NB I

Sima mezőkövesdi sikerek

Az NB I-ben újonc Mezőkövesd hazai pályán 6-0-ra nyert a harmadosztályú Cigánd elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Mezőkövesd Zsóry FC – Cigánd SE 6-0 (3-0)
Mezőkövesd. Játékvezető: Nagy R.
Mezőkövesd: Horváth T. (Szántai, a szünetben) – Hegedűs, Szalai D., Velicky, Fótyik – Takács P., Dobos, Bognár I., Melczer – Balajti, Harsányi. Cserék: Szántai, Gévay, Sigér, Menougong, Olasz D. Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Harsányi (25., 38.), Balajti (40., 52., 54.), Melczer (79.)
Mezőkövesd Zsóry – Mezőkövesd U21 6-1
Mezőkövesd: Ficsór – Búrány, Menyhért, Szilvási, Gévay – Sigér, Bogdány, Csirmai I., Csirszki – Menougong, Olasz D. Edző: Véber György
Gólszerzők: Menougong (2), Olasz, Csirmaz, Gévay, Bogdány, illetve Fuckler

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hetedik percben Melczer beadását Velicky a hálóba lőtte, de lesen volt, és rajta kívül még két hazai játékos is, ezért a játékvezető nem adta meg a gólt. A 18. percben egy mezőkövesdi beadást követően Harsányi fejelt centikkel a keresztléc fölé. A 25. percben cigándi labdavesztés után Balajti Ádám ment el a baloldalon, beadását Harsányi Zoltán négy méterről a kapuba fejelte (1-0).

A 37. percben egy rossz cigándi keresztezés után Harsányi ugrott ki középen, egy az egyben vezethette kapura a labdát, közeli lövését azonban Sánta óriási bravúrral kivédte. Egy perccel később már a hálóőr is tehetetlen volt: Fótyik labdáját Harsányi kapásból bevágta (2-0). A negyvenedik percben elől maradtak a cigándi játékosok, de az ellentámadásból Dobost ugratták ki a hazaiak, Sánta kiszaladt, Balajti pedig az üres kapuba lőtt (3-0).

A mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltak az NB III-as vendégek, ennek ellenére megnyugtató előnyt dolgozott ki a félidő végére a hazai gárda. A három mezőkövesdi gólhoz hatalmas cigándi védelmi hibák kellettek.

Az ötvenedik percben Bognár István kapott jó labdát, de óriási helyzetben, öt méterről Bákonyi kapusba rúgta. Két perc elteltével egy újabb cigándi labdavesztés után megindultak a hazaiak, majd egy remek támadás végén Balajti átemelte a labdát Bákonyi fölött (4-0). Az 54. percben Balajti cselezte ki a cigándi védőket, majd tíz méterről a hálóba lőtt (5-0). A 79. percben Melczer Vilmos szépen tekert a kapu egy szabadrúgást (6-0) – tudósít a Cigánd SE honlapja.

Olvasói sztorik