaniuk a hazai védőknek. A Diósgyőr hamar magához vette a kezdeményezést, nem engedte érvényesülni NB II-es ellenfelét. Tizenhárom percet kellett várni az első lövésre: a vendégektől Pintér Norbert próbálkozott, de célt tévesztett.

A 19. percben jutott el először igazán veszélyes akcióig a DVTK: Gohér beadását Futács tette kapura, de a vendégek kapusa a helyén volt. Tíz perccel később ismét Szalma Pált tornáztatták meg a hazaiak: Futács lövését ezúttal szögletre tolta az újvárosi hálóőr. A 32. percben újfent Szalma volt munkában, ezúttal Gohér löketét semlegesítette.

A 41. percben azonban már Szalma is verve volt: Bacsa ugratta ki Koszticsot, aki átemelte a kapus felett a labdát, amire Barczi Dávid lecsapott, és az üres kapuba helyezett (1-0). A félidő végén ismét megdolgoztatták a vendégek portását: Futács gyenge lövését védte lábbal.

A második félidőt aktívan kezdte a hazai együttes, azonban az 58. percben mégis a vendégek egyenlítettek Demjén Gábor révén (1-1). A DVTK rohamozott tovább, de a hazai védelem rendre semlegesítette a veszélyesen érkező beadásokat. A 75. percben aztán góllá érett a fölény: egy megítélt tizenegyest Gosztonyi helyezett a kapuba (2-1).

A 81. percben két helyzetet is elpuskázott a Diósgyőr: előbb Barczi ziccerét védte Szalma, majd Vági helyezett a kapu mellé. A hajrában is akadtak még hazai helyzetek, de ezek kimaradtak, így 2-1-s sikert aratott az élvonalbeli együttes.

Olvasói sztorik