NB I

„A pokol legmélyebb bugyrait járom”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Győri ETO FC – Sz. Haladás 2-1

Pintér Attila, Győr: – A mérkőzés előtt is megmondtam, hogy egy nagyon erős ellenfél ellen játszunk. A bekapott gól előtt két labda volt a pályán, ezért állt meg az egyik játékosom. Ebből a helyzetből kaptuk a tizenegyest. Ami viszont utána történt, az magáért beszél. Rendszert váltottunk, amire a Haladás nem tudott válaszolni. Gratulálok a csapatomnak az őszi teljesítményéhez. Sok kritikát kaptunk a BL-kiesés miatt, szerettük volna mi is, ha túljutunk az erősebb ellenfelünkön, meg akartuk verni a Maccabit. A szezon elején szerencsénk sem volt. Ahogy a sérültjeink visszatértek, egyre kiegyensúlyozottabbak lettünk. Ez a csapat megmutatta, hány rendszerben tud játszani. Minden sportszerető embernek kellemes ünnepeket kívánok!

Artner Tamás, Haladás: – Elszúrtuk ezt a meccset. Az első félidőben vezettünk és létszámfölényben voltunk. Ezt a második félidőben nem használtuk ki. Itt hagytunk három pontot Győrben. Az első félidő rendben volt, a másodikban pedig azt kértem, hogy tartsuk a labdát, futballozzunk. Azonban nem ezt tettük, átadtuk a kezdeményezés jogát az ellenfelünknek. Tisztában vagyok vele, hogy mi volt az oka: meghatározó játékosok hiányoztak a csapatomból, ha közülük egy-két ember pályára tud lépni, akkor meg tudtuk volna nyerni a találkozót. Köszönöm a szurkolóinknak a buzdítást, illetve a csapatomnak és a fanatikusoknak az egész őszi produkciójukat.


Videoton – Ferencváros 2-3

José Gomes, Videoton: – Nehéz csapat ellen játszottunk, egyéni hibák döntöttek a három pontról. A jövőre nézve optimisták vagyunk. Erősnek érzem magunkat ahhoz, hogy elérjük a célunkat, azaz a bajnokság megnyerését. Csalódottak főleg az Európa Liga- és a Magyar Kupa-szereplés miatt vagyunk, de nem szabad elfelejteni, hogy kulcsjátékosok sérültek meg, és nem mindig tudtuk őket megfelelően pótolni. A télen van idő pihenni és erősíteni. Kissé csalódottak vagyunk, de a lényeg, hogy elérjük a céljainkat.

Máté Csaba, FTC: – Nagyon jól álltunk a meccshez az első perctől kezdve, voltak nehéz időszakok, leginkább a pontrúgások és a beadások jelentettek veszélyt. Azt szerettük volna, hogy a középpályán szerezzünk labdát, ez sikerült is, az első két gólunk ilyen mélységi beadásból alakult. Ezzel nem csak a Videotonnak, hanem szinte minden csapatnak gondjai vannak. Érződött, hogy elfáradtunk, sok játékos már rég nem játszott kilencven percet, el is fáradtak, a padon pedig nem volt olyan játékos, aki az adott posztja jöhetett volna. A legfontosabb az, hogy a klub versenyben maradt a bajnoki címért.


Pécs – Paks 1-1

Lőrincz Emil, Pécs: – Az első huszonöt percben látszott a csapaton az utóbbi hetek fáradtsága. Tompán játszottunk, megkaptuk a szokásos meccs elei gólunkat és utána kezdtünk el felpörögni. A félidő végén voltak lehetőségeink, simán szerezhettünk volna gólt. A szünetben azt beszéltük, sokkal többet kell megtenni a győzelemért. A fiúk ennek a második félidőben eleget is tettek, le a kalappal előttük ahogy küzdöttek és hajtottak. A második játékrészben jó néhány ziccerünk volt, ami után jött a kiállítás. Ezt a kispadról nem láttuk tisztán, lehet jogos volt, majd visszanézzük. Viszont a csapat utána is bátran futballozott, rendkívül sokat dolgoztak és helyzeteket alakítottunk ki. Ezután jött a tizenegyes, úgy gondolom egy sárga lapot minimum megérdemelt volna a paksi játékos és akkor ugyanúgy tízen maradnak ők is. Az egyenlítés után egy ki-ki meccs alakult ki, mindkét oldalon szép számmal láthattunk lehetőségeket. De, ehelyett inkább azt emelném ki, ahogy a csapat ismét küzdött, hajtott – le a kalappal előttük. Csodálatos amit a fiúk ősszel műveltek: állunk a Magyar Kupában, a Ligakupában és a bajnokságban is olyan helyen vagyunk, ami nagyon jónak mondható. Ami viszont ennél is fontosabb, jelen pillanatban van egy olyan csapatunk amelyik igenis szerethető.

