NB I

Kapust és védőt igazolnának

A Fradi vezérigazgatója elmondta, hogy a nyár végén BL-győztes ellenféllel avatják az új stadiont.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Fradinak a kupakiesés után az NB I-ben kell biztosítania tavasszal, hogy ősszel az új stadionban nemzetközi kupameccseket játszhassanak. A DigiSport televízió hétfő reggeli műsorában Orosz Pál vezérigazgató beszélt a keret várható változásairól és a tervekről. Elmondta, hogy a költségvetésük nem több mint az előző szezonban, de anyagilag stabil a klub. Mivel jelenleg csupán három pont a hátrányuk a harmadik helyezetthez képest, a dobogóra kerülés alapcélnak tekinthető, de a bajnoki cím megszerzése sem lehetetlen.

Orosz Pál elmondta, hogy szerette volna, ha az FTC leigazolja Futács Márkót és Vass Ádámot, de Ricardo Moniz ezzel nem értett egyet, ezért nem kerültek a csapathoz. Thomas Doll nem kap olyan mértékben szabad kezet, mint holland elődje, hanem a vezetőséggel közösen döntenek a távozók és az érkezők kérdésében.

Ami a játékoskeretet illeti, a cégvezető szerint belsővédő poszton létszámhiány van, hiszen csak Mateos és Besics áll rendelkezésre, de ugyanez a helyzet a kapusok esetében is: Jova Leventén a fiatal korához képest túl nagy terhelés van, de egyébként is kell neki a konkurencia. Hozzátette: nagy átalakítások a téli időszakban nem várhatóak. Gerson és Kunsági Roland távozása már biztos, a többieket Doll edző még figyeli, és majd később mondja el, kikre nem tart igényt.

A fiatal bosnyák védő, Muhamed Besics iránt már több helyről is érdeklődtek, de konkrét ajánlat nem érkezett. Ha a Fradinál jobb szakmai színvonalon álló csapat hívja, akkor a fejlődése érdekében megfontolják, hogy elengedjék.

A pápai kölcsönben lévő Orosz Márkot télen még nem rendelik vissza. Kapusposzton mindenképpen magyar játékosban gondolkodnak, Dibusz Dénes érkezésének van esélye, tárgyalnak vele is. Erősítés várható a jobbhátvéd-poszton is, de neveket még nem mondott a vezérigazgató. Csatár igazolását nem tervezik.

Az új stadion építésével kapcsolatban Orosz Pál elmondta, hogy idén nyáron a helyére kerülhet az új gyepszőnyeg, sőt július végén vagy augusztus elején meg is nyílhat az aréna. Már van terv az ünnepélyes nyitómeccs ellenfelének kilétéről, amelyről csak annyit árult el, hogy Bajnokok Ligája-győztes klubról van szó.

Olvasói sztorik