NB I

A Loki volt a legjobb formában

Öt csapat érdekelt mindhárom hazai sorozatban, közülük a Debrecen muzsikált a legjobban a közelmúltban.

Kapcsolódó cikkek

November-december legjobbjai
Debreceni VSC-TEVA 13 pont
Pécsi MFC-Matias 11 pont
Győri ETO FC 10 pont
Lombard Pápa Termál FC 9 pont
Diósgyőri VTK 3 pont

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lezárult a bajnokság őszi időszaka, és kialakult a Magyar Kupa legjobb nyolc, illetve a Ligakupa legjobb 16 csapatának mezőnye. A játékosok szabadságra mentek, a magyar fociban beköszöntött a téli szünet.

Remek őszi szereplésének köszönhetően öt csapat mondhatja el magáról, hogy továbbra is versenyben van mindhárom sorozatban. Hogy eldöntsük, a közelmúltban melyik volt közülük a legjobb formában, az elmúlt öt bajnoki fordulóban szerzett pontszámaik alapján rangsoroltuk őket.

Nem meglepő, hogy a listavezető Debrecen ebben az összevetésben is az első helyen áll. A hétfői szurkolói ankéton Kondás Elemér vezetőedző elmondta, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a csapat, eredményes támadófutballal, amit igazol a 41-19-es gólkülönbség is. Szerinte a Pápa és a Mezőkövesd elleni, legutóbbi találkozóból többet is ki lehetett volna hozni, de a hibákat tavaszra megpróbálják kijavítani. A szakember joggal dicsérte csapatát, amiért a bajnokság mellett a Magyar Kupában és a Ligakupában is menetel.

– Örülünk, hogy a középpályát sikerült stabilizálni, és sok meccset látványos futballal nyertünk meg – idézi Sándor Tamás másodedzőt a klub honlapja.

Az eddigi 17 forduló során az élmezőny együttesei közül a legtöbb gólt a Debrecen szerezte (41), és a Loki játékosai közül vették be a legtöbben az ellenfelek hálóját.

A pécsiek remeklése figyelemre méltó, még a címvédő Győrt is megelőzték. Hogy a Lombard Pápa fennállása talán legjobb félszezonját futotta, bizonyítja, hogy mindhárom fronton érdekelt.

Olvasói sztorik