„Nem ezt érdemeltem volna”

Lehet, hogy a szerződést bontó Hamar Ádám még tíz év múlva is csalódott lesz a történtek miatt.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd-Zsóry elnöke, Tállai András a klub évzáró összejövetelén elmondta, a szezonnak 25 fős kerettel vágtak neki júliusban, de menet közben erősítettek, ezért 29 játékossal fejezték be az őszi idényt. A tavaszi folytatásra viszont szeretnék ismét 25 főre csökkenteni a létszámot, így néhány játékostól elköszönnek a tél folyamán.

A klub szombaton bejelentette, szerződést bontott Hamar Ádámmal és Petneházi Márkkal. A két futballista nem szerepelt Véber György terveiben, így ingyen igazolhatók lettek. A Rangadó.hu megszólaltatta a két távozó mezőkövesdi futballistát.

– Nem történt semmi különös. Igazából keveset játszottam, és arra az elhatározásra jutottunk, hogy felbontjuk a szerződésemet – kezdte Petneházi Márk, aki az őszi szezonban hat alkalommal lépett pályára. – Nem ért váratlanul, hogy szerződést bontottunk, mert nem játszottam a csapatban. Hogy miért, arról nem engem kellene megkérdezni.

Hamar Ádám a szerződésbontás okait nem érti, de tavasszal valószínűleg lesz új csapata.

– Az én esetemben nem a rossz teljesítmény volt az indok, hanem az, hogy ebben a félévben sérült voltam. A vezetők úgy látták, hogy egy felkészülési időszak alatt nem tudom magamat olyan szintre hozni, hogy a csapat hasznára legyek – mondta Hamar Ádám, aki 2011 júliusában érkezett a csapathoz, és aktív részese volt a feljutásnak. – Nagyon csalódott vagyok a történtek miatt, és lehet, hogy még tíz év múlva is az leszek. Azok után, amennyit tettem a klubért, szerintem nem ezt érdemeltem volna.

December elején, Mezőkövesden azt nyilatkozták, hogy lesznek távozók, de Hamar Ádám akkor még nem gondolta, hogy az ő neve is a kalapban van.

– Úgy váltunk el az őszi szezon végén az elnök úrral, hogy a csapattal kezdem meg a felkészülést és számítanak rám. A lényeg, hogy egészségesen térjek vissza, de ezzel nem is lehetett probléma, mert az utolsó két hétben már a csapattal edzettem. Így azt sem mondhatták, hogy nem vagyok fitt.

A távozó játékos pozitívan tekint a jövőbe, hiszen a szerződésbontás után megélénkült az érdeklődés iránta.

– Amióta szabadon igazolható vagyok, körülbelül hét csapat keresett meg, úgyhogy nem panaszkodom. Konkrétumot viszont nem szeretnék még mondani.

Irhás Ignáccal, Lakatos Bélával és Bagi Istvánnal ugyan nem bontott szerződést a mezőkövesdi csapat, de mindenképpen kölcsönadnák, hogy a tavaszi szezonban ne a lelátóról kelljen néznie csapata mérkőzéseit.

– Nem mondták, hogy többet nem számítanak rám. Az ügyvezető asszony, Bocsi Anna, és Hagyacki József megállapította, hogy a jelenlegi helyzet senkinek nem jó, ezért szeretnének csapatot találni számomra. Nekem is fontos, hogy játéklehetőséget kapjak – mondta Irhás Ignác.

Irhás sorsa még korántsem pecsételődött meg a Mezőkövesdnél, nyáron, a bajnokság végén visszavárják.

– Azzal váltunk el, hogy nyáron mindenképpen számítanak rám, és vissza kell mennem. Vannak most lehetőségeim, de nem szeretnék elkiabálni semmit. Megvárom az érdeklődőket, és meglátjuk, hogyan alakul a sorsom.