NB I

Távozik a sereghajtó vezetőedzője

Tavasszal már nem Prukner László irányítja a Kaposvári Rákóczi csapatát; sajtóhírek szerint Selymes Tibor lesz az utódja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Selymes Tibor váltja Prukner Lászlót a kaposvári csapat vezetőedzői posztján – írja a kapos.hu.

A Rangadó.hu érdeklődésére Illés János ügyvezető elismerte, hogy váltás lesz a csapat élén, tehát Prukner valóban távozik, de a romániai tréner érkezését nem kommentálta. Azt mondta, az új edző személyét akár már szombaton bejelenthetik.

– Valóban kezdeményeztem Prukner Lászlóval a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, ami még folyamatban van. Ugyanakkor megkezdődtek a tárgyalások Selymes Tiborral az esetleges szerződtetéséről. Egyelőre ennyit tudok mondani, ha lesz bővebb információ, vagy ténnyé válik a szerződésbontás, illetve az új megállapodás, akkor azonnal tájékoztatjuk a honlap olvasóit – nyilatkozta a kapos.hu oldalon Illés János.

Prukner Lászlót a somogyi együttes gyenge szereplése miatt menesztették, hiszen 17 forduló alatt mindössze kilenc pontot szereztek a bajnokságban, és az utolsó helyről várják a folytatást. Selymes Tibor hétfőn áll munkába új klubjánál.

Érdekesség, hogy Selymes néhány hónapja már testközelből láthatta a kaposvári együttest: a Rákóczi és a Sageata Navodari ugyanis a nyári felkészülési időszakban összecsapott egymással Ausztriában, és a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.

Elértük Prukner Lászlót, aki türelmet kért, mert a klub hivatalos bejelentéséig nem kíván nyilatkozni.

A 43 éves Selymes Tibor játékosként a Haladás és a Debrecen csapatát is erősítette, edzőként pedig a Sopron csapatát irányította. Legutóbb hazájában dolgozott, de december közepén lemondott a Sageata Navodari edzői posztjáról.

Prukner László megszólalt

A kaposvári edző péntek este sikerrel egyeztetett szerződése felbontásáról Illés János ügyvezető elnökkel, majd nyilatkozott a klub honlapjának.

– Fáj a döntés. Sajnos, nem tudtuk megoldani a problémákat az őszi szezon végéig, így nem léptünk előre az utolsó helyről az utolsó fordulókban sem – kezdte Prukner László. – Azt kívánom, hogy a csapat érje el a céljait a tavaszi folytatásban, és vívja ki a bennmaradást. Az elmúlt hetekben, hónapokban nem nagyon mentem ki az utcára Kaposváron, mert röstelltem a rossz szereplésünket. Úgy érzem, nem csak nekem kellett volna emiatt szégyenkeznem, hanem azoknak is, akik nem tettek azért, hogy egy irányba haladjunk, együtt gondolkodjunk. Sajnos, az összefogás hiánya alaposan megnehezítette a dolgunkat.

Olvasói sztorik