NB I

Ötgólos meccset nyert a KTE

Már kettővel is vezetett a másodosztályú Cegléd a Kecskemét elleni 120 perces találkozón.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Ceglédi VSE – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-3 (1-0)
Cegléd
Cegléd: Kovács A. – Robson, Szabó M., Miklósvári, Farkas I. – Kenderes, Koncz, Medgyesi – Markó, Makrai, Szala.
Edző: Kis László
KTE 1. félidő: Polekszics – Póti, Gyagya, Varga R., Farkas A. – Pekár, Patvaros, Bulajics, Gréczi – Balázs Z., Simon A. 2. félidő: Németh V. – Szabó T., Karan, Patmore, Sztehlik – Szalai, Szavics, Nagy P., Leo – Eisenberger, Bulaji (Csillag). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Szabó D., Markó, illetve Leo Correira, Csillag, Szavics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalbeli Kecskemét az NB II-es Cegléd vendége volt szombaton. A kétszer hatvanperces felkészülési találkozón igyekezett mindenkinek lehetőséget adni Bekő Balázs vezetőedző. A második játékrészben két új zimbabwei próbázó, Kenneth Bulaji, valamint Sherini Patmore is lehetőséget kapott a KTE színeiben. Előbbi a támadózónában, utóbbi a védelemben bevethető, sorsukról később születik döntés – áll a kecskemétiek honlapjának tudósításában.

Az első játékrészt a KTE kezdte jobban, a Simon, Gréczi, Balázs tengely több helyzetet is kialakított. Először Gréczi maradt le a hosszú oldalon egy beadásról, majd Simon lecsapott egy rossz passzra, ám a védő szorításában végül a kapu mellé lőtt. A folytatásban a Cegléd előtt is adódtak helyzetek, ám Vukasin Polekszics magabiztosan védte a vendégek kapuját, így Kenderes és Markó lövéséből sem lett gól.

A folytatásban ismét magához ragadta a kezdeményezést a Kecskemét. Pekár kétszer is ígéretes lövéssel próbálkozott, ám előbb ziccerben a kapufát találta, majd tizenhat méterről, külsővel tekert fölé. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis a félidő utolsó perceiben Szabó Dávid robbant be egy beadásra, amelyet a hosszú sarokba továbbított (1-0).

A szünetben sorcserét hajtott végre a vendégek vezetőedzője: a fiatalok mellett ott volt Vladan Szavics és Dejan Karan is a pályán, valamint a két frissen érkezett próbázó. A félidő elején egy gyors gólváltást láthattak a nézők, előbb Markó robbant be jól egy szögletre, majd nem sokkal később Leo Correira kapott jó labdát, és jobbal kilőtte a bal alsót (2-1). Az egyenlítés is összejött, ám les miatt nem adták meg Karan fejesgólját. A félidő közepén Szalai Dániel érkezett rosszul a bokájára egy párharc során, nem is tudta folytatni a játékot, így emberhátrányban volt kénytelen befejezni a meccset a KTE.

Egalizálni végül így is sikerült, Nagy Patrik ugratta ki gyönyörűen Csillag Dáriuszt, aki elegánsan pöccintette el a kapus mellett a labdát. Bekő Balázs együttese a folytatásban a győztes gólért is nagy erőket mozgósított, és Nagy újabb zseniális kiugratásából meg is született ez: Vladan Szavics léphetett ki szemben a kapussal, és ballal be is varrta a ziccert (2-3).

Olvasói sztorik