Horváth Ferenc, Paks: – Egy kimondottan jó mérkőzést láthattunk. Mindenféleképpen meg szerettük volna nyerni a Pécs elleni találkozót, szerintem ez látszott a játékunkon. Azt gondolom jobban futballoztunk amikor még a hazaiak is tizenegyen voltak a pályán, de sajnos olyan passzban vagyunk, hogy mindig az ellenfél kapusa a mezőny legjobbja. A mi kapusunk ugyan beleért a tizenegyesbe, de becsúszott, úgyhogy nagyon megszenvedünk minden pontért. A játékunkkal hetek óta nincs probléma, az eredménnyel viszont annál inkább. A pokol legmélyebb bugyrait járom, de aki egyszer fent akar lenni, annak tudnia kell milyen lent. Nagyon sokat tanultam az elmúlt pár hétben a labdarúgásról, a csapatról és magamról is. Biztos vagyok benne, hogy ezeket a jövőben tudom majd használni.

(forrás: pmfc.hu)


Lombard FC Pápa – Bp. Honvéd 1-0

Tóth Bálint, Pápa: – Ez a siker a csapat érdeme, nagyszerű csapatmunka volt. A mérkőzés végén még a nap is kisütött. Csodálatos befejezése volt ez az ősznek. Az öltözőben is így terveztük. A Honvéd néha fölénk nőtt, de küzdöttünk, hajtottunk, így alakult, így volt ez jó.

Marco Rossi, Honvéd: – A védelmünk többször is bizonyította az ősz során, hogy benne van a hibalehetőség. Ezért kell a helyzeteinket belőni, hogy egy-egy hibát ki tudjunk javítani. Ignjatovics és Lovrics is hibáztak ma, Griffith így tudott mellettük gólt szerezni. Tíznél is több helyzetünk volt, de egyet sem tudtunk belőni. A probléma az, hogy a védőink egyéni hibákat vétenek. Nem a taktikával van a gond. Ha nem igazolunk játékosokat a télen, akkor ezzel a kerettel játszunk tovább, melyben benne van a győzelem és a vereség is, így hullámzó lehet a teljesítményünk.


MTK – Diósgyőr 2-2

Garami József, MTK: – A várakozásoknak megfelelően igyekezett mindkét csapat annak érdekében, hogy nyerjen. Nekünk ez a második olyan meccsünk volt, hogy kettő-nullra vezettünk és elment. A DVTK ellen nem könnyű nyerni, de ma minden játékosom igyekezetből jelesre vizsgázott. Hibák azért előfordultak most is, de mindenki megtett mindent azért, hogy győzzünk, mégsem sikerült.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Két különböző félidő volt ma, az elsőben ezzel a talajjal is küzdött mindenki, és látszott, hogy fontos volt a győzelem mindkét csapat számára. A második játékrészben kaptunk két gólt, hiba után, persze kapott gólt mindig hiba előz meg, ezért érdekes a foci. Pozitív, hogy null-kettő után vissza tudtunk jönni, utána jól játszottunk. Ha összeszámolunk mindent, akkor igazságos az eredmény. Nehéz sorozatban voltunk, csoda, hogy kibírtuk. Szerettünk volna nyerni, de null-kettő után az egy pont nem rossz dolog. Az MTK-nak kívánom, hogy maradjon bent, saját csapatomnak gratulálok az őszi produkcióhoz, és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.

