NB I

Megússza a börtönt a bundázó?

Ügyvédje szerint Sütő László feltáró jellegű, beismerő vallomását a bíróság akceptálni fogja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hogy lehet az, hogy bár nyakig benne volt, mégsem fenyegetik rácsok Sütő Lászlót, a bundaügyek egyik emblematikus alakját? A SportKlub televízió oknyomozó műsora, a Pályán Kívül ennek járt utána, és megszólaltatta Forgács Józsefet, a REAC elnökét; Horváth Károlyt, a Siófok edzőjét; valamint Sütő László ügyvédjét is.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea elmondta, hogy a Sütő terhére rótt bűncselekmények közül a legsúlyosabbnak a büntetési tétele nyolc évig terjedő szabadságvesztés, a halmazati büntetés szabályai szerint kiszabható legsúlyosabb büntetési tétel pedig 12 év. Igen ám, de a riportban elhangzott, hogy tényfeltáró vallomásának köszönhetően az egykori játékos akár a letöltendő börtönbüntetést is megúszhatja.

– Nem kell neki attól tartania adott esetben, hogy börtönbe fog kerülni. Úgy gondolom, a büntetőjogi felelősségét természetesen meg fogják állapítani, már csak azért is, mert feltáró jellegű, beismerő vallomást tett, ami több más bizonyítékkal is összhangban van. Úgy gondolom, a Fővárosi Törvényszék ezt akceptálni fogja – mondta Sütő László ügyvédje, Bérdi Zsolt.

A bundázás okairól az ügyvéd azt mondta: komoly fizetést ígért a játékosoknak a klub, de a pénzek egy idő után elapadtak, és néhány labdarúgó már csak rokoni segítséggel tudta fenntartani az albérletét, ezért csábultak el. Horváth Károly, a Siófok ügyvezetője, vezetőedzője erre reagálva elmondta, hogy a klub ingyen biztosított szállást Sütő László részére, tehát ilyen problémája biztosan nem lehetett.

– Olyan egyesületnél, ahol tisztességesen, becsületesen fizetnek, ott a játékosnak sem érdeke, hogy belemenjen egy ilyen dologba, viszont ahol fizetési gondok, problémák vannak, ott… De hozzáteszem, hogy ehhez a játékos is kell, félreértés ne essék – magyarázta álláspontját Bérdi Zsolt.

Horváth Károly ezzel szemben hangsúlyozta: a klub mindent megtett, mindig mindent időben kifizetett, és soha semmilyen elmaradása nem volt. Amiben a játékosokkal megállapodtak, azt az utolsó fillérig mindenkinek kifizették. Az erről szóló dokumentumokat átadták a nyomozóhatóságnak.

A 27 éves védő korábban az MTK, a Siófok, a Pécs és a Vasas csapatában futballozott, tétmeccsen legutóbb 2011 novemberében lépett pályára. A vádiratban szereplő négy mérkőzést a siófoki csapat színeiben játszotta. Horváth Károly vezetőedző évtizedek óta a klubnál tevékenykedik, de még mindig értetlenül áll a történtek előtt. A riportban elmondta: semmilyen furcsaságot nem fedezett fel az ügyészség által vizsgált mérkőzéseken.

– Senki nem feltételezte, hogy ezek gyanús mérkőzések. A média, a nézők, a szakemberek, és a meccseket elemző szakértők sem beszéltek ilyesmiről. Nálunk is bombaként csapódott be a hír, hogy ezek a mérkőzések gyanúsak – mondta Horváth Károly. – Nagyon várom a jogerős bírósági végzést, mert akkor a klub is megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Forgács József, a REAC tulajdonosa továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a jogerős ítélet kihirdetéséig nem szeretne bővebben nyilatkozni a bundaügyről, ezért az öngyilkosságot elkövető egykori klubigazgató, Kutasi Róbert állítólagos szerepét sem kommentálta.

– Mindig hittem az igazságszolgáltatásban, hogy meg fogja keresni és meg fogja találni az igazi bűnelkövetőket, és a bűnt meg is fogja büntetni – mondta Forgács József.

Olvasói sztorik