(forrás: boon.hu)


Kecskemét – Kaposvár 2-1

Bekő Balázs, Kecskemét: – Nem túlzok azzal, hogy az ősz két legbalszerencsésebb csapata találkozott ma. Ami a mi képességeinknek megfelel, abból próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni, ez nem mindig sikerült. Volt olyan periódus, amikor ma is kicsit felszabadultabban, jobban játszottunk, de előfordulnak ugyanazok a hibák is, mint korábban. Ezen kell majd sokat dolgoznunk, hogy stabilabbak legyünk játékban és mentálisan is. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, mert nem volt könnyű ez az őszi szezon. Ma is sok olyan szituáció volt, ami teljesen más irányba billenthette volna a meccset, de szerencsére most mi jöttünk ki ezekből jobban.

Prukner László, Kaposvár: – Érdemi értékelést nem tudok mondani. Egész ősszel azt láthatták tőlünk, amit ma is, saját magunkat vertük meg. Ez nem csökkenti a Kecskemét érdemeit, de egy ilyen helyzetben lévő csapat, mint a miénk, aminek minden pontra szüksége lenne, az nem kaphat gólt a tizenötödik másodpercben. Az tényleg öngól, de mint mondtam, ez volt ránk jellemző egész ősszel. Nagyon nehéz feldolgozni ezt minden játékosnak a pályán, és azon kívül is. Nem látom még teljesen lefutottnak a helyzetünket, de csak bravúrokkal menekülhetünk meg. Gratulálok a Kecskemétnek, és azt kívánom nekik, hogy soha ne kerüljenek ilyen negatív spirálba, mert nagyon nehéz kijönni belőle szakmailag.

(forrás: kecskemetite.hu)


Újpest – Puskás Akadémia 3-3

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nehéz meccsre számítottunk, és ez be is igazolódott. Ez volt az ötödik meccsünk két héten belül, de szerettük volna győzelemmel lezárni ezt a sorozatot. Emiatt érzek csalódottságot. Annak viszont örülök, hogy kétgólos hátrányból sikerült a pontszerzés. Az első félidőben sok labdát adtunk el, engedtük játszani az ellenfelünket. Tíz emberrel, a mérkőzés végén mutattuk csak meg, hogy tudunk jobban is játszani. Ez a mérkőzés jó volt arra, hogy lássuk, hol tartunk és mennyit kell még dolgoznunk. Örülök, hogy nem kaptunk ki.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Egy pontot azért elvittünk Újpestről. Úgy gondolom, ez a mérkőzés keretbe foglalja az egész őszünket: amikor hibáztunk, azt az ellenfelünk kihasználta. Három-egynél komoly lehetőségeink voltak, eldönthettük volna a meccset. Utána büntetett az Újpest. Több mérkőzésen, például az MTK ellen is hasonló volt a forgatókönyv: bosszantó hibákból kaptuk a gólokat.


Mezőkövesd – Debrecen 2-2

Véber György, Mezőkövesd: – A szív és az akarat diadala volt, az ész viszont hiányzott. Egy jobb csapat ellen játszottunk. Az ész hiányában azt értem, hogy a támadópontrúgásoknál is megvannak a feladatok, hogy kinek hova kell helyezkednie. Egy ilyen szituáció után ezt teljesen elfelejtettük, és egy kontrából kaptunk gólt. Itt lépett be a szív, hogy null-kettő után, kilátástalan helyzetből is fel tudtunk állni. Ez a küzdeni akarás mindig is elvárás a csapattal szemben, abban viszont fejlődnünk kell, hogy ne játszunk ennyire ész nélkül.

Kondás Elemér, Debrecen: – Vezettünk, azt történt a pályán, amit akartunk, viszont adtunk egy tizenegyest az ellenfélnek, a hajrában pedig még egy gólt. Mindkét csapat tette a dolgát. Kettő-kettő után megnyerhettük volna a meccset. Ilyen lehetőséget nem szabad adni egy hazai csapatnak. A játékosaimnak gratulálok, szép őszt zártunk. Jó lett volna nyerni, de minden pontot megbecsülünